Hjemmelaget frokostblanding

Frokostblanding er så digg! Det er kjapt og godt, og genialt til frokost. Når jeg var lita spiste jeg alltid havregryn med H-melk og ett tonn med sukker. På ungdomsskolen spiste jeg en halv pakke crusli solfrokost med ekstra rosiner, banan og lettmelk til både frokost og kvelds. Nå går det for det meste i hjemmelagde frokostblandinger med plantemelk eller soya yoghurt.

Hjemmelaget frokostblanding er naturlig, sunt og ikke minst billigere enn å kjøpe populære frokostblandinger i butikken! Enkelt er det også, og den kan lages glutenfri ved å bruke glutenfrie havregryn.

For frokostblanding noen dagers bruk trenger du:

300g havregryn
75g mandler, grovhakket*
45g solsikkefrø
45g gresskarfrø
ca 1 dl revet koskos
1/2 ss kanel
1/4 ts salt
1-2 ss olje
1,5 dl lønnesirup (eller annen sirup)
2-2,5 dl tørket frukt (tranebær, aprikos, dadler, fiken, rosiner..)
*Jeg brukte disse uten skall. Tåler du ikke nøtter kan du bruke feks valgfritt puffet korn, se her.

Forvarm ovnen til 165 grader. Bland alt det tørre, bortsett fra frukten, i en stor bolle. Et stort utvalg av tørket frukt og nøtter finner du her.Bland sammen olje og sirup rør det godt sammen med det tørre. Fordel massen jevnt på en bakepapirkledd stekeplate. Stek i ca 30 minutter. Rør gjerne i blandingen underveis. Avkjøl og bland med den tørkede frukten. Jeg brukte tørkede tranebær og rosiner. Server den hjemmelagde frokostblandingen din med melk eller yoghurt. Nam nam  🙂

Oppbevar i lufttett boks på et tørt sted. Så godt, så enkelt. Lag det nå i helga, så har du frokosten i boks resten av uka. Ønsker deg en god helg! 😉

Q: Lager du hjemmelaget frokostblanding? Hva var/er din favoritt?


15 thoughts on “Hjemmelaget frokostblanding

  1. Nam, dette så deilig ut! Har tenkt og lage meg “baked oatmeal” eller skikkelig frokostblanding selv, men har liksom ikke blitt noe av det, men det er ikke godt nok for jeg har jo alle ingrediensene! Ville nok brukt agave sirup istedenfor lønnesirup, men det er jo bare en smakssak 😀 Rister du frøene før du har dem i blandingen?
    Kanskje dette blir morgen prosjektet mitt over helgen, yar!
    Speaking of which, håper du får en fantastisk helg! 😀

  2. Det er veldig enkelt og tar ikke lang tid. Jeg rister frøene i en tørr stekepanne først,men det er ikke nødvendig. 😀 Takk det samme!

  3. Å, dette så godt ut!:-) har du kjøpt ansiktskrem på Iherb?? Bruker ole henriksen nå og er veldig fornøyd, men vil finne noe som er bra men billigere;-)

  4. Hei! Prøvde akkurat å lage det nå. Det ble SUPERGOD frokostblanding!! Tusen takk for oppskriften 🙂 Veldig inspirerende blogg du har!

Legg gjerne igjen en kommentar! :D