iherb tips: Sunnere chips – perfekt til dipp!

Leter du etter et sunnere potetgull, eller rettere sagt chips? Her kommer et knasende sprøtt og ikke minst sunnere alternativ til den vanlige chipsen som ofte er full av smaksforsterkere og herdet fett.

Min favoritt for tiden er disse. De er uten gluten, MSG, kolestrol, transfett og soya. Inneholder masse fiber og mindre salt. De fleste er også veganske. Du får dem i smakene Multigrain (fullkorn), Olive (oliven), Sweet Potato(søtpotet), Jalapeno og lime. De har også chips i smaken cheddar (inneholder melkeprodukter).

 • De bruker bare naturlige, ikke-genmodifiserte ingredienser. Du finner ikke mange tilsettningstoff på ingredienslista slik du gjør med vanlig chips. 
 • De er laget uten kunstige farger og smaker.
 • Tortilla chipsen er bakt og lettfritert slik at de blir kjempesprø. Jeg elsker alt som knaser.
 • Tortilla Chipsene er fra dette merket. Chipsene kjøpte jeg på Iherb. Les min Iherb guide HER om du vil vite litt mer om den digge nettbutikken. Husk: Er du ny kunde kan du bruke rabattkode JEM146 og få $5 rabatt.
 • Prisen er 2,82 dollar, ca 17 kr pr pose. Jeg fant en lignende sunn chips på helsekost her i Norge til 44 krfor en liten pose, så det lønner seg å bestille her.

NB: siden chipsene er laget så naturlige og freshe blir de naturligvis daff med tiden. Jeg råder deg derfor til å spise opp en hel pakke i slengen i stedet for å bare spise halve. Jalapenoen blir tammere, søtpotetchipsen mindre søt og olivensmaken mister liksom det lille ekstra. Heldigvis går disse chipsene fort unna, så det burde vell ikke være noe problem. 😉

 Test av de ulike chips smakene

Illustrerende bilde lånt hos foodette-reviews.blogspot.no

Lime – Formen på disse er perfekte for å dippe i ulike sauser. Lime er formet som limebåter, eller halvmåner om du vil. De er også fine å scoope opp salsa fra boksen, og de knekker ikke så lett. Selve chipsen har en maisbase som gir en sprøhet. Smaken på chipsen er litt salt og har en søtlig smak av lime. De er gode i seg selv. Du får tak i smaken Lime HER.

Tips: Perfekte til salsa, guacamole og ulike rømmedipper.

Illustrerende bilde lånt hos foodette-reviews.blogspot.no

På bildet under ser du; Oliven til venstre, jalapenjo bak, søtpotet forran og til høyre, de pentagonformede fullkornschipsene.

Foods Should Taste Good Tortilla Chips. bildet er lånt hos www.godairyfree.org

Olive – Disse lukter faktisk oliven. Smaker ganske skarpt og rent av grønne og brune oliven. Smaken er ikke overvelmende, men den kjennes. Selve chipsen er ganske tykk. Veldig god! Liker du grønne oliven liker du disse! Du får den HER.

Tips: Nydelig til hummus, mousakka og gresk salat.

Bildet er lånt hos http://www.dailyspark.com/

Multigrain – Disse er mer som kjeks enn chips. Smaken er ikke “standard” fullkornssmak siden disse er glutenfrie. De er milde med et hint av salt. Jeg synes smaken av frøene (sesam, solsikke og linfrø) dominerer mer enn selve fullkornssmaken. Du kjenner sesamfrøene best, men smaken minner litt om nøtter? Fullkornet i disse er havregrynsfiber, brunt rismel og quinoa. Smaken er behagelig og chipsen er fin som en ganske nøytral chips for ulike dipper. *disse inneholder soya. Du får den HER.

Tips: Den perfekte ostekjeks. Passer til alle slags oster og pålegg.

