julens is uten sukker, melk og egg

God 2. Juledag! Etter 14 timer i senga var jeg good 2 go igjen. Fri for hodepine, tannverk og sykdomsfølelse. Oh yeah! Jeg tror tennene er ok fordi jeg ikke har tygd så mye idag. Jeg kjører mest myk mat i dag også for å være på den sikre siden u c. Speaking of myk mat: Her kommer oppskriften på min veganske is.

Is grunnoppskrift – Uten melk og egg

*2 frossne bananer i biter
*3-4 ss soyamelk
*En dæsj vanilje ekstrakt
*1/8 ts xanthan gum
*En klype kanel
*Lønnesirup eller stevia vanilje&krem.
+ Hva enn du har lyst på on top. Feks kakaonibs eller kokos.

Tilsett alle ingrediensene i en food prosessor eller blender og blend til du får en kremete konsistens. Myk kremete vegansk allergivennlig is på 1-2-3. Dette er en genial grunnoppskrift som du kan pimpe med ulike bær og aromaer. NomNom.

Ønsker du mer fett kan du tilsette nøttesmør eller kokos smør. For mer proteiner tilsett proteinpulver med god smak og for mer karbo tilsett frukt eller finmalte glutenfrie havregryn(+ mer soyamelk). Isen smaker uansett nydelig akkurat slik den er. Spis isen med en gang. Om du ikke bruker frossene bananer kan du sette isblandingen i iskremmaskin eller i fryseren.  Bruker du fryser må du huske å røre rundt hvert 15.-20. minutt for å forhindre iskrystaller.

Jeg liker å bruke Xanthan gum fordi den forhindrer iskrystaller i iskrem. Det er spesielt nyttig om du ikke har iskrem maskin.
Om du tilsetter en smakssatt olje(feks kokos&sjokoladepålegg) hindrer xanthan gum fettet å dele seg. Det vil også gi isen en smaksdybde ala smør, olje eller egg. Les mer her.

Vegansk blåbæris. Is grunnoppskrift + finmoste blåbær + stevia

Peppermynteis med sjokoladebiter. Is grunnoppskrift + peppermynteolje og hakket raw sjokolade. Har du mynteblader kan du finhakke de og tilsette isen.

Ps. Tåler du melk og egg, og er interessert i lavkarbo, kan du prøve min sukkerfrie lavkarbo is.

Q: Er du glad i is? Hva er favorittisen?

 


21 thoughts on “julens is uten sukker, melk og egg

 1. Så deilig ut. Jeg skal bli flinkere til å lage sånt… det sier jeg hele tiden 😛 men nå SKAL jeg teste én ny oppskrift i uken i alle fall. Det bør jeg vel klare 🙂

 2. De essensene/ekstraktene har dem ingen kcal/sugar free i seg? Kordan merke bruker du? Går det ant å bruke mandelessensene/vaniljessens som dem selger i daglivarebutikk i norge? Eller e dem, dem selger på Iherb sunnere/bedre?

  Sorry mange spørsmål!

 3. De er sukkerfrie. Om de gir kalorier er det sikkert ikke mye. jeg bryr meg i alel fall ikke om det. Du kan bruke de essensene i dagligvarebutikkene,men det er jo et bedrenset utvalg. Klikk på linken “smaksdråper” i innlegget for å lese mere.

 4. Herlig oppskrift:D Is er godt året rundt! Min favoritt is er lavkarbois med sjokoladesmak 😀
  Håper du koser deg på 2.juledag søte 😀
  Stor klem

 5. Godt!! 🙂 Sånn bananis er faktisk skikkelig yummi!! Trodde jef ikke likte det, siden jeg trodde det smakte veldig banan, som jeg ikke liker så veldig. Men med masse kakao og nøttesmør, smaker det ikke banan, bare godt 🙂

 6. SV: Forståelig 😀 En av de beste kransekakene jeg har spist faktisk, myk å god 🙂
  Hørtes liiite gøy ut å være syk i jula, godt du er bedre nå!

 7. Ååh, så namnam! 😀 Jeg har elsket is hele livet mitt =) Takk for de fine oppskriftene dine. Må nesten prøve ut selv 😉 Fortsatt god jul, søta <3

 8. Åy, nå fikk jeg veeeldig lyst på IS!!! Det ser nydelig ut altså! Serlig peppermynte! NOM! Fortsatt god jul, søta<3

 9. is <3 har tenkt på å lage mintis faktisk. Så veldig godt ut. Kanskje jeg skal prøve ut lavkarbovarianten av iskremen din 🙂 Har aldri laget hjemmelaget is før. Så det blir spennende.

 10. Hei, liker denne siden kjempegodt, masse nyttig info her 🙂 tenkte jeg skulle prøve meg på denne isen i helgen, men jeg har ikke xhantan gum. Hva kan jeg evt bruke istedenfor? Jeg er ikke allergisk mot noe, men holder meg unna melkeprodukter 🙂

  På forhånd takk 🙂

 11. Xhantan gum vil tykne massen og forhindre iskrystaller. Sukker vil forbedre konsistensen og eggeplommer brukes i “vanlig” hjemmelaget is. Du kan prøve å bare sløyde den og huske å røre godt i isen under frysning.

Legg gjerne igjen en kommentar! :D