Kylling kjøttkaker med korriander og ingefær

Hei hei! 😀 Idag skal du få oppskriften på noen sunne hjemmelagde kylingkjøttkaker med en smak av korriander og litt ingefær! De er i utgangspunktet fri for egg, melk, gluten og nøtter.

Det er kjempeenkelt å lage kjøttkaker hjemme og det er bare fantasien som setter begrensninger. Det er naturligvis(kjempe) viktig at de smaker godt også, så jeg vil ikke anbefale å blande inn  sjokolade sirup med det første. Hehe. 😉

I tillegg til oppskriften på kyllingkjøttkaker har jeg lagt med en lett kryddersaus som er fin å helle over kakene og tilbehøret.
Kyllingkjøttkaker/burgere

Nok til ca 4 stk, varierer på størrelsen du lager
1 løk,finhakket
250 ~ 300g kylling kjøttdeig
1/2 ts finmost ingefær, evt hvitløk
Krydderurter, frisk*
salt og pepper
Valgfritt: 1-2 egg, 1-2ss potetmel (valgfritt bindemiddel, kan sløyfes)
*Velg den krydderurten du liker best. Bassilikum, korriander, oregano, timian etc.

Bland sammen til en jevn farse. Tåler du egg kan du med fordel tilsette ett egg.

Form kjøttkaker eller burgere med fuktige eller oljesmurte hender. Legg kjøttkakene i en stekepanne i litt fett. Du kan bruke smør, kokosfett, margarin eller olje. Smør vil gi det beste resultate og et mer gyldent preg. Her har jeg brukt olje.

Stek kjøttkakene eller burgerne gyldne på begge sidene. Server på brødskiver eller hamburgerbrød, til pasta som feks makaroni,oppskjert i salater, til poteter eller annet godt. Her er mulighetene mange.Jeg helte over en litt japansk inspirert krydderolje som jeg synes passer godt til disse kyllingkakene. Jeg heller bare sausen over kyllingkakene når de er ferdig stekt og klar til servering. Sausen er godt til pasta eller annet tilbehør. Prøv den feks i sushiris.

Kryddersaus: valgfri for smak
1 ss eddik , eller helst sake
2 ss sesamolje, eller god salatolje
1 ss søt risvin
2/3 ts salt,
1 ss sitronsaft
1/2 ts valgfri søtt, feks lønnesirup eller sukrin gold

Så godt, så enkelt! Neste gang skal jeg tilsette litt hakket rød chilli eller paprika for farge og smak. Håper du ble inspirert! Klem fra Liller.

Q: Lager du kyllingkjøttkaker hjemme? Hvilket tilbehør er din favoritt?


8 thoughts on “Kylling kjøttkaker med korriander og ingefær

  1. NAM 🙂 Disse vil jeg prøve! Takk for at du hjelper meg i min nyye melkefrie og eggefrie jungel <3

  2. Nå var det en stund siden jeg hadde vært innom her sist, masse nye spennende oppskrifter 🙂 Tror det må bli en skikkelig bakedag i påsken, så mange spennende oppskrifter som må prøves ut 😀

  3. Jeg laget disse med oregano og masse ingefær. De ble knallgode. Var rett de skulle bli tamme, fordi jeg synes kyllingkjøttdeig kan smake litt tamt. Men der tok jeg feil Takk for oppskrift.

Legg gjerne igjen en kommentar! :D