Sweet Potato– Var spent på disse da jeg ikke har smakt søtpotetchips før. De er ovale i formen, som en søtpotet. Smaken var ikke overvelmende. Disse smakte litt salt og litt søt. De inneholder for det meste mais. Søtpoteten er der mest for smakens skyld.Ettersmaken er maischips og sprøheten er nydelig. Mye bedre enn vanlige tortillachips. Du får den HER.

Tips: Legg ti chips mellom to skiver brød og press lett sammen. Dødsgodt. Fant ut at sandwitchen kunne dippes også. Da ble det farlig godt. Ellers er denne chipsen et fargerikt innslag i potetgullskåla.

Jalapeno– Disse har en deilig jalapenosmak og hadde passer perfekt til nachos. De er farget med rødbetpulver som gjør dem til en fryd for øyet. Passer til de som liker litt krydder i tilværelsen. Chipsen er ikke like hot som buffalosmaken. Liker du ikke sterk mat kan disse være noe for deg da de er mildere. Du får den HER.

Tips: Nydelig til salsa, Guacamole eller raw macadamia dressing. Spis dem til meksikansk-inspirerte gryteretter. Kan også dippes i gresk yoghurt eller spises til blåmuggost. Tror denne også vil falle i smak hos gutta under fotballkampen.

Foods Should Taste Good Tortilla Chips. Bildet er lånt hos www.godairyfree.org

Alel de ulike smakene finner du her. Kanskje du finner deg en ny chips favoritt? Les min Iherb guide HER om du vil vite litt mer om nettbutikken. Er du ny kunde kan du bruke rabattkode JEM146 og få $5 rabatt. 😉

Konklusjon: Chipsen er sprø, ganske lavkalori og metter veldig godt sammenlignet med vanlig chips. Hver porsjon har bare 140 kalorier og 6 gram fett. Jeg digger at de ikke inneholder transfett, MSG og annet unødvendig. Viktigst av alt for min del er at de ikke inneholder gluten og er gode. De ulike typene smaker godt med (soya)rømmedip, salsa eller hummus. Chips er jo designet for å bli dippet, er de ikke?

Alt i alt er disse sprø som chips, tykk som kjeks og kan dippes som tortilla chips. Et godt alternativ om du vil ha en sunnere chips spør du meg.

Q: Smakt noen av disse? Hvilken fristet mest?


9 thoughts on “iherb tips: Sunnere chips – perfekt til dipp!

 1. Åååh jeg er enormt svak for sprø snacks. Disse må jeg huske på. Er forferdelig mye rare chips her i Norge, det er jo bare flere typer sukker og farger og glutamat og møkk i mange fristende smaker… disse her hørtes jo like fristende ut!!!

 2. Mange av Chipsene i norge smaker kjempegodt, det skal de ha, men de inneholder jo alt fra ukker, til smaksforsterkere og mye mer salt enn disse andre. Sist men ikke minst, så må jo jeg helst spise glutenfritt.

 3. Takk for tips!:-) Men de veier en del, så du får kun 2 poser til under 3 ibs. + frakt så er prisen 85 kr:/

 4. 2 poser + frakt(6 dollar) = ca 70 kr, så det lønner seg i forhold til å feks kjøpe den lignende glutenfrie chipsen jeg fant på helsekosten( ca 90 kr for 2 små poser) + de har mer utvalg 🙂

 5. He. Når du bestiller fra iherb, må du vente noen dager mellom bestillingene? Tenkte siden man må bestille for under 200 kr for å unngå ekstra gebyr. Så om man bestiller flere samme dag, legger de det sammen eller går det bra?

 6. Nei det må du ikke. Du kan godt bestille 30 pakker etter hverandre på 2ooNOK. 🙂 Om man bestiller flere samme dag vil disse ikek legges sammen. De vil bli sendt i separate pakker. Noen ganger så skiter jeg i tollen og bestiller for over 200 nok. O:)

Legg gjerne igjen en kommentar! :D