Jeg vil utfordre dere som tror dere er friske og dere som vet dere har et spiseproblem

Noen ganger kommer jeg over en kommentar eller en artikkel om dietter, mat, spiseforstyrrelser eller lignende som setter tankene i gang og gir meg bensin på bålet skrivemessing.

blDet er så sykt mange folk der ute som er opptatt av innholdsfortegnelser, kalorier og kaloritelling, “ren mat”, rette ingredienser og ekstreme dietter. Jada, det kan jeg si – jeg som faktisk ofte blogger oppskrifter som oppsøkes og slukes av nettopp disse folka. Det er kanskje derfor jeg føler for å skrive noen ord. Jeg vet at mange av dere sliter med dette, og jeg vet at mange ikke vet at de selv sliter med det. Om jeg kan hjelpe bare èn av dere til å åpne øynene deres er dette innlegget verdt det!

Det jeg vil fram til i dagens lille tankespinn er å utfordre dere litt. Ja, når det blir viktigere for deg at all maten er for eksempel steinalder-vennlig, kalorifattig eller uten det ene eller det andre, uten at du MÅ være opptatt av det på grunn av allergi, ja da er du faktisk litt fanatisk. Jeg mener egentlig veldig fanatisk, men ordet litt får det til å høres litt mildere ut.

Har du blitt en av disse som kanskje har glemt matgleden og nytelsen litt til fordel for tall, ingredienser og det påståtte rette? Hva er egentlig rett? Har du lest en plass at fett er farlig, eller at fett er “the way to go”? Må all mat være økologisk? Livredd for kunstig søtning? Livredd sukker? Jo mer fett jo bedre? Har alt på matfronten blitt “enten eller”?

Kanskje er du spiseforstyrret uten å vite det selv. Ja, for du kan være syk uten å ha fått det med deg. Tror du alle spiseforstyrrede har vært hos legen for å få en diagnose? Oftest er jo legen siste stopp etter mange år med plager. De aller fleste lever jo i sin egen lille verden og oppsøker ikke råd eller hjelp før andre tvinger (eller oppfordrer) dem. Ikke alle er så heldige at de har venner eller familie som er tilstede, eller som tør å si ifra heller. Det er kanskje der jeg kommer inn? Om du følger deg veldig truffet der du sitter med brokkolien og eggehvitene dine, kanskje det kan gå opp et lys for deg. 🙂

bl2Det er vanskelig å se seg selv utenfra, og særlig når man har laget seg en illusjon om at det man gjør er normalt. Omverdenen er jo oftest en slags rettesnor på hva som er normalt og unormalt. Slik blir det derfor skummelt når man sitter å tråler nettet for diett tips, kalorifattige oppskrifter og produkter osv. Om du bare omgir deg med blogger eller folk som har den tankegangen eller væremåten i forhold til trening og mat, virker det jo som at det er det normale, og selv om du da faktisk er fanatisk virker det som det er normalt.

Jeg sier ikke at det er fanatisk å ønske å ta vare på seg selv, og spise sunt osv, men folk har en tendens til å strekke den litt for langt. Være litt sunnere. Prikke inn formen litt til. Komme inn i buksa litt raskere. Spise 100% paleo for å optimere crossfitten osv. Ha en såkalte drømmekroppen – som oftest har sin opprinnelse et i-hjel retusjert bilde. Godt nok er liksom ikke godt nok. Man vil ofte være best. Sunnest. Mest mulig fit. Ha svært synlige mageruter selv om man er ikke er genetisk disponert for å få 6-pack uten drastiske tiltak, akkurat som det er et mål i livet.

