Kjeksen godisburger med fyll

Hei hei! Riktig god 1.Mai! Endelig er Mai her med Norges nasjonaldag og min bursdag 20. Mai. Jippi! 😀

Idag skal jeg friste med noen godisburgere! Det er rett og slett deilige kjeks “limt” sammen med sjokolade eller klebrig dipp.

De kan naturligvis lages sukkerfri, melkefri,nøttefri og glutenfri. De er også uten egg.

Du trenger:

100g smør/margarin, valgfritt, romtemperert
40g melis (jeg bruker sukkerfri)
100g valgfritt mel eller melblanding*
40g maisstivelse eller tapioca
en klype Xanthan gum, guar gum, psyllium husk(bindemiddel)
50g mandelmel/malte mandler
Valgfritt: litt kakao, 1ts-1ss

*Jeg bruker glutenfri meldlanding. Ønsker du å lage en nøttefri variant kan du bruke mel av sesam eller malte solsikkefrø i stedet for mandlene. Du kan lese om ulike meltyper her.

Fyll/lim:
Smeltet og lett avkjølt sjokolade, søt dipp(feks waldenfarms) eller en tykk melisglasur. Melisglasuren lager du ved å blande 1 liten bolle melis med bitte litt vann/eggehvite. For farget glasur tilsett konditorfarge eller kakao. Juster med mer vann/melis.
Forberedelser: Forvarm ovnen til 170 grader. Om du vil, tegn sirkler på ca 1-1,5 cm i diameter på baksiden av et bakepapir. Legg bakepapiret på en stekeplate.

Bland sammen smør og melis. Sikt sammen mel, maissttivelse, evt bindemiddel/kakao og malte mandler i en annen bolle. Bland sammen det tørre og det våte. Smelt valgfri sjokolade i vannbad.
Bruk gjerne en sprøytepose og sprøyt ut sirkler på bakepapiret. Stek i ca 15 minutter i ovnen. Steketiden varierer litt på type ovn og hvor stor du lager de, så hold en titt på dem. De er ferdige når de er lett gyldne. Avkjøl og “lim sammen” to og to ved hjelp av sjokolade eller klebrig dipp.

Tips: du kan lage kakaoburger ved å blande litt kakao inn i burgerrøren, eller bruke litt konditorfarge å lage røde eller  grønne varianter. Nyt de ferdige godisburgerne som små munnfuller. Nam nam 🙂

Med det ønsker deg en fortsatt god Maidag! Gjør noe som gjør deg og andre glad! <3

Q: Så det godt ut? Planer for dagen? 😀


8 thoughts on “Kjeksen godisburger med fyll

Legg gjerne igjen en kommentar! :D