Lavkarbo bounty kake uten melk, gluten og sukker

Hei hei! God helg alle sammen! Tidligere har jeg postet oppskrift på allergivennlige sukkerfrie bounty, men i dag “super sizer” vi den populære kokos sjokoladen og lager en hel bounty kake! Yeah! Dette er kaken for deg som elsker kokos, sjokolade og bounty!paleobountykake3

Bounty kaken har en kokos-og sjokoladebunn, et rikt kokos fyll med et snev av vanilje, og sjokolade glasur på toppen. Kaken er uten melkeprodukter, gluten, mