Ja takk til ekte pistasj is! Kan lages lavkarbo, uten sukker og melk

Hei hei! God ny sommermåned! 🙂 Is hører sommeren til og pistasj is er min favoritt. Visste du at noen is produsenter ikke har en eneste pistasjnøtt i pistasj isen sin, mens andre bare har litt? En produsent bruker kun aroma og naturlig farge som smak. Overrasket?

I dag skal du i alle fall få oppskriften på en nydelig pistasjis med nøtter. Isen kan lages lavkarbo, sukkerfri og melkefri. Ja takk til ekte is, med ekte ingredienser, uten sukker! 😀 En annen god pistasjis oppskrift finner du her. Nå over til dagens oppskrift!

grønnpistasjeis

Hjemmelaget pistasj is:

4 eggeplommer
75 g sukrin, eller lignende
30g flytende glukose, fibersirup clear, evt agave, lønnesirup eller honning
100g pistasjnøtter
5 dl valgfri melk
2,5 valgfri piskbar fløte (jeg bruker kremfløte)
1/4 ts xhanthan gum (valgfritt, mer info her)
en håndfull pistasjnøtter til pynt

Bytteliste og tips:

*Flytende glukose fås fra spesialforretninger, på nett og noen ganger på apoteket. Flytede glukose gir en veldig myk konsistens til isen. Flytende glukose er ikke lavkarbo. Et alternativ er fibersirup som er sukkerfritt og lavkarbo. Les mer om fibersirup her. Har du ikke noe av dette kan du prøve agave, lønnesirup eller honning. merk at de kan sette litt smak til isen.

**Gni eller skyll evt salt av nøttene. Mal pistasjenøttene til nøttesmør. Fremgangsmåte finner du her. Du kan evt bruke ferdig pistasjesmør som dette. Du kan også lage isen med andre nøtter, eller bruke hjemmelaget sjokolade/snickerspålegg og dermed lage snickersis. 😉

***Når det kommer til valg av melk og fløte er det valgfritt etter hva som passer deg. Jeg anbefaler dog å bruke produkter som er rik på fett for jeg synes dette gir god is. Fløten du velger bør inneholde minst 35% fett. Alternativer kan være vanlig melk/fløte, soyamelk/soyafløte, kokosmelk, havrefløte osv.

grønnpistasjeis2

Pisk eggeplommer og sukrin hvitt. Varm forsiktig opp fibersirup, melk, fløte og pistasjnøttesmør i en kasserolle. Pisk nøtteblandingen inn i eggeplommene. Når alt er blandet godt sammen, hell alt over i kasserollen og varm opp uten å la det koke. Blandingen vil tykne. Pisk inn xhanthan gum om ønskellig. Dette vil forbedre iskremens konsistens og forhindre iskrystaller, men er valgfritt. Avkjøl blandingen i romtemperatur og overfør til kjøleskapet noen timer slik at blandingen er kald.
Nå kan blandingen helles i en ismaskin eller i en frysbar boks. Om du fryser den i fryseren din må du røre i blandingen flere ganger de to første timene for å forhindre iskrystaller.

Ha iskrem-skjeen i kokende vann og form kuler. Server med grovhakkede pistasjnøtter. Sjokolade saus er også godt til! grønnpistasjeis1Håper det smaker! 🙂

Er du glad i pistasjis? 🙂

 


Legg gjerne igjen en kommentar! :D