Å være sunn i mine øyne er å gi kroppen det den trenger av alle næringstoffer – sånn omentrent i alle fall.  Så kan man godt kose seg med godteri eller annet snacks utover det – om man har lyst. Ja godteri. Jeg for min del spiser godteri, for øyeblikket fløtekarameller, hver dag. Og desserter, hver dag. Ja, jeg er fult klar over at det ikke er 100% sunt, men så lever jeg ikke kun på det heller. Det kommer i tillegg til et variert kosthold med nok næringstoffer og kalorier. En av grunnene til at for eksempel myndighetene vil at man skal begrense sukker er jo at det ikke gir noen næringstoffer og det tar plass til annen mat slik at man kan bli feil- eller underernært. Om man har et variert kosthold som gir deg alt man trenger, hvorfor skal man ikke kose seg med godis om man har lyst på? Hvorfor skal man ikke spise kake på selskap? Skal man få dårlig samvittighet om man spiser en pommes frites eller ti? Oh hell no.

Nei, jeg sier ikke at man ikke kan kose seg med vanlig mat. Du kan kose deg med en drue, riskake eller en tallerken usøtet havregryn om det er det som gjør deg happy. Du kan også lage de nydeligste oppskrifter sukkerfrie, det er jo bloggen mitt et godt eksempel på. Nekter du deg å spise ting du virkelig har lyst på, DET er tragisk! Du lever en gang. Ett liv. Hvorfor ikke nyte det livet har å by på? YOLO 😉o0800060011442873408

Det jeg prøver å formidle er at du KAN spise “usunt”, altså det du tror er usunt, uten å være usunn. Du kan spise hvitt brød uten å legge på deg, ja du kan til og med spise en hel kake alene. Det viktige her er balanse over tid. Jaaa, balanse. Det magiske ordet alle snakker om, men ikke alle vet hva er eller får has på. Ja, for kroppen kjenner nødvendigvis ikke forskjell på 60% sunt og 100% sunt. Kroppen trenger det den trenger av vitaminer, mineraler og kalorier – så er den happy. Hodet, det er en annen sak. Kanskje føler du deg ikke sunn nok, selv om kroppen har det brillefint. Tankene har jo SÅ mye å si.

Jeg for min del synes ikke det er sunt (eller balansert)  å telle kalorier, å være redd for å få i seg visse matvarer eller næringsemner, eller bli hysterisk om man skal i selskap eller ut å spise. Nå er fortsatt allergikerne ekskludert, de MÅ bry seg! Blir du hysterisk om du spiser alt for mye en dag eller to? Føler du deg uvel når du får vite at det var sukker i det du akkurat spiste, men hadde det helt fint før du fikk vite det? Tvangstrener du før eller etter selskap? Når var sist du spiste slikkeri eller potetgull uten å føle at du virkelig unnet deg det, eller hadde fortjent det? Husker du hvordan det var når du var barn? Da spiste man det jo bare fordi det var godt! Savner du ikke å ha den “whatever”-følelsen mht mat igjen?

Jeg skal ikke sette noen i bås her,  men reagerer de rundt deg, som familie eller venner, svært negativt eller med bekymring på matvanene dine? Setter kostholdsfilosofien din en stopper for sosiale sammenkomster eller reiser eller føler du selv at det hele har gått litt langt? – kom deg til legen og vær ærlig om det.  Nei, det er ikke normalt, og det kan føre deg ned en vei det er vanskelig å krabbe seg opp fra. NB: Ikke alle som er på ekstreme dietter er syke, men det lar jeg bli mellom deg og legen din. Er du i tvil – oppsøk hjelp.

Jeg vil oppfordre både dere som hevder dere er friske og dere som vet dere har et problem. Dere som er treningsglade, spiser sunt og dere som liker å teste dietter. Dere som går på evige slankekurer, detoxkurer og er livredde sukker. Dere som har eller har hadd spiseforstyrrelser, og dere som ikke er helt sikker på om dere har tatt det litt for langt. Utfallet av punktene under kan gi deg en god pekepinn på om du har et forstyrret forhold til mat og kosthold:

 • Dra ut på restaurant å spis favoritt retten. Du har kanskje innbilt deg selv at favorittretten din er salat uten dressing? NEPPE. Hva likte du aller best når du var barn? For min del var fritert hel kylling med pommesfrites og dressing på salaten standard. Alt i sursøt saus er også dødsgodt.
 • Kjøp deg en digg is og nyt den – uten å instagramme den. Ja, ikke den isen med minst kalorier altså, men den du går å sikler på hver gang du går fordi is-disken og ikke kjøper is fordi det er “så usunt”. Den isen.

