Julaften, gavene, neglene og paelo pepperkaker

Hei! Håper dere alle hadde det superfint i går på julaften! Jeg hadde det så koselig! Jeg, mamma, mammas kjæreste Jørn og mormor feiret sammen i “gammelhuset” der jeg er oppvokst. Middag, dessert, og en haug med gaver. Jeg fikk masse fint: bla et himmelsk teppe, tovede vanter, penger, gavekort, pynteting, treningstopp, kroppspleie med mer. Ringen som du så vidt ser under på bildet he har Jørn laget til meg. Han er gullsmed og lagde den til meg i julegave. Gøy å ha noe helt unikt som ikke alle andre har.IMG_7736Før gaveåpningen hadde vi julemiddag tradisjonen tro. Så koselig å samles rundt bordet med dem man er gladest i. Jeg lagde hjemmelaget surkål for første gang og den falt i smak hos alle.IMG_7722

..selv om vi var stappmette etter middagen hadde vi heldigvis plass til riskrem og rødsaus i “dessertmagen” ^^

IMG_7725Til kaffen hadde vi smultringer, kværnkaker, godis og paelo pepperkaker. pepperkakerpaleoPepperkakene er allergivennlige da de er uten gluten og egg, og kan lages vegansk. Oppskriften får du her:

Paelo pepperkaker
155g mandelmel
20g amaranth
50g linfrømel (malte linfrø)
1/2 ts natron
1/2 ts salt
2 ts kanel
ca 1/2 ts hver av ingerfær, nellik og kardemomme
6 ss valgfritt smør(smeltet) eller olje
6 ss lønnesirup, melasse eller lignende
Glasur: 200g sukrinmelis, ts sitronjuice juice, 1 eggehvite (eggehviten sløyfes selvsagt ved egg allergi)

Bland sammen alt det tørre.  Bland det tørre med det våte. Bland sammen og sett kaldt. Kjevles ut mellom bakepapir/folie og stikkes ut. Stek på 175 grader i ca 20-25 min. Avkjøl og ha på glasur.

Før jeg gir meg med “julaften oppdateringen” må jeg bare brife med neglene mine. Pyntet dem selv ^^ Var det ikke fint?

IMG_7721

Hadde dere en hyggelig julekveld? Fikk dere noe fint i julegave?Takk for at leser bloggen!


4 thoughts on “Julaften, gavene, neglene og paelo pepperkaker

  1. Jeg fikk en restekokebok! Det blir bra å ha i disse dager. Klarer du å bruke opp alle restene, du som lager så mye mat?

Legg gjerne igjen en kommentar! :D