Iherb tips: Frokostblandinger og carob soyamelk

Hellu! Har dere hadd en fin start på Onsdagen? 🙂 Her har vi hatt et nydelig vær i dag. I går og dagen før det var det regn, vind og surt, så jeg nyter virkelig de få solstrålene som er idag! 🙂

Frokostblanding eller granola er standard frokost i mange hjem – mitt inkludert. Tidligere har dere fått frokost tips og oppskrifter på hjemmelaget frokostblandinger. Ta gjerne en titt på:

Selv om hjemmelaget som oftest lønner seg, er det kjekt å spise kjøpte blandinger også, om ikke bare for å variere litt med nye smaker, ingredienser og konsistenser. I dag tenkte jeg dere skulle få noen Iherb tips. Cascadian Farm har tre ulike økologiske frokostblandinger på Iherb. Jeg har prøvd to av dem. Klikk på bildene eller linkene for å komme til produktet. Alt om Iherb kan du lese her.s130813

Først ut er bestselgeren, en fullkorns blanding med bla havre, mørk sjokolade og mandler. Blandingen er skikkelig god, så den kan spises rett ut fra pakken som snacks. Den er naturligvis god med melk eller yoghurt også. Blandingen i seg selv er sprø, og har biter av sjokolade. Den er ganske søt, så man trenger ikke noen ekstra søtning. Tror mange barn vil like den.  Prøv den som strøssel til hjemmelaget is! s130930Den andre frokostblandingen er formet som firkanter og har et strø av kanel og sukker. Som den over er dette også fullkorn. Den er god med usøtet melk til, og pluss for naturlige ingredienser og ingen kunstige tilsetting stoffer. Både barn og voksne liker denne. s130913Merket golden temple har bla denne gode naturlige frokostblandingen. Vi snakker fullkorns havre “clusters”, cornflakes og pekannøtter med lønnesirup. Smaken er ikke overvelmende, men god. Gleder meg alltid till å å denne oppi skåla og helle melk over.

Andre gode frokostblandinger jeg har kjøpt fra Iherb er:

Kashi, Strawberry Fields Frokostblanding:
Økologisk sprø ris og hveteflak med frysetørket jordbær.  Søtet med brunris. Non-gmo. Kort og grei ingrediensliste. Kjempe kjekt å ha i skapet når man har lyst på frokostblanding med melk.

Kashi, GoLean Crisp!, i smaken Toasted Berry Crumble:
Naturig søtet. Clusters (klumper) av frokostblanding. Første ingrediens er fullkornshavre. Fullkorn, fiberrikt, proteinrikt. Denne er med tranebær og blåbær. GoLean merket har 13 typer frokostblandinger. Ta en titt på utvalget HER.

Mens vi snakker om frokostblandinger, så kan jeg også nevne denne plantemelken jeg kjøpte. Jeg kjøpte den egentlig bare fordi den var laget av carob, kontra kakao eller sjokolade. Drikken er vegansk, inneholder 7g protein og litt ekstra kalsium. Ikke noe raffinert sukker. Den smaker egentlig ganske likt sjokolademelken. En ganske mild sjokoladesmak og den er ikke for søt. Fin til å koke opp havregrøt i, eller bruke på frokostblandingen.s130202

Om du lurer på hva carob er, så er det malte fruktbelger av Johannesbrødtreet. Carob er naturlig søtt og minner om kakao. Carob er et alternativ til sjokolade uten stimulanter. Sjokolade inneholder bla kaffein eller theobromine. Spiser man mye kakao eller sjokolade kan man bli urolig eller plages med søvnen. Det slipper man med carob. Funfact: Theobrominet er faktisk det hundene ikke tåler i sjokolade, så vil du lage sjokolade snacks til hunden – bruk carob. Carob pulver får du her.

 Har du prøvd noen av disse frokostblandingene? Hørt om carob før? Har du prøvd det?Takk for at leser bloggen!


One thought on “Iherb tips: Frokostblandinger og carob soyamelk

Legg gjerne igjen en kommentar! :D