Julens sunne konfektkuler

Riktig god Fredag hjertene mine. Takk for alle kommentarer og tanker rundt “ikke alle gleder seg til jul“-innlegget. Takk for at dere er så ærlige og viser andre at de ikke er alene! Jeg er veldig glad for at innlegget var til hjelp. Fra spøk til revolver (eh, motsatt):

Jeg går ut fra ar dere allerede har “åpnet” dagens luke i adventskalenderen? Her kommer i så fall en annen godbit dere kan kose dere med i kveld. Etter en hel diskusjon om hva disse sjokoladekulene med kokosstrø egentlig heter, falt navnevalget på “konfektkuler”.

Disse konfektkulene hører virkelig julefatet til. Under får du oppskriften på en MYE sunnere variant. Disse konfektkulene inneholder masse godsaker. Fiber fra linfrø, vitaminer og mineraler fra banan, nøtter som har mange helsefordeler og antioksidanter fra kakao. Helse i hver en bit, og sukkerfrie er de også!Sunne konfektkuler

 • 16 ss linfrø,males til mel (i underkant av 2,5 dl)
 • 1 dl glutenfrie elelr vanlige havregryn som er malt til mel
 • 0,5 dl erythrinol eller sukrinmelis (eller mer etter smak)
 • 8 ss most banan (ca 1 dl)
 • 2 ss rå kakaopulver
 • 1,5 dl finhakkede nøtter (jeg brukte mandler)
 • 1 dl revet kokos til å rulle kulene i

1. Mal linfrø og havregryn til mel i en blender eller lignende. Alternativt kan du bruke 1-1,5 dl ferdigkværnede linfrø. Det finnes også ferdig havremel. Bland “melet” med kakao og det tørre søtningsmiddelet i en stor bolle. Juster søtsmaken etter hva du liker.

2. Finn fram en mindre bolle og mos bananene med en gaffel til det har blitt mos. Rør bananen inn med det tørre i den andre bollen. Bruk noen minutter på å blande den godt inn. Blir deigen for bløt tilsetter du mer tørt. Blir den så tørr at den ikke holder seg sammen kan du tilsette litt mer banan.

3. Fukt hendene dine i vann eller saft og rull kulene  ev deigen. Rull kulene i revet kokos. Det blir ca 10 kuler. Sett ballene på et bakepapirkledd fat og sett fatet inn i kjøleskapet eller fryseren i 30-60 min. Om du lar de stå lengre trenger de en 5 minutter på kjøkkenbenken.

Kulene er også kjempefine å gi bort i adventsgave. Legg de gjerne oppi små muffins- eller konfektformer. Da gjenstår det bare å ta en smaksprøve for å godkjenne…

Q: Liker du konfektkuler? Fristet det med en supersunn variant?


10 thoughts on “Julens sunne konfektkuler

 1. Deilig! Du, hvordan er 200 kr regel på iherb? er det slik at man ikke betaler noe frakt om man bestiller pakker for under 200 kr?

 2. Den nye headeren din er alldeles fantastisk Liller! Den beste siden første gang jeg fant bloggen din, og enda bedre enn den første også. Du er vakker og flink 🙂

  (og ønsker meg håret ditt til jul)

 3. Tusen takk. Ang håret: Få moren din til å stripe deg og stusse deg. Ikke bruk kvalitetsprodukter og bruk en toner hjemme i ny og ne 😉

 4. Namm!! De ser kjempegode ut! Laget faktisk noen som så helt like ut i dag selv 😉 Bare oppskriften var annerleder (madelsmør+kakao+agave+kokosolje og rullet i kokos).
  Jeg er alltid up for sunne gode varianeter!
  Ha en fiin kveld 🙂

 5. Det er her var inspirasjon til julegodt! Fikk nå ambisjoner om å lage disse for å gi bort til jul (evnt. bare spise alt selv:)) Men lurer litt på hvor lenge de kan holde seg pga bananen, dersom de oppbevares i kjøleskap..har du testet?

Legg gjerne igjen en kommentar! :D