Hvordan finne et proteinpulver uten gluten og laktose?

En leser spør: Har du tips til hvordan finne et proteinpulver uten gluten og laktose, som samtidig smaker “overkommelig”?

Å finne et proteinpulver som er allergivennlig er ikke så veldig vanskelig, det er “bare” å velge et proteinpulver som ikke er smaksatt, er naturlig fri for gluten og melkesukker, eller velge et melkeprotein uten laktose/laktoseredusert. I dette innlegget skal du få mer info og gode tips. Håper det kan være til hjelp. 🙂

Laktose basics

Laktoseintoleranse er ikke en allergi, men en enzymsvikt. For å unngå plager, bør man være forsiktig med vanlig melk og produkter som inneholder melk, som whey og casein. De mest populære proteinpulverne er whey(myse) og casein(kasein) som er melkebasert og ofte  inneholderlaktose. Overfølsomhet for laktose varierer, men de fleste tåler ca 1 dl melk per dag. Det finnes også laktosereduserte eller helt laktosefrie melkeprodukter som med fordel kan spises. Legg merke til at disse produktene fremdeles inneholder melkeprotein, og derfor ikke kan spises eller drikkes av melkeproteinallergikere! Det kan også kjøpes Laktase-enzymer i form av dråper eller kapsler på apoteket eller Iherb. Vil du vite mer om melkeprotein allergi eller laktoseintoleranse les her.

Selv om whey og casein ofte inneholder laktose betyr det ikke at man ikke kan finne et uten eller tilnærmet fritt for laktose. I bearbeidede whey pulver (kalt whey isolate) er mesteparten av melkefettet, og karbyhydratene(laktose) fjernet, så mange laktoseintolerante vil tåle dette.

 • Les og lær om alle de ulike proteinpulver typene HER.
 • HER finner du laktosefrie whey proteinpulver. Mange er også uten gluten, men sjekk ingredienslista på sidene for å være helt sikker om du har cøliaki.
 • HER finner du proteinpulver som er uten laktose og uten gluten.
 • Andre proteinpulver du kan sjekke ut er erteprotein og risprotein, soyaprotein og “raw” protein pulver som er naturlig glutenfri og laktosefri.
 • Som alltid, les ingredienslisten for å være helt sikker. Den tryggeste veien å gå er å kjøpe pulver som ikke er smaksatt.

Smak

Når det kommer til smak er dette så individuelt at det nesten er umulig å anbefale. Noe jeg liker kan andre ikke like og omvendt. Jeg vil anbefale deg å sjekke ut “Reviews” på Iherb. Der kan du lese om hva andre kunder har sagt om de ulike produktene. De gir også “stjerner” ala terningkast. Det vil kanskje gjøre prosessen med å finne et smaksmessig godt pulver enklere. Du kan også kjøpe smaksløst pulver å lage din egen smakskombinasjon. Fremgangsmåten finner du HER. Om du aldri har bestilt fra Iherb før, les IHERB GUIDEN. Der kan du lære masse. Husk rabattkode JEM146 ved din 1.bestilling og spar 5-10 dollar. Grunnen til at jeg bestiller mine proteiner der er at det, til tross for frakt, oftest er billigere enn å kjøpe her hjemme og utvalget er garantert større.

Om du skulle være så uheldig å får et proteinpulver du ikke liker er det jo ingen krise. Du kan bruke det i smooties med andre ingredienser som soya yoghurt, banan og andre frukt og bær og kakao for å kamuflere smaken. Jeg anbefaler også smaksdråper.

Håper dere ble litt klokere! 🙂 Ønsker dere en fortsatt fin dag!

Q: Har du et favorittprotein uten gluten/laktose du vil tipse om? Favorittsmak?

Takk for at leser bloggen!

.


5 thoughts on “Hvordan finne et proteinpulver uten gluten og laktose?

 1. Elsker bloggen din, du skriver så godt:)
  Sv: Takk for kommentar, Liller. Ja, kan brukes som saus og marinade 🙂 Ha en fin dag 🙂

 2. Hei
  Super blogg med masse god info. Nå bokmerket!Jeg har akkurat oppdaget at jeg får kviser av melkeprodukter og prøver meg nå frem. Jeg mistenker laktosen.
  Har imidlertid kjøpt en to store dunker m proteinpulver jeg ikke ønsker å kaste om der finnes andre løsninger. Ser man kan kjøpe enzymer som spalter, har du noen tips til hvordan jeg bruker disse riktig for ønsket effekt ved inntak av overnevnte proteinpulver? Jeg bruker det en gang om dagen.

 3. Takk for listen 🙂

  Jeg vil nevne at folk med cøliaki kan reagere på Soja bare så det er sagt. Spesielt hvis de ikke er 100% eller har leaky gut f.eks.

Legg gjerne igjen en kommentar! :D