Lag ditt eget lavkarbo kokossmør på 1-2-3

Hei! Der var det fredag igjen gitt! Tiden flyr! I går fikk  jeg besøkt en veninne jeg ikke hadde sett på lenge. Der fikk jeg servert hjemmelagde boller uten alt jeg ikke tåler. De var laget av bla mandler, kokos og kokossmør. De var enda varme fra ovnen,hadde en rik god smak av kokos og var akkurat passe søte. Jeg likte bollene bedre en vertinnen, så heldig var jeg som fikk med meg hjem. <3 Vell hjemme var bakeinspirasjonen på topp. Jeg visste ikke hva jeg skulle finne på, men jeg ville ha noe med kokossmak. Da jeg fant ut at jeg nesten var fri for kokossmør! Noes! 😮

I disse lavkarbotider er kokossmør virkelig i vinden. Jeg bruker dette ubehandlede kokossmøret samt dette , som også er raw, men en søtere blanding med sjokolade. Mmm. Når man bruker kokossmør i smooties, grøt, i stekepanna, godiskuler med mer kan det virkelig lønne seg å lage sitt eget. .Det er faktisk minst like  lett å lage som mandelsmør.  Oppskriften kunne ikke vært enklere,du trenger èn ting: Revet kokos. Thats it! Slik går du fram:

1. Fyll food processoren ca halvfull med revet kokos. Konkrete mål er ikke viktig. Blend kokosen i minst 10 minutter i food processoren.
2. Prosessen tar en smule tålmodighet, men sett på noen av dine favorittlåter, så flyr tiden. Først blir kokosen finrevet, senere litt klumpete, deretter mykere og til slutt.. kjempemykt.
3. Tilsett eventuelle smakstilsettninger og søtning og blend godt inn.

Du velger selv hva, og om, du ønsker å tilsette noe til smøret for å møte dine behov næringsmessig og smaksmessig. Tips:
*Du kan smaksette kokossmøret med kakao, steviadråper eller smaksdråper. Smøret gjør seg i havregrøten. NAM.
*Du kan også søte det med lønnesirup for å lage et sunt lønnesirupsmør som kan brukes i bakst og kaker.
*Du kan også blende inn supermat som maca,bløtlagte gojibær, granateplepulver eller acai.

Thats it! Nå har du laget ditt eget kokossmør. Oppevar i en glasskrukke i kjøle-eller kjøkkenskap.

Kokossmørret kommer til å stivne når det får stått i romtemperatur en stund slik som vanlig kjøpt kokossmør. Det blir litt mer kornete enn det kokossmørret jeg kjøper, men jeg tror at det skal gå å tilsette noen ss smaksmessig god olje for å gjøre det litt mer creamy.

Å gi en krukke hjemmelaget unikt kokossmør er foressten et kjempeflott (og økonomisk)  julegavetips!

Q: Har du smakt hjemmelaget kokossmør? Bruker du kokos?bloglovin

 


22 thoughts on “Lag ditt eget lavkarbo kokossmør på 1-2-3

 1. Det er stor forskjell på hvor gode blenderne er da,men det skal gå. Har jo laget nøttesmør i min blender, og nøtter er jo hardere enn kokosen. Så lenge du får “tak” i flakene med blenderen din + dytter ned på kantene innimellom så tror jeg det skal gå bra. fortell meg hvordan det gikk! 🙂

 2. gud jeg elsker kokos:O så godt ut.
  Men det funket ikke å kommentere på det andre inlegget ditt, om havregrøt, så jeg vil bare anbefale deg å lage grøt av havrekli, men da bare om du ikke trenger det glutenfritt. havrekli har skikkelig god konsistens og kokes i forholdet havrekli1:3 væske. Men de har noe som heter steel cut oats på iherb, og disse i glutenfri og er behandlet på samme måten. og det er på en måte konsistensen til risengrynsgrøt. Elsker havregrøt.. beklager lang kommentar hehe

 3. Takk for tipset. Kan ikke spise havrekli,men kan kansje prøve å lage med riskli! Så spennende risengrynsgrøt ala havre hørtes ut. Bare koselig med lange kommentarer! Ha en fin kveld 🙂

 4. Havregrøt er noe av det beste jeg vet – takk og lov for at det så sunt!! 🙂  Min favoritt for tiden er; havregryn, 1/2 ts salt, melk/vann, 1/2 banan i biter i grøten mens den koker, litt søtning, noen dråper stevia chokolate, 1 ts peanøttsmør. Også rører jeg inn sjokoladeproteinpulver når den er ferdig kokt 🙂 MMMMMMmmmm… Kan jeg unne meg noen ekstra kalorier tar jeg gjerne litt cottage cheese på toppen og strør over litt musliblanding. God helg!!

 5. Hei.
  Prøvde lage dette i blenderen,den blei VELDIG varm,hehe..trenger ein ny så pytt,pytt….Tester ut kjøkkenmaskina no,den er kraftigere,så satser på at det går bra.God ide dette 🙂

  Britt.

 6. Gjekk veldig fint i kjøkkenmaskina 🙂 blenderen kasta eg,hihi..no kan eg kjøpe ny. Var ein sånn med tappekran på,har ikkje vært så fornøyd med den.

  Britt

Legg gjerne igjen en kommentar! :D