 • Slutt å tell kalorier om du gjør det. Aint nobody got time for that.
 • Ikke tren eller beveg deg tvangsmessig, med mindre du har tenkt å støvsuge eller vaske huset – det er jo alltid greit å få et rent hus.
 • Kjenn at mat er godt og gjør godt – ja for det er jo egentlig så sinnsykt godt! Masse smaker i munnen! Det å kjenne at kroppen har masse ekte energi er også himmelsk!
 • Fram med potetgull og dipp. Alle har et favorittpotetgull – også du! Dipp lager du enkelt (og jada, sunnere/lettere også) av kesam orginal og en pose dipmix. “Jammen, dipmix inneholder sukker…”bl33
 • Smak på de ulike smakene i en saus. Noen har blitt livredde saus ser det ut til. Tørr kylling og enda tørrere ris. Våg å smaksette maten med noe annet enn krydder. Den siste uken har jeg smakt en haug av nye sauser. Vi snakker peppersaus, kaperssaus, og smørsaus. Alle var nydelige og garantert fulle av både det ene og det andre. Jeg har enda ikke mistet tennene pga sukkeret eller blitt smellfeit av fettet til tross for treningsfri – og det blir ikke du heller. Calm the f*** down.
 • Bak en av dine favorittkaker med smør, hvetemel og sukker, og inviter på kaffeselskap. HVA? Ikke bytte ut smøret med kokosfett, hvetemelet med mandelmel og sukkeret med sukrin?! Er itte det fali`?

bl4

 • Inviter seg selv på middag til feks bestemor eller en annen i familien. Om du har spiseproblemer, og de har fått det med seg, spør de kanskje hva du vil ha å spise? Svar at du har lyst på akkurat det dem lager. Det er det samme for deg. Ferdig med den saken. Så nyter du hva enn dem serverer.
 • Utfordre deg selv på egen hånd! Livredd for smør? -Smør smør på brødskiva! Livredd for brød? -Bak et brød lavkarbo, på fullkorn eller hva enn du tør å prøve. Alle må begynne en plass. Livredd for sukker? -Prøv en ts sukker i baksten, eller bestill karamellpudding til dessert på restauranten du skal på. Du skjønner opplegget? Gjør det du ikke tør eller tror du ikke vil. Det er en smakfull verden utenfor kesam med Fun-light saft.
 • Spør/våg å vær sårbar. Dette er kanskje det mest såre oppfordingen å følge. Sett deg ned med noen du stoler på, feks en i familien, og spør hva dem synes om dine matvaner. Synes dem at de er ok? Er de litt ekstreme? Er dem bekymret for deg, din helse eller matvanene dine? Er det noe de kanskje skulle ønske du kunne forandre eller gjøre? Åpenhet er viktig, og det kan løse mange ubesvarte spørsmål og grunnløse bekymringer.
 • Ikke gi opp: Ja, er du ikke frisk er det helt for jævlig å skal gjøre disse utfordringene, men vet du hva? Prøv! Prøv og klar det, eller prøv å feil helt til du klarer det. Ja, du kommer til å klare det til slutt! Hver gang blir det bitte litt enklere. I belive in you, so you belive in yourself!

Om du mener at du ikke har et problem, men ikke klarer eller “vil” ta oppfordringen…vell, kanskje er du ikke så frisk som du skal ha det til. Punktene burde ikke være noe problem å gjennomføre for noen som er helt frisk og uforstyrret. Noe å tenke på..?

Q: Føler du deg truffet? Hadde punktene over vært utfordrende for deg? Tar du oppfordringen? 🙂Takk for at leser bloggen!


47 thoughts on “Jeg vil utfordre dere som tror dere er friske og dere som vet dere har et spiseproblem

 1. Har ikke lest hele innlegget enda, nen ser av det jeg har lest at det er utrulig bra innlegg. Dette traff meg. Når jeg leser det så får jeg bekreftet at jeg enda er litt sån “fanatisk” viste det egentlig, men noe annet å få det bekreftet.

