Hjemmelaget sukkerfritt sjokoladepålegg

Hei hopp! Hjemmelaget sjokoladepålegg er alltid en slager på bordet! Dette kan lages sukkerfritt/melkefritt/vegansk ved å bruke en sjokolade som passer dine behov. Ja, for sjokoladepålegget inneholder sjokolade. Det er jo helg tross alt 😉

Sjokoladepålegget inneholder dessuten vitaminer, mineraler og et spekter av fettsyrer. Viktigst av alt så smaker det veldig godt!
nugatti

Hjemmelaget sjokoladepålegg

100 g smør, kokossmør eller kokosolje
90 g mørk sjokolade 60% kakao
150 g dadler uten stein og ca. 170 g kokende vann
80 g hasselnøtter / mandler
1 moden avokado
klype salt

I tillegg etter smak (valgfritt):

15 g kakao (ca 3 toppet ts)
80 g lønnesirup eller annen søtning

Slik lager du pålegget:
1. Bløtlegg nøttene ved å bløtlegge dem i kokende vann. La dette stå i flere timer, eller gjerne over natten.
2. Klipp opp dadlene med saks og hell litt kokende vann over dem for å mykgjøre dem. Bare hell på akkurat nok vann til å dekke dem. La stå i ca 30 min.
3.Smelt smør eller olje i vannbad sammen med sjokoladen. Jeg bruker ca 50:50 smør og kokosmør med smørsmak. bruker du kokosolje kan det gi litt kokossmak på sjokoladepålegget ditt. La stå for å avkjøle seg litt.
4. Blend dadlene sammen med bløtleggingsvannet i en food prosessor eller en god blender. Skrell mandlene om du har brukt mandler. Det gjør du enkelt ved å “poppe” ut mandlene fra skallet ved å klemme på den ene siden. Blend hasselnøtter og evt mandler sammen med litt salt og daddelmosen.
5. Ta ut steinen og ha oppi en hel godt moden avokado med mykt fruktkjøtt. Blend det hele godt sammen.
6. Mens blenderen eller food prosessoren går, hell i olje/smør/sjokoladeblandingen i en tynn stråle.
7. Nå kan du smake på sjokolade pålegget. Trenger du mer sjokoladesmak eller søtning? Annen søtning som er fin å bruke her er steviadråper med smaken hasselnøtt eller sjokolade. Kakao vil gi en kraftigere sjokoladesmak. Tilsett dette om ønskelig og blend igjen.
8. Bruk en slikkepott til å overføre sjokoladepålegget til en oppbevaringskrukke.

Sjokoladepålegget er godt over iskrem, i yoghurt eller grøt. Det kan også brukes på eller i sjokoladekake. Aller best er det uansett kanskje på brødskiva.nugatti2 Håper det smaker 🙂


Legg gjerne igjen en kommentar! :D