Hjemmelaget luksus nugatti

Hvor mange av dere elsket nugatti før dere sluttet å spise det, eller reduserte inntaket, på grunn av helsa? Det tror jeg faktisk er mange! Jeg for min del har alltid vært en nugatti-elsker. Nå har de jo byttet vekk den usunne palmeoljen i nugattien, så den er ikke ille som den var når jeg var barn. Det er ikke så ofte jeg spiser vanlig nugatti, for jeg har jo så mange andre gode alternativer! Du kan lage hjemmelaget nugatti som er minst like god selv – uten masse sukker.

Jeg har skrevet mange poster med ulike oppskrifter på sjokoladepålegg. Sjekk for eksempel ut disse oppskriftene:

Idag skal du få oppskriften på enda en lekkerbit. Denne er litt luksus siden vi bruker ekte sjokolade,fløte, smør og hasselnøtter. Den er skikkelig god, og ikke minst et lavkarbo vennlig alternativ til den vanlige nugattien!

Til den hjemmelagde luksus nugattien trenger du:

150g valgfri mørk sjokolade**
75g hasselnøtter
150g  valgfri fløte eller vikingmelk
60g valgfritt smør (feks kokos/kakao)
Søtt etter smak

  1. Forvarm ovnen til 200 grader. Legg peanøttene på en bakepapirkledd plate og rist de i 20-25 min. Vend nøttene ca hvert 7 minutt. Ristingen gjør at nøttene blir mer aromatiske. Smaken blir mye bedre.
  2. Masser nøttene i et kjøkkenhåndkle for å få av noe av skallet på nøttene, det kan smake litt bittert.
  3. Smelt sjokolade i vannbad sammen med fløte, smør og søtt etter smak.
  4. Blend sammen det hele. Har du ikke blender eller food prosessor kan du male hasselnøttene eller finhakke dem før du vender dem inn i sjokolademassen. Avkjøl før bruk. nugattiTips: Nugattien kan lages melkefri eller vegansk ved å bruke sjokolade, fløte og smør-erstatning som er plantebasert. **her finner du ulik sjokolade du kan bruke. Her finner du vegansk sjokolade. Her finner du usøtet sjokolade med 100% kakao.

Bruk den hjemmelagde luksus nugattien på samme måte som vanlig nugatti. Nydelig! Håper det smaker 😀 Ha en flott ny uke! *klem*

Q: Digger du nugatti? Prøvd å lage selv?Takk for at leser bloggen!


8 thoughts on “Hjemmelaget luksus nugatti

  1. Det eneste jeg savner etter å ha lagt om livsstilen er gode gamle Nougatti. Savner den faktisk så mye at jeg vet når sist jeg spiste min siste boks: Påsken i fjor! 😉 Så denne oppskriften skal jeg prøve, takk skal du ha! 🙂

  2. Hei! Jeg prøvde den hjemmelagde nougattien forrige helg, og resultatet var vel relativt great, men blir ikke hasselnøttene ristet litt for lenge på 200 grader i 20 min? Mine ble litt for stekt synes jeg, litt for “bitre”. Når du skriver 150 gram fløte mener du 1,5 dl, ikke sant?

    Og til sist; jeg brukte ingenting sukker i denne oppskriften. Hadde jeg gjort det tror jeg den hadde blitt utrolig deilig. Takker for tipset! 🙂

  3. Det er en smakssak. Om nøttene er bitre er det ofte på grunn av skallet på hasselnøttene. Disse kan gnis vekk i et håndkle etter ristingen. 150 gram fløte er det samme som 1,5 dl. Du kan bruke alternativ til sukker. 🙂

  4. Aha, takker for svar. Jeg forsøkte å få vekk endel av skallet i et håndkle, veldig kjedelig arbeid forresten. Ha en fortsatt bra søndag! 🙂

Legg gjerne igjen en kommentar! :D