  Tusen takk for dette innlegget!

 2. Bra innlegg! Jeg tenker det samme mange ganger i uka; når jeg treffer venner og kjære som er fanatiske med mat, når jeg ser på enkelte avisers forsider og når jeg titter innom flere av de større bloggene i landet.

  Ettter å ha levd på streng diett grunnet allergier og å ha sett venninner gjøre det samme grunnet cøliaki blir jeg så trist når andre tror de må leve like strengt. Det er grusomt å ha så strenge dietter. Ingen burde leve slik om de ikke må. Sukker, fint mel og fett må være lov i blant.

 3. Dette er noe av det beste jeg har lest noen gang! Så utrolig midt i blinken!! Takk for at du tar et oppgjør med denne “fanatiske trenden”. Ønsker deg en flott helg – med mange deilige matopplevelser 🙂

 4. Takk, takk, takk.
  Dette var et utrolig bra innlegg for meg å lese. Jeg fråtset i godsaker og kastet det opp igjen i hele 2013, og har nettopp fått vite at jeg lider av angst også.
  Nå er jeg i en slags “recovery” fase og spiser det jeg vil ha, når jeg vil ha det. Noe som har resultert i godteri HVER dag i hele januar. Yesss. Men angsten har jeg fortsatt. Men det som er rart er at, til tross for at jeg spiser akkurat hva jeg vil ha, når jeg vil ha det, trener når jeg føler for det og ikke lenger fordi jeg må, så har jeg ALDRI vært mer fornøyd med kroppen min. føler meg dritfin om dagen!
  Men det tar tid å bli 100% bra igjen såklart, men derfor er jeg så glad for at det finnes mennesker som deg som gir oss en realitycheck og åpner øya på oss litt 🙂

 5. Veldig bra innlegg, kjente meg (dessverre) igjen i mye av det du nevnte. Det er vanskelig å skille mellom det å være fornuftig og fanatisk. Jeg synes det er skummelt med sukker, hvetemel og margarin.. Spiser noe godis på lørdager, men er veldig streng resten av uka. Men sånn gjør jo fitnessjentene det (tror jeg), ikke rart man blir påvirket

 6. Utrolig bra innlegg! selv sliter jeg med alle punktene du skrev som en utfordring desverre.. og dette innlegget traff meg midt i blinken!

 7. Utrolig bra innlegg! Du er super du.
  Og ja.. Jeg kjenner meg igjen. Men jeg har blitt flinkere! Sier jeg ihvertfall til meg selv.. Så denne helgen skal jeg kose meg og ikke være så himla fanatisk! God helg! 🙂

 8. Dessverre får jeg vel si, så kjenner jeg meg igjen i ganske mye (det meste) av det du skriver om her (ja, jeg leste alt). Jeg har vel bare innsett det mer og mer etterhvert de siste månedene, om at det jeg driver med ikke er normalt.
  Jeg har nå begynt å ha jevnlig kontakt med fastlegen min, og venter på mer behandlig hos psykolog, så forhåpentligvis vil jeg snart bli mer “normal” igjen. Hehe… For det er som du sier, mye bedre å ha et normalt forhold til mat og kropp. Det er bare ikke så lett når en blir bombadert med all slags former for trender innen trening og kosthold.

  Men takk for at du opplyser og skriver så mye om dette. Jeg tror vi er flere som har godt av å lese om sånt 🙂

  God helg til deg! 🙂

 9. Dette innlegget trengte jeg! Jeg merker når jeg leser disse fantastiske ordene dine at jeg ikke er så frisk som jeg så gjerne vil være. Jeg har hatt en alvorlig spiseforstyrrelse før, men jeg trodde jeg var ferdig med den og at jeg bare var blitt sunn. Men nei. Derfor skal jeg ta utfordringen din, gjennomføre (de forjævlige) punktene og få has på denne f***ings anoreksien! TUSEN TAKK!

