Sjokolade trukket sitron mousse kuler

Hei hei! Riktig god Fredag alle sammen! I dag tenkte jeg at jeg skulle dele en enkel og lekker godbit; kuler av iskrem/mousse trukket i sjokolade. Vi lager en enkel hjemmelaget sitron mousse, fryser den og trekker den i nydelig sjokolade. Resultatet er en himmelsk dessert. Moussen er veldig enkel å lage, men du kan naturligvis bruke ferdig kjøpt kule is om du ønsker det, eller har det travelt.

Jeg bruker å lage en god del kuler når jeg først lager det, så om ønskelig kan du halvere oppskriften.  De ferdige kulene kan oppbevares i fryseren og faller i smak hos store og små.

Isen er uten gluten og egg, og kan lages melkefri eller vegansk ved å bruke plante basterte alternativer. Kan lett lages sukkerfri og lavkarbo.2012-07-15 14.43.34

Sitron is trukket med sjokolade

Sitron mousse:

  • 370 g vikingmelk eller plantebasert fløte*
  • 1/2 liter valgfri piskbar fløte
  • Saften av 3 sitroner
  • 1 ss sukrin eller annet søtt
  • en klype xhantan gum (valgfritt, hindrer iskrystaller)

Sjokoladetrekket:

  • sjokoladeplater**

Tips: *Liker du kokossmaken kan du bytte vikingmelken med kokosmelk. Ønsker du en vegansk is kan du bruke piskbar soyafløte, havrefløte eller lignende. **sjokoladeplater etter eget ønske. Noen liker bitter mørk sjokolade, andre melkesjokolade. Det finnes også vegansk, glutenfri og sukkerfri sjokolade. Her er tips til noen typer sjokolade.

Slik lager du isen:
Bland vikingmelk (eller andre alternativer) med sitronjuice, og sett i kjøleskapet eller fryseren slik at den blir litt kald. I mellomtiden stivpisker du fløten med 1 ss sukrin og en klype xhanthan gum.Tilsett den kalde vikingmelk – og sitronblandingen, og bland godt.

Finn frem noen passende former, feks muffinsformer i silikon. Andre former kan trekkes i plastfilm. Dette trenger vi for å fryse isen i porsjonstørrelser. Fyll hver form med sitron moussen og frys i minst 2 timer. Har du ikke former kan du fryse isen som den er, så ta ut kuler og fryse disse på nytt.

Mens sitron mousse kulene fryser kan smelte sjokoladeplatene i vannbad.

Slik lager du sjokolade trukket iskrem mousse:

Pensle folie med litt olje for å forhindre at sjokoladen setter seg fast. Hell en spiseskje med smeltet sjokolade over. Sett en iskrem mousse kule på hver sjokolade-klatt, og dekk med mer sjokolade. Sjokoladen skal raskt stivne i møte med den kalle iskremen. Sett i kjøleskapet til sjokoladen er hard. Når den har stivnet legger du de ferdige kulene i en tupperware boks og oppbevarer dem i fryseren til de er klar for å spises. 2012-07-15 14.45.25

Kulene kan spises alene, med friske bær, bringebær saus, varm kake som brownies eller eplekake, eller i nystekte pannekaker. NAM! Vel bekomme 😀 Ønsker dere alle en riktig god helg!Takk for at du leser bloggen min! <3

 


2 thoughts on “Sjokolade trukket sitron mousse kuler

Legg gjerne igjen en kommentar! :D