Iherb pakke over200kr: Beregning av toll + favoritt produkter

Jeg skrev akkurat et utfyllende innlegg med info om bestilling over 200 kroners grensa staten har satt på import/netthandel. Det kan du lese alt om HER. I dag skal du få et oppfølgende innlegg. Jeg hadde nemlig akkurat lagt inn enn svær bestilling på Iherb til $170, altså ca 1050 kroner.

Når jeg først skal bestille over tollgrensa bruker jeg å bestille en del “dyre” varer som jeg ikke får med i småpakkene. Idag skal jeg vise dere en konkret beregning av toll og MVA på kjøpet mitt.

 • En av fordelene ved å bestille over $60 på Iherb er at fraktkostnadene på fraktalternativet DHL blir mye billigere. Man får også minst 5% rabatt på bestillingen. Kjøper jeg dyrt og tungt vil det ofte lønne seg å handle for over dette beløpet og få avslag på frakten.
 • Er du ny kunde på Iherb får du 10% rabatt på din 1.bestilling om du handler over $40 når du bruker rabattkoden JEM146. Her kan det også lønne seg å kjøpe over 200 kroner grensen.

For den 1050 kr fikk jeg:

 • 1 pannekakesirup.
 • 1,3 kg smaksatt proteinpulver,
 • 454g proteinpulver uten smak,
 • 453g popkorn krydder,
 • 454g stevia ekstrakt pulver,
 • 1 flakse steviadråper,
 • 1 porsjonspakke proteinpulver.

Mye flotte kvalitetsprodukter for pengene med andre ord! Du kan lese alt om Iherb og bestilling i Den store Iherb guiden.

La oss ta en titt på de ulike produktene, og beregning av toll og MVA på kjøpet mitt. Et konkret eksempel på kjøp over tollgrensa på 200NOK.

I min deilige handlekurv har jeg mange av mine favoritt produkter! La deg inspirere!

Country Life, Gluten Free, BioChem Sports, 100% Whey Protein Powder, Natural Flavor, Glutenfritt proteinpulver i porsjonspakke på 23g. Dette fikk jeg til en bilig prøvepris. Det var derfor jeg la den i handlekurven. Vanlig pris: $3.99
Walden Farms, Pancake Syrup, (355 ml) Den beste av de “kalorifrie” sirupene spør du meg. Denne er i smaken pannekake sirup og er gylden på fargen. Deilig til karamellpudding og andre desserter og pannekaker. Les mer om sirupene HER. $3.76
Wisdom Natural, SweetLeaf Liquid Stevia – Vanilla Creme (60 ml) Den beste av alle de nydelige steviadråpene! Jeg har skrevet om dem i mange år og er fortsatt fan. Jeg bruker det mest til te, kaffe, yoghurt og pisket krem. Les mer HER. $9.36
Frontier Natural Products, Popcorn Seasoning, Cheddar & Spice, (453 g) Jeg er totalt hekta på dette nydelige popkornkrydderet. Den inneholder cheddar (som jeg digger) og ulike krydder. Jeg bruker det på ALT: Spagetti, poteter, ovnsretter og som krydder på annen god middagsmat. Anbefales! $15.40
Jarrow Formulas, Organic Whey Protein, Unflavored,(454 g) Powder. Naturlig økologisk myse proteinpulver. Whey er det engelske navnet på myeseprotein. Det er et melkeprotein og kongen av proteinpulver. Et komplett protein (alle aminosyrene) og mye BCAA. Whey protein er uten tvil det mestpopulære proteinpulveret. Det er rimelig og holder en god kvalitet. Whey kommer i to former, whey isolat og whey konsentrat. Se utvalget av whey her.  Har ikke prøvd akkurat denne før,men satser på at den er bra. Brukes i smooties. $25.87
Now Foods, Certified Organic Better Stevia, Extract Powder  Jeg er lei av å bli fri for stevia konstant, så jeg kjøpte meg en boks på 454g og satser på at den holder en stund. Prøvd denne før og er veldig fornøyd. $77.50
Nature’s Best, Iso Pure, Perfect Zero Carb Isopure, Cookies & Cream (1361 g) Når jeg først skulle handle over tollgrensa måtte denne med. Jeg har kjøpt den før, men var nå fri.Dette proteinpulveret inneholder null karbohydrat og null fett. Smaken er nydeig, men noen kan sikkert synes den smaker syntetisk og kvalmt. Jeg for min del digger den. Smaken er kjeks og krem. Jeg blander den inn i hjemmelaget iskrem som smakstilsettning. Den får isen til å smake softis. Nam nam. $55.08
Frakten på hele pakken ble $18,02, altså ca 110 kroner. Så, hva må man betale for toll/mva?
Beregning