 10. Hei! Så utrolig flott at du vil gjennomføre utfordringene! Jeg er SÅ stolt over deg! Du har kommet langt. Gi aldri opp. Det er fult mulig å bli helt frisk :*

 11. Hei! Så bra at du har kontakt med lege og har kommet deg på venteliste for psykolog. Alltid greit å snakke med noen for å få andre synspunkter! Nei, det er virkelig ikke lett. Medias fokus på slanking, dietter og sunnhet har eksplodert de siste årene – dessverre. Jeg tror de gjør mer skade enn nytte. Ha en riktig god helg og lykke til mot en friskere tilværelse :*

 12. Så bra at du er klar over det da! Jeg er helt sikker på at du kan klare noen av punktene om du virkelig utfordrer deg selv. You can do it!!! :*

 13. Ja, ikke sant. Jeg blir småsint når jeg hører du si det. ikke på deg altså, men på media spesielt og sammfunnet forøvrig. De har skapt en slags angst og frykt for matvarer som man ikke tar noen skade av i normale moderate mengder. Jeg oppfordrer deg til å utføre noen av punktene – kanskje den med å bake noe. La meg vite hvordan det gikk :* Lykke til!

 14. Huff. Det gjør meg trist å lese. Utrolig bra at du er på bedringens vei da. Man skal jo spise akkurat det man vil ha! Jeg spiser også godteri her dag om det er noen trøst :* Så flott at du er fornøyd med deg selv – det er slik det skal være! kroppen er jo fantastisk! Håper du klarer å holde deg spyfri og fortsetter den gode jobben meg mat- og treningsglede! Good job!

 15. For ett fantatsisk innlegg, og for ett fantastisk initiativ!
  Hadde eg lest dette for 6 mnd siden hadde eg følt meg alvorlig truffet. Eg voks enormt masse som person når eg tok PT- utdanning i Florida, etter fleire år med overvekt, slanking, undervekt, spiseforstyrrelser… Eg har våre frisk ei stund, men det hang fortsatt igjen endel psykisk. No har eg lært å gi litt meir faen 🙂

 16. Tusen Takk.

  Lest helle innlegget nå. Mm. Jeg viste jeg ikke er så frisk som jeg skal ha det til. Ja kan spise godteri vær fredag/en gang i uken(skjer SJELDEN EN ANNEN DAG) ja kan spise med familie og på kafe osv, regner ikke lenger(av og til i perioder)men kalkulerer da ikke på punkt å prikke. Selv om jeg klarer å gjøre de tingene så betyr det ikke at man er helt frisk. Når jeg ser å punktene du har skrevet så får jeg det bekreftet med stor B det jeg vet i underbevisstheten. Må innrømme det er litt ekkelt å innrømme eller (få det) bekrefte(t) det.

  Var hos ei venninne plusd noen andre. Dem begynte å snakke om diet. Det endte med at jeg sa jeg går ikke på noe diet hun ene sier Silje går ikke du på ekstrem diet hele tiden. Jeg viste at dem vet jeg spiser sunt, men når hun nevner ekstrem diet. Da ringer det noen tanker/bjeller i topplokket.

  Alle punkrene traff meg. Kan være i aktivitet å ha glede av det, MEN er jeg ikke i aktivitet så har jeg tanker og følelser som sier dittog datt også regner jeg SJELDENT. Er begynt med litt smør av og til(MÅ vell legge til jeg bruker TRYGT smør), men smør punktet å de andre punktene skremmer meg litt faktisk hvis jeh skal gjøre det. Uten om det å spørre familie inninen husets fire vegger og venner om hva dem tenker om min matvaner.

  Sorry for lang kommentar:P Jeg føler meg heldig og stolt over å bo i samme by som deg!

  Dette innlegget burde komme i forsiden av vg!

  God helg.

 17. jeg er veldig frisk i huet og koser meg når jeg bestemmer meg for det 🙂 men livet på diett mot idrettstevne er ikke sunt for huet mitt og jeg håper det livet er snart over ( hehe, 48 dager igjen 🙂
  utrolig bra innlegg! kan jeg låne noen tanker fra den for min egen praksis ?

 18. Jeg vil bare si at dette er et fantastisk godt skrevet innlegg. Jeg anbefaler alle med spiseproblemer å oppsøke hjelp snarest, det reddet livet mitt. Jeg var syk i flere år før jeg fikk akutt innleggelse og diagnosen anoreksi. Jeg var innlagt og gikk deretter til psykolog i et år, og klarer meg nå på egenhånd. Jeg teller ikke lenger kalorier, unner meg noe godt når jeg vil, spiser variert og nok mat.
  Det henger fremdeles igjen mye kunnskap om ernæring og kosthold, og ettersom jeg vet at “den ingrediensen er sunnere enn den andre, så jeg velger den” men det vil det nok alltid gjøre. Det er vel i grunn ikke noe galt i det heller.
  Den største forskjellen på meg nå og da er at jeg nå kan spise mat andre har laget, uten å vite ingrediensene, jeg kan spise noe jeg vet er proppet med smør og sukker uten å begi meg ut på en to timers løpetur etterpå. Jeg kan spise lunsj med vennene mine, dra i bursdagbesøk, være sosial. Spise meg stappmett på julemat i jula, og påskemarsipan og kvikklunsj i påskefjellet. Unner virkelig alle som sliter med spiseforstyrrelser å bli friske. For det ER faktisk mulig å bli frisk!

 19. Wow! Du er fantastisk flink til å skrive! Fast følger fra nå av:) Og jeg skal ærlig inrømme at jeg føler meg veldig truffet av det du skriver, men ikke truffet nok til at jeg føler meg syk nok tenker en del av meg, mens en annen sier “halo du kan roe deg litt ned”!Jeg skal blandt annet ut å spise etterpå og tenkte at det er dumt at jeg ikke har oversikt over hva jeg spiser. Hvor mange ckal osv. Ikke bra… desverre føler jeg at det ikke er mange jeg kan snakke med om dette, men legen er jo en god ide:)

  jeg er nok ikke helt klar for å gi slipp på slike tanke du beskriver enda, men jeg vil du skal vite at dette inlegget virklig var en tankevekker som jeg skal ta med meg i kampen:) Det var nok en grunn til at en venninde av meg sendte meg linken til innlegget:)

  Helene

 20. Hei! Ja, ikke sant. De tankene er ikek så bra å ha når du faktisk skal ut å spise. Det burde jo kun være en hyggelig opplevelse! :* Kjempefint at du klarer å skjønne at alt kanskje ikke er helt som det burde være. Fastlegen din kan hendvise deg til psykolog eller ernæringsfysiolog om dere kommer frem til at det kan være nyttig eller nødvendig. Kos deg i kveld og glem alt som heter kalorier! :*

 21. Tusen takk Christine. Så utrolig bra å lese at du klarte å ta tak i problemene og nå er mye mye bedre! jeg er SÅ glad på dine vegne! *applaus* Bra jobba!

 22. Dette er noe av det beste jeg har lest på lenge! Tusen, tusen takk for at du skrev dette innlegget. For noen måneder siden var dette meg i et nøtteskall, jeg kjente meg igjen i alle punktene her, og jeg skulle ønske jeg kunne lest dette da, slik at jeg raskere kunne tatt et steg for å komme ut av det. Mot julen ble det bedre, på grunn av at jeg skjønte at jeg trengte energi for å oppnå målene mine på skolen og eksamen. Og i dag har jeg kommet enda et stykke på vei. Skulle ønske jeg kunne lest dette for noen måneder siden, for å se hvor feil tankegangen min var på den tiden! Du er fantastisk, Liller! 🙂

 23. Tusen takk 🙂 Så bra at du er bedre nå da 🙂 jeg har faktisk skrevet ett par innlegg tidligere and samme tema. De kan du lese under katogorien “spiseforstyrrelser” nede til høyre på bloggen 🙂 God bedring videre!

