Lavkarbo Baileys iskrem med sukkerfri marengs

Hei hopp! Tenk at det er Oktober allerede! Jeg synes tiden raser avgårde. Idag skal jeg friste dere med to flotte oppskrifter som er perfekt å lage sammen; Iskrem laget med eggeplommer, og sukkerfri marengs av eggehvitene som blir til overs. Mange har høstferie i disse tider, så da passer det jo bra med noe ekstra godt! 😉baylesis

Baileysen gir sjokoladeisen det lille ekstra slik at smaken blir helt himmelsk og lett karamellaktig. Marengsen er sprø, så de passer knakende godt sammen. Alt i alt er dette en deilig dessert eller kveldskos som er like fin til hverdags som til voksenfest. Her kommer oppskriftene:
Sprø marengs pinner

 • 2 eggehviter
 • 90 ~ 100g erythritol
 • Valgfritt: 1 ss mandelmel eller lignende

Forvarm ovnen til 110 grader og forbered bakeplater med bakepapir. Stivpisk eggehvittene med elektrisk visper, eller for hand i en ren bolle. Pass på at det ikke kommer noe eggeplomme i bollen. Tilsett en og en ss erythritol (Erythritol er det samme som Sukrin). Eggehvitene skal være så stive at du kan snu bollen opp ned uten at den drypper. Vend forsiktig inn evt mandelmel eller annet mel. Bruk sprøytepose eller en spiseskje til å forme marengsen på bakepapiret. Jeg brukte sprøytepose og sprøytet ut pinner. Kjempe enkelt!
Stek i 1 time på 110 grader. Avkjøl. Oppbevares i lufttett boks. Marengsen blir perfekt sprø når den får stå lenge på lav temperatur. Deilig!

marengs

Oppskrift på sjokolade iskrem med Baileys
Nok til to

 • 2,7 dl valgfri melk eller fløte
 • 2 eggeplommer
 • 40g erythritol
 • 50ml Baileys (krem likør)
 • Sjokolade (jeg bruker 55% kakao)

Tips: Du kan bruke mandelmelk, soyamelk / soyafløte, havremelk / havrefløte, kokosmelk, vanlig melk, styrk eller fløte. Sjokoladen kan være vanlig, mørk, vegansk eller allergivennlig. Ta en titt på utvalget her. Velg det du liker best og som passer ditt kosthold.

Varm opp melk eller fløte på middels varme slik at den ikke er iskald. Smelt sjokoladen i melken eller i vannbad. Ingen ting skal koke. Tilsett erythritol, og rør inn eggeplommene. Bland godt sammen melkeblandingen og eggeplommene mens du visper. Avkjøl i kaldt vannbad mens du rører nå og da. Tilsett Baileys. La blandingen avkjøles til romtemperatur. Du kan godt sette den i kjøleskapet en time for å avkjøles ytterligere.

Frys iskremen i iskremmaskin eller i fryseren. Om du lager isen i fryseren er det en fordel å røre i den nå og da for å forhindre iskrystaller. Server den deilige isen med marengs,og revet sjokolade eller sjokoladebiter. Farlig godt! 🙂

baylesis

Q: Glad i marengs? Prøvd is med Baileys før?Takk for at leser bloggen!


5 thoughts on “Lavkarbo Baileys iskrem med sukkerfri marengs

 1. Hei! Den isen hørtes skikkelig god ut! Den må jeg prøve 🙂
  Jeg har bare et spørsmål siden du kan så mye om iHerb. Har de noen gode måltidserstattere der? Vet at det ikke er å anbefale, og man bør heller ta en smoothie osv. Men jeg trenger noe lettvint nå som jeg samtidig vil gå ned et par kilo. Så at du har brukt den fra Chai, men jeg er skeptisk til smak? Er veldig kresen 😛 Men ja, vet du om noen som du tror kan være bra? 🙂

 2. Javisst har de måltidserstattere. Jeg ser ikke noe galt med å drikke en måltidserstatter eller ta en måltidsbar i ny og ne. Jeg synes chaien var dødsgod, men det er jo en smaksak. Om du søker på “meal replacer” for eksempel får du mange ulike valg. Se etter en smak du synes høres god ut, og les “reviews” av den. 🙂

 3. kjempefin oppskrift på marengsene, står i ovnen nå:) lav i kalorier og, men derimot baileys kremen tenker jeg ikke å lage pga baileys er høy i kalorier osv. men ellers kjempeflott!

Legg gjerne igjen en kommentar! :D