Kebab på asparges spyd

Hei hei alle sammen! Håper dere har hadd en fin dag så langt! Jeg er bare innom for å gi dere et kjapt og lekkert mat tips; kebab på spyd av asparges.  Retten er dekorativ, og fin som forrett, middag eller grillmat. Retten er naturlig lavkarbo, paleo og glutenfri. Retten kan forberedes på kjøkkenet og grilles ute. Her kan også barna hjelpe til å lage “spydene”. 🙂abarges♡ Kebab på aspargesspyd – Til 4 spyd trenger du:

4 asparges

Til kebaben:
200g kjøttdeig
1 løk, litt purreløk eller gressløk
1 ts revet ingefær
2 ts Soya saus (gf)
1 egg*
1 ss potetmel

*egget kan sløyfes ved allergi, eller byttes med no-egg tilsvarende 1 egg.

Knekk eller skjær av enden på aspargesen. Bland sammen smakstilsettningen i en bolle. Kna sammen kjøttdeig, løk, ingefær, soyasaus, egg og potetmel i en bolle. Ønsker du andre krydder kan du prøve pepper, chili, tacokrydder, oregano eller andre urter.

Klem på plass kjøttdeigen rundt aspargesen. Det beste er å ta litt kjøttdeig i håndflaten, legge på aspargesen og “klemme” kjøttdeigen rundt og utover aspargesen. Stek så aspargesspydene i en stekepanne i litt olje, eller på grillen til kjøttet er stekt, og du får en litt god stekeskorpe. Jeg bruker sesamolje til stekingen. Legg spydene på kjøkkenpapir for å trekke av overflødig olje. Pensle med BBQ saus om du ønsker det og server.

Passer utmerket til fløtegratinerte poteter, gresk salat eller hvitløksbagetter. Håper det smaker 😀Takk for at leser bloggen!

 


2 thoughts on “Kebab på asparges spyd

Legg gjerne igjen en kommentar! :D