 24. I kveld har jeg gjort alt jeg ikke burde gjøre for å ha lav fettprosent og være deff. Jeg har vært i bursdag og drukket øl, spist potetgull, rullekebab, baguett og mye mer. Til tross for at jeg var usunn i går, og stadig tenker på all den usunne maten jeg spiste forrige uke. Og uka før der igjen. Jeg føler meg helt forferdelig, samtidig som jeg ikke har hatt det så bra på lenge. Jeg tror dette er første gang på lenge at den gode følelsen av å være med venner, kose seg og bare gi litt blaffen er større enn den dårlige følelsen av å ikke ha spist riktig, i riktige mengder og trent nok. Takk for at du utfordret meg til å nyte livet 🙂 Du er herlig <3

 25. Hei! Takk :* Høres ut som du er på riktig vei, men har langt igjen å gå. Ikke tenk på det som har vært. Dårig samvittighet er bortkastet tid og stresser bare kroppen. Prøv å fokuser på det positive, som du sier, med å kose seg med venner å bare leve! Hva skal man med en “rippa” kropp om man ikke kan nyte livet? :* Lykke til videre.

 26. Fantastisk bra innlegg!
  Jeg hadde denne diskusjonen med min samboer i går hvor jeg mente at det virker som om det er greit å ha en spiseforstyrrelse fordi det nå kalles “Fitness”. Alt er blitt så ufattelig ekstremt og folk glemmer at helse ikke handler om kalorier, redsel, vekt, faste planer og et perfekt liv.
  Amen til deg 🙂

 27. Kunne ikke vært mer enig. Du vet jo også hva det faktisk snakkes om her, så du har nok et veldig reellt syn på saken. :* Livet er så mye mer! *suss*

 28. Spiste litt av hvert jeg hadde lyst på i helga.Det ble kake, julebrød, sjokolade, is og twist. Var kjempedeilig å gi f*** og bare kose seg. Kjenner at jeg ikke klarer å være helt avslappet, men skal fortsette å prøve 🙂

 29. Pingback: et åpent hjertesukk | hjertesolbriller

 30. Kloke ord! Det er ekstrem viktig å passe på de rundt seg og se etter tidlige tegn på spiseforstyrrelser… Ikke alle har det like bra som de ser ut som! Vi lever tross alt i en svært overfladisk tid, dessverre.

  Så frem med potetgullet og bena på bordet!

 31. For et utrolig godt skrevet innlegg, og veldig aktuelt! Går det fint om jeg anbefaler innlegget til VG? Synes flere kunne ha godt av å lese denne 🙂 Har selv lurt på om jeg kan har blitt vel fanatisk, men tror jeg heller mest over på den “riktige” siden, heldigvis. I helgen skal jeg kose meg med både sjokolade, potetgull, dipp og pizza, og det gleder jeg meg til! 😀 Kom over bloggen din i dag og gleder meg til å følge deg fremover 🙂 Ha en fin helg!

 32. Hie. Takk! Fått veldig mange positive tilbakemeldinger på det. Ja det hadde vært hyggelig. Flott om andre i samme situasjon kan å en øyneåpner. :* Takk det samme

 33. Tusen takk! Jeg er sååå glad i bloggen din, kjenner at jeg blir glad i deg, uten å kjenne deg 🙂 Jeg har spiseforstyrrelser selv, men jobbe hardt for å finne en balanse. Og når media, kjendiser/ bloggera kommer med utseendepress igjen, søker jeg opp bloggen din og kjenner at jeg roer meg ned, både fysisk og psykisk. Yes, I’m calming the fuck down! 🙂
  Og i kveld skulle jeg legge meg sulten til senga, men spiste til slutt 3 knekkebrød og det føles greit, takket være innlegget ditt.
  Du må være yndlingsbloggeren min, og når du kommer med slike poster som denne her, føler jeg at du virkelig bryr deg. Det føles ikke som bare ord, men jeg kan se en person som står for alt dette. En fantastisk person, uten tvil! 🙂

 34. Hei! Tusen takk for den hyggelige kommentaren! <3 Så godt at innlegget hjalp. Jeg legger meg aldri sulten, heller tvert i mot 😉 Bra du tør å stå imot sf og streber etter å finne den berømte balansen. Stå på! 🙂 Ha en fin påske :*

Legg gjerne igjen en kommentar! :D