Produkter som er kjekke å ha i kjøkkenskapet

Hei hei. Her kommer en oppdatert liste over ulike produkter og ingredienser som kan være kjekke å ha tilgjengelig i kjøkkenskapet. Håper oversikten inspirerer og er hjelpsom. 🙂

 • Jeg bestiller de fleste produktene på den rimelige nettbutikken Iherb. Bruker du rabattkode JEM146 får du $5-$10 dollar rabatt på din 1. bestilling. Les min Iherb guide for mer info.
 • Listen er linket (rosa skrift) slik at du enkelt kan finne produktene. Klikk på skriften for mer info om de ulike produktene.

Disse produktene synes jeg er kjekke å ha i kjøkkenskapet:

Agar: Agar er et vegansk alternativ til gelatin og er billigere å kjøpe her enn på helsekost. Finnes også på innvandrerbutikker. Jeg bruker oftest vanlig gelatin, men er man veganer er agar veldig fint å ha liggende.
Allergivennlige sjokoladebiter: Et must i ulik bakst, sjokoladepannekaker eller som sjokoladefondue. Jeg bruker disse.
Barer: Kjekt å ha før/etter trening eller i veska når sulten melder seg, eller energinivået dropper. Les min test av Matbarer og Atkinsbarer. Matbarer finner du her og Cereal bars her.
Brødsmuler: Glutenfrie brødsmuler til panering osv. finner du her. Samme produsent har forresten gjærfrie ferdige loffer til salgs. Av brunris og vanlig ris.
Bønner og linser: Billig, sunn og proteinrik mat. Mange ulike typer. Kjekke i gryteretter, sideretter, til hummus og vegansk taco med mer. Se utvalget her.
Dressing: Pimp salaten din eller middagen din med ulike dressinger. Stort utvalg finner du her.
Ferdige melblandinger: er døds kjekke å ha liggende når man ikke har tid eller lyst til å lage alt fra grunnen av. Jeg har testet glutenfri maismiks og pannekakemiks, nøttefri muffinsmiks og vaniljekakemiks. Sjekk ut utvalget over glutenfrie bakemikser her.
Fibersirup: Nødvendig ingrediens for å lage “Questbars”. Les mer om Fibersirup her.
Gums: Xanthan gum og/eller Guar gum er veldig kjekt å ha i glutenfri bakst. Bakeresultatet blir veldig mye bedre og jeg bruker det mye. Drøy i bruk! Lær om Xanthan her.
Honning: Nydelig og kan brukes til så mangt. Jeg digger denne rå ubehandlede honningen. Du kan lese om den sunne manuka honningens her.
Kakaonibs: Som små sjokoladebiter, bare uten sukker og andre tilsettinger. Genialt å ha i bakst, i grøt, frokostblandinger, raw food eller som kakepynt. Må ikke forveksles med sjokoladebiter. Fås her og her.
Kalorifrie nudler: Kjekt vomfyll som er et allergivennlig kalorifritt alternativ til nudler. Fint å ha på lavkarbo eller diett, men kan ikke sammenlignes med vanlig pasta. Fås her.
Kalorifrie produkter: Det er ikke akkurat dumt at disse inneholder veldig lite energi sammenlignet med originalene,men best av alt er at de ikke ikkeholder gluten, melk eller sukker. Jeg har alltid pannekakesirup og sjokoladesirup tilgjengelig. Se hele utvalget her. Les mer om dette her.
Kjeks: Det er ikke alltid man gidder å lage hjemmelagde kjeks. Les min test av allergivennlige kjeks her. Se hele utvalget her.
Kokosmelk: Bokser med kokosmelk holder seg lenge og kan brukes i mange middagsretter, kaker og til kokoskrem. Fås her.
Krydder uten salt: Krydder uten salt er genialt for da kan du bestemme saltmengden i maten din selv etter smak og behov. Se oversikt over ulike krydder her.
Mel: Jeg har en rekke ulike glutenfrie meltyper i skapet. Les oversikten over glutenfrie/lavkarbo alternativer til hvetemel, og finn det som passer deg. Har du ingen allergier eller dietter du følger anbefaler jeg som en tommelfingerregel sammalt mel over siktet mel.
No-egg: Eggerstatter. No-egg er kjekk å ha til bakst mm. Fås her. Tåler du egg er det å foretrekke, men no-egg er super for egg allergikere.
Næringsgjær: Et must for veganere. Brukes på pizza, i matretter og som vegansk ost-alternativ. Jeg bruker denne og denne. Les mer om næringsgjær her.
Nøtter/frø: Nøtter er kjempeviktig å ha siden jeg lager mye nøttemelk, raw kaker mm. De er super sunne og kan også brukes som snacks. Jeg bruker mange ulike typer nøtter og frø for ulik smak, utseende og næringsinnhold. Kjøper du mye om gangen kan de oppbevares i fryseren for best holdbarhet. Se utvalget her.
Nøttesmør: Smaker himmelsk og kan brukes til mye. Kjempefint å bruke i feks smoothies for å øke energitettheten. Se min store oversikt over sunne nøttesmør her.
Oljer: Oljer av god kvalitet er et must til matlaging. Her er noen matoljer.
Pasta: Ulike pasta uten gluten er et must i kjøkkenskapet. Pasta kan brukes til “alt” og er veldig godt. Jeg kjøper glutenfritt, vanligvis risbasert. Se utvalget her.
Potetgull/chips: Har man allergier så er det kjipt å måtte betale 40 kr for en liten pose potetgull på helsekost. Jeg bestiller mine potetgull og chips på Iherb til en billig penge. Der får du også sunnere potetgull enn de vanlige man får her hjemme. Noen chips er laget av bønner eller ris. Ta en titt på min test av tortillachips. Om ikke annet er det kjekt å prøve noe nytt, og chips har alltid en plass i mine skap.
Proteinpulver: er greit å ha for å proteinberike kostholdet. Spiser man lite proteinrik kost er proteinpulveret vært kjekt å ha. Man får tak i allergivennlig proteinpulver. Feks erteprotein eller biffprotein. Brukes i bakst, grøt, smoothies mm. Sjekk ut utvalget over allergivennlige proteinpulver: Hemp protein: Se HER.
Risprotein: Se HER. Erteprotein:Se HER. soyaprotein: Se HER.
Du får også vanlige proteinpulver (whey, casein, eggehvite).
Psyllium husk: Omentrent det samme som fiberhusk. Brukes i bakst. Fås her. Les mer info her.
Ris: er glutenfri og dermed ja-mat for min del. Passer til alt fra gryteretter og sushi til tilbehør til middagen. Ris finner du på dagligvarebutikken. Her finner du et stort utvalg over mange ulike ristyper bla brunris, villris og risottoris.
Riskaker: Jeg har aldri vært noen stor riskakespiser, men vet mange elsker dem. De er flotte å spise etter trening. Her finner du masse ulike smaker.
Rå kakao: rå kakao er ubehandlet og inneholder mer av de sunne stoffene enn vanlig kakao. Brukes som vanlig kakao.
Sjokolade: Vegansk og uten melk. Sjekk feks ut disse.
Slikkeri: Godsaker er det ikke akkurat fritt for i mine skap. La deg inspirere av min test av naturlig vegansk godis her. Et stort utvalg av sunnere snacks finner du her.
Smaksdråper: Smak til maten din med smakfulle dråper. Les mer her.
Soyasaus: Soyasaus(glutenfri) eller alternativ til soyasaus er kjekt å ha for å smaksette mat. Jeg bruker mye av denne.
Steviadråper: Jeg har alltid ett par ekstra flasker i skapet slik at jeg aldri går tom. Les mer om steviadråper her.
Superpulver: Pulver som acai, hvetegress eller blandingspulver er en fin måte å berike smooties med for å få en naturlig multivitamin. Her er en fin “superpulver”kombinasjon med info.
Søtning: Jeg bruker veldig lite hvitt sukker i mitt kosthold, men jeg har skapene fulle av både stevia, sukrin, sukrin gold og ulike siruper. Se en stor oversikt over de ulike alternativene til hvitt sukker her.
Te: I mine skap finner du te i alle varianter. Se det massive utvalget her.
Tofu: Det er ikke alle som har tofu tilgjengelig i sitt nærområde. Da er det lurt å bestille det online. Tofu kan brukes som vegansk alternativ til kjøtt,feks i kakefyll og sjokolademousse. Du får den i fast og myk konsistens med litt ulike bruksområder. Se utvalget her.
Tørket frukt: Brukes til alt fra snacks,i scones og kaker til raw food. Det er kjekt å ha ulike typer for variasjon. Du får alt fra papaya,epler, mango til blåbær tørket. Se utvalget her.

 • Listen over inneholder ulike produkter som jeg synes er viktige å ha tilgjengelig i mitt skap. Jeg bruker en del allergivennlige produkter, så listen bærer preg av dette.  Listen er ment som inspirasjon. Hvilke typer varer du burde ha i ditt kjøkkenskap kommer helt ann på hva du kan og vil spise. 🙂

Q: Hvilke ingredienser har du i ditt kjøkkenskap? Noe jeg bør føye på lista? 🙂

 

 

20 thoughts on “Produkter som er kjekke å ha i kjøkkenskapet

 1. Mange gode tips her! Skal linke til bloggen din på min side, hyggelig om du gjør det samme 🙂 Ha en flott dag!

 2. Har veldig mye av det der i mitt kjøkkenskap jeg og! 🙂 minus noen av de tingene.. Nye iherbtips: linfrømel, cellulosepulver, inulinpulver, glucomannan pulver(kjempesterkt fortykningsmiddel) alt er glutenfritt, lavkarbo, og passer til baking/matlaging.. alle disse er nøytrale/til ingen smak.. så funker bra som “fyllmiddel”. 🙂

 3. Hei! Flott side du had her! Fått mange ideer til ting jeg kan lage. Fant ut for bare 2 år siden at jeg ikke tåler gluten eller melkeprotein heller, etter mange år med smerter. Synes det har vært veldig vanskelig å finne ting jeg kan lage, men det har begynt å komme seg etterhvert. Jeg gleder meg til å begynne å prøve ut ting du har lagt ut her 🙂

 4. Denne er superkjekk for meg som nettopp har oppdaget iHerb. Jeg har bare lyst å klikke hjem produkter hver eneste kveld.
  Jeg prøver å minimere gluten/ melk i mitt kosthold. Hvordan fant du ut at du er allergisk? Jeg har mine tvil til hvor godt jeg tåler det.. Spiser det stort sett kun på kveldstid, i tilfelle 🙂

 5. Mange av ingrediensene du har listet opp er nye og spennende. Hjemme har jeg demerara-sukker (brunsukker). Det er merket cane sugar. Er dette en god erstatning for raffinert sukker?

 6. Fin liste det her ja,
  når det gjelder kakaopulver; vet du hva som er forskjellen på råkakao og for eksempel Freia sitt kakaopulver? Jeg har alltid tenkt at kakaopulver er 100% kakao….uansett liksom….

 7. Vell først og fremst, rå kakao er ikke oppvarmet over så og så mye grader, så alle næringstoffene er helt inntakte og ikke varmebehandlet. 🙂

 8. Meget bra side! Jeg har nylig fått vite at jeg har cøliaki og har søkt informasjon mange steder på internet. Denne siden merker seg ut. Skal ærlig innrømme at jeg nå gleder meg litt til min nye diett. Takk for mange gode tips! 🙂

 9. Jeg har nettop fått påvist blant annet gluten-, melkeprotein-, egg-, mais- og gjærintoleranse, og du har virkelig hjulpet meg å finne fram i den store matjungelen! Det er visst håp for magen min og:D Tuusen, tusen takk!

 10. Hei.
  Jeg ser du har flere varianter av kokosolje du anbefaler. Er noen av disse uten kokossmak, slik som stekeoljen til cocsa?
  Mvh
  Ingunn

 11. Hei! Nettopp oppdaget den flotte bloggen din! Har virkelig funnet mange gode tips og triks her.

  Jeg ser du har lagt ut en marshmallowoppskrift og lenker til gelatin på iHerb. Er litt spent på å høre hvilken gelatin du bruker? Jeg har laget litt seigemenn og saft med “Beef gelatine powder” fra iHerb tidligere, men synes alltid det blir en “kjøttaktig” bismak. Har du tips til en mer nøytral gelatin?

 12. Hei! Takk for det. Jeg bruker som oftest gelatinen jeg finner på norsk dagligvarebutikk for å få en smakløs gelatin. Jeg bruker også Iherbs gelatin, og jeg synes også den har en litt bismak. Jeg synes også Iherbs gelatin blir litt “bløtere” i konsistensen på en måte. Smaken kan kamufleres med sterke smaker som feks konsentrert saft.

Legg gjerne igjen en kommentar! :D