Iherb tips: Glutenfritt alternativ til couscous

Hellu! Idag skal du få et lite,men godt Iherbtips; et glutenfritt alternativ til couscous. Couscous er små korn av durumhvete. Det er proteinrikt og lavt i fett. Couscous brukes mye i Marokko på samme måte som ris. Her hjemme brukes den som siderett, i salater eller gryteretter mm.  Couscous er sunt,men det inneholder gluten noe som de som reagerer på gluten ikke tåler.

Jeg varierer min vanlige couscous med en type som er risbasert og dermed glutenfri. Den jeg bruker er laget av økologisk brunris som er fullkornsris. Du finner den HER på Iherb. Les mer om Iherb i den store Iherb guiden HER.

Jeg bruker couscous mest som en variasjon til ris, og som tilbehør til gryteretter. Forandring fryder! Couscousen er også en fin måte å øke næringsverdien til salater.Mattips på 123: vegetarsalat laget av riscouscous, finkakket hvitløk, litt tomatpuree, olivenolje, finhakket løk og persille. Kapers gjør seg også. Kok opp ris couscous etter anvisningen på pakken. Det tar ca 15 min. Bland couscous med kokte kikerter og salsa.

 Q: Har du hørt om brun ris couscous? Bruker du couscous?

 


2 thoughts on “Iherb tips: Glutenfritt alternativ til couscous

  1. Jag älskar iHerb.com och har beställt mitt Stevia där i över 3 år nu! Det finns verkligen hur mcyket superbra produkter där!

Legg gjerne igjen en kommentar! :D