Hjemmelaget proteinbar for enhver smak!

Hei hei godtfolk! Proteinbarer er svært så populært nå om dagen.  Mange, særlig voksne, er skeptisk til proteinbarer og forbinder det med svære muskelmenn på gymmet. Så,hva er egentlig en proteinbar? Det er en slags energibar som brukes for å gi kalorier, og da spesielt i form av proteiner, til kroppen. De kan brukes rundt trening eller som en del av et  mellommåltid.

Proteinbarer er oftest kjempegode,mendyre.  Mange er dessuten fulle av både den ene og den andre ingrediensen jeg aldri har hørt om. Jeg har tidligere testet sunnere matbarer og lavkarbo atkinsbarer fra Iherb. I dag skal du få en grunnoppskrift på hjemmelagde proteinbarer.

Oppskriften kan varieres på mange måter, så den kan tilpasses de fleste. Den kan lages glutenfri, eggfri, lavkarbo, melkefri, vegansk eller raw. Du må bare velge ingredienser/proteinpulver som oppfyller dine ønsker og behov. Les om de ulike proteinpulver typene HER. Du kan også forme deigen til kuler, eller hjerter.

❤ Hjemmelagde proteinbarer

Ingredienser nok til 10 barer

200g havregrynsmel/malte havregryn*
200g smaksatt proteinpulver **
20 g smør, margarin eller nøttesmør***
En skvett valgfri melk, eller vann etter behov

Pynt: ca 50g mandelflak /  kakaonibs/ revet kokos / smeltet sjokolade / proteinpulver /kakao

Bland alle ingrediensene i en bolle og kna godt sammen til du har en fast deig. Om du synes deigen er for klissete kan du tilsette litt valgfritt mel. Del deigen inn i 10 barer. Du kan også forme deigen til kuler, eller hjerter. Vend alle sidene av baren i “pynt” og sett i fryseren i ca 15-20 minutter. Oppbevar i kjøleskap.

*Du kan sikkert bytte ut havregrynsmelet med mandelmel eller kokosmel.
**Velg det proteinpulveret du synes smaker godt. Husk at fargen på pulveret vil sette farge på baren. Jeg brukte whey i vaniljesmak i baren på bildet; men du kan lage sjokoladebar, jordbærbar, peanøttbar osv ved å bruke proteinpulver som er smaksatt med de smakene.
***Velg uansett type fett som er fast i romtemp. Jeg foretrekker faktisk smør, men du kan sikkert bruke kakaofett eller kokosfett. Husk at sistnevnte smelter raskt og du kan få en litt mer klissen bar. Lag feks en peanøtt- eller snickersbar bar ved bruk av proteinpulver med peanøtt- eller sjokoladesmak og peanøttsmør for å forsterke peanøttsmaken. Dekk det hele med sjokkis 😉

Barene er flotte å bruke før/etter trening, som en sunn hverdags snack eller som en del av et ellers proteinfattig måltid. Håper det smaker og at du synes det var kjekt med en slik oppskrift! Ha en fortsatt fin dag! Liller loves you!

Q: Bruker du proteinbarer? Kjøpte/hjemmelagde?


18 thoughts on “Hjemmelaget proteinbar for enhver smak!

 1. Ser kjempegodt ut:)
  Hvilket proteinpulver brukte du?
  Har ikke funnet et som blir perfekt i bakst (sjokolade og vanilje).

 2. Disse er ikke bakt da 😉 Jeg brukte vanilje whey i de på bildet,men har også lagd med hamp protein og veganske proteiner. Det viktigste er å bruke et du selv synes smaker godt.

 3. Jeg pleier å lage disse:

  Men dine så gode ut altså… god idé å bruke mel.. i går fikk jeg peanøttmel i posten.. kanskje det kan brukes? Hmmm, må prøve neste gang!

  godlødag!

 4. så genialt =) Dette skal jeg prøve, men med peanøttsmør framfor smør 😛
  Passer perfekt når jeg faktisk skal legge på seg, gjelder bare å få psyken med på laget.Takk for flott tips!!!

 5. Hei.

  Jeg er en av dem som følger med i bloggen din og uten at du vet det så har du lært meg masse og gitt meg masse inspirasjon og motivasjon.

  Du har en superflott blogg!!

  Jeg har imidlertid ett ønske om å samle mange supermat-elskere på ett sted og har derfor idag opprettet ett forum for dette.

  Jeg vil gjerne invitere deg dit, og så håper jeg at du vil være med å bygge opp dette forumet og invitere dine venner og følgere etterhvert dersom du liker ideen.

  Man må registrere seg for å få tilgang på hele forumet, og jeg har som sagt såvidt begynt å forme det, så det er mye som gjenstår.

  Adressen er: http://supermat.diskusjoner.net

  Dersom du ikke liker ideen eller av andre grunner ikke ønsker å være med så respekterer jeg det. Jeg kommer likevel til å følge med bloggen din videre. 🙂

  Ha en flott dag.

 6. Takk for tipset. Det høres ut som en flott ide,men jeg har desverre ikke jeg har tid til flere prosjekter her og nå,men takk for forespørselen og masse lykke til med forumet! 🙂

 7. Hei.
  Ser kjempegodt ut. Har noen kilo med pp jeg ikke liker. Ville du da anbefalt og heller brukt det til bar enn shake??

 8. pp? Går ut ifra at du mener proteinpulver. Om du ikke liker smaken kan du jo blande den i smootie med andre ting som banan, melk og bær. Om du bruker det i barer så kommer jo barene til å smake av pulveret og liker du ikek pulveret så liker du kanskje ikke smaken på barene heller? :p

 9. Pingback: Tilbake til kjøkkenbenken « Verda til Villkatta

 10. Tusen takk for oppskrift! Har nettopp fått cøliaki-diagnosen og syns det er vanskelig å finne alternativer til det jeg brukte tidligere. Disse barene er kjempegode! Har laget noen med vanilje og tørkede bær, det var nesten godteri!

Legg gjerne igjen en kommentar! :D