Sum før fortolling 1 160,00 norske kroner
Toll (10,7%) 124,12 norske kroner
Merverdiavgift (25%) 321,03 norske kroner
Sum etter fortolling 1 605,15 norske kroner
Produktene, frakt, toll og mva kom på totalt 1605 kroner. For den prisen fikk jeg altså 1 pannekakesirup, 1,3 kg smaksatt proteinpulver, 454g proteinpulver uten smak, 453g popkorn krydder, 454g stevia ekstrakt pulver, 1 flakse steviadråper og en porsjonspakke proteinpulver.
Mange av disse produktene får jeg ikke kjøpt på vanlig helsekost, og om jeg skulle være så heldig å finne feks isopure proteinpulver med cookies and cream skal jeg love deg at det er mye dyrere. Mitt råd er å investere i det du virkelig vil ha, og er det over tollgrensa så fyll opp kurven over $60. Du får da en rimelig fraktpris. Utvalget på Iherb er kjempestort og du får masse for pengene selv om du betaler for frakt og fortolling i tillegg.
Q: Har du erfaring med bestilling over 200NOK? Prøvd noen av disse produktene? Takk for at leser bloggen!

20 thoughts on “Iherb pakke over200kr: Beregning av toll + favoritt produkter

 1. Hvis man bestiller over 200 kr. Kor lang tid tar det sånn ca før pakken kommer hvis man tar den som e før DHL? Enn hvis man bestiller med DHL kor lang tid tar det før pakken kommer?

  Mandelmel/kokosmel som e kjøpt i år. Kan det vare til neste år hvis det e uåpnet? Enn hvis det e åpnet kor lenge kan det stå da før det blir gammelt?

  Proteinpulver som e åpnet kan det brukes selv om det e gått ut på dato?

  Grunnen til at æ spør det e fordi at æ skal på folkehøgskole mestsannsynlig til høsten.

 2. Jeg mener det skal stå på Iherbs sider under fraktalternativene. DHL bruker en 2-5 dager. Ja det vil det nok gjøre. Holdbarheten på mandelmelet er kortere enn kokosmelet da det inneholder mer fett(om det er fullfett mandelmel). Så leenge det ikke lukter og smaker haskt er det ok å bruke. Proteinpulveret kan brukes selv om det er gått ut på dato så lenge det ikke smaker rart. 🙂

 3. Hei:) jeg får ikke godkjent når jeg skal handle på iherb. Den sier det er noe med kortet? Har du opplevd det før? Nydelig bligg du har forresten! Herlig fokus på en ren og sunn livstil :))

 4. Penger på kontoen er det sikkert da! Det bare ble avvist så fort så skjønte ikke at det kunne være grunnen. Takk:)!

 5. Takk for tipset! 😀 Satt akkurat og tenkte på å bestille fra iHerb for første gang!

 6. Hei! 🙂

  Jeg har tenkt og bestille et proteinpulver som koster: $42.59 altså ca 238 kr. Klarer ikke å finne ut hvor mye jeg da må betale i toll og moms? Er det kanskje ikke lønnsomt å bare bestille for så lite når man først bestiller over 200? Alltid bestilt for under 200,- men har veldig lyst på det proteinpulveret 🙁

  Håper på svar!

  Klem Kari

 7. Altså, det blir ikke så sinnsykt mye i moms. Mener det er ca 25% av prisen du betaler for pakken. Er det noe du virkelig vil ha, så kjøp det. jeg kjøper alltid en del “dyre” ting når jeg først skal over 200 kr 🙂

 8. Hei! Fantastisk blogg! 😀
  Har ENDELIG funnet proteinpulver jeg liker og vil kjøpe (takket være deg), Jay Robb chocolate. Jeg tenkte det vil være best å kjøpe 80oz (er ikke det lurere?) og det har de ikke på Iherb (24 oz er største pakken). Kjenner du til en annen trygg side å bestille fra? Og er det kun mva man må betale og ikke toll for proteinpulver?

