Hjemmelaget sukkerfri Kaviar

Vi er i sesongen for å få tak i rykende fersk torskerogn, og det bør du utnytte! Du kan nemlig lage hjemmelaget kaviar som er mye sunnere – og ikke minst ferskere enn den du får i butikken!

Kjøpt ferdig kaviar er ofte full av salt, sukker og mange unødvendige ingredienser som fargestoff,ukjente konserveringsmiddel og surhetsregulerende middel. Lager du kaviaren selv bestemmer du hvor salt, sur og søt du vil ha kaviaren. Du bestemmer også kvaliteten og typen olje du bruker. Det er ikke bare sunnere med hjemmelaget, det er også billigere og bedre.

Kaviar er en flott måte å få i seg omega-3. Torskerogn og kaviar inneholder nemlig enumettede fettsyrer og omega3-fettsyrer.kaviar3OPPSKRIFT PÅ HJEMMELAGET KAVIAR AV TORSK

1 kg torskerogn
2 ss salt/seltin

Torskerognen skrapes ut av skinnet og røres  sammen med 2 ss salt.kaviar2

2 dl matolje  av god kvalitet, gjerne jomfruolje
2 ss sukrin eller valgfritt sukker
1 ts salt/seltin
1-2 ts røyksyre (renset treeddik, fås på apoteket.)
Valgfrie ingredienser: tomatpure (gir rødfarge og en søt syrlighet)

Rør sammen alle ingrediensene med sterilt utstyr. Bruker du ferdigrøykt rogn hopper du over 2 ss salt og røyksyren i oppskriften. Rør gjerne opp til 15 minutter, før kaviarblandingen settes kaldt. Husk å smak underveis. Noen vil ha mer salt, mens andre vil ha mer søtt. La kaviaren stå i 7-8 dager å modnes før bruk. Den ferdige kaviaren fylles på små glass. Hell olje over kaviaren og skru lokket tett på.

Kaviaren holder i 2-3 uker i kjøleskap. Ønsker du å lagre godbiten lengre kan kaviaren fryses.

Server på grovt brød med kesam og finhakket løk,eller sammen med egg. Den ferdige kaviaren kan blandes med kesam, rømme eller majones for et lekkert pålegg. Med en så enkel oppskrift er det ingen grunn til å ikke slå seg løs og lage sin egen hjemmelagde kaviar. En flott vertinnegave!kaviar4Liker du kaviar? Hvordan spiser du helst kaviaren?Takk for at leser bloggen!


3 thoughts on “Hjemmelaget sukkerfri Kaviar

Legg gjerne igjen en kommentar! :D