 9. Hei! Takk for det 😀 Man betaler (eller ikke betaler) toll og mva på alle produkter over 200nok enten det er proteinpulver eller andre varer. Du kan lese alt om det i den store Iherb guiden her på bloggen. Jeg bruker ingen andre nettsider enn Iherb 🙂

 10. Hei, takk for nydelig blogg, har kikket mange ganger på dine råd og tips og oppskrifter 🙂
  Jeg handler også fra iHerb, men nå har jeg et problem som jeg lurer på om du har erfaring med. Jeg bestilte mye i desember i fjor, og fikk litt over 25 dollar i rewards fordi jeg hadde handlet over en viss sum.
  Når jeg så brukte denne, ble de 25 dollarne trukket ifra, og “total before tax” ble ca 38 dollar inkludert frakten på 8 dollar. Så i mitt hode ble det under grensa på 200 kr. Men slik ble det altså ikke, da de oppga summen før “rewards” ble trukket fra, dsv over 55 dollar på tolldeklarasjonen! Så nå har jeg fått en regning fra DHL på 230 kr i moms, og ble ganske så sjokkert. Den rabatten man får første gang man handler der ble som jeg husker trukket fra, slik at summen jeg faktisk betalte ble brukt i tolldelarasjonen, og ikke summen før rabatten. Har du noen erfaring med dette?
  Jeg har kontaktet iHerb, men de har så lang bare gitt meg standardsvar som hjelper lite. Frustrerende!

 11. Hei! Takk for det. Ja, har vært borti samme problemstilling selv – og har fått spørsmål om dette før. I mitt hode er det også logisk at man ved bruk av rewards kommer under tollgrensa. Loven sier faktisk at det er det beløpet man faktisk betaler som man skal betale toll fra, men selv med paragrafen i ryggen så bruker tollfolkene å sette seg på bakbena. De mener at det er varens (pakkens) totale verdi man skal gå ut fra. Ja, førstegangs rabatten ved bruk av rabattkoden feks JEM146 trekkes fra – så jeg synes de andre rewardene også skulle blitt det. Det ideelle hadde vært å fått Iherb til å oppgi verdien minus rewards på pakkene. Vi får trøste oss med at tollgrensa mest sannsynlig vil økes med høyre i førersetet.

 12. Takk for svaret ditt, ja, det er merkelige regler og praksis må jeg si. Det er veldig greit å være klar over det ihvertfall, så man ikke går i fella, som jeg har gjort nå da. Det hadde jo vært greit om iHerb kunne gjøre oppmerksom på at rewards ikke blir trukket ifra på tolldeklarasjonen, så man ikke bestiller for mye på en gang. Kanskje skal vi alle som handler mye der mase litt på dem, så de gjør noe med det 🙂 Ha en fin helg 🙂

 13. Hei, flott blogg du har. Har brukt mange tips herfra. I fortollings eksempelet over skriver du om toll og mva. Men slik jeg forstår det så brukte du DHL ekspress for å få disse varene tilsendt? Du skriver du betalte 1605 kr etter toll og mva. Men hva med forenklet fortollingsgebyr fra DHL?
  Jeg har hørt mange episoder hvor DHL har tatt ett stort import gebyr (sett både 400, 500 og 600 kr)
  Kommer ikke dette på uansett når man kjøper for mer enn 200kr? Eller får man ikke dette gebyret når man bruker DHL ekspress?
  På forhånd takk for tilbakemelding.
  Ha en strålende dag og lykke til videre med bloggen.

 14. Hei Arve! Nå er det så lenge siden jeg har bestilt over tollgrensa at jeg faktisk ikke husker det! :/ Beklager at jeg ikke kunne være til mer hjelp. Takk det samme! 🙂

 15. We can understand this issue and concern.

  Due to international law, iHerb.com is required to declare the full value of the contents of the package minus shipping charges.

  Customs officials use the shipment’s declared value for customs along with the description of the goods to determine duties and taxes. It is important to ensure that the declared value is accurate and consistent. Inaccurate declared value is one of the most prevalent reasons for duty and tax disputes which leads to delay in delivery. In some instances, customs may deny entry of the package leading it to be returned to iHerb.com. In this case, iHerb.com will only provide an 80% refund minus shipping if the package is returned. 20% will be kept as a re-stocking fee.

  Therefore, it is mandatory that we provide accurate and truthful information to customs so the package can enter your country legally and be delivered immediately.

  Thank You,

  iHerb.com

Legg gjerne igjen en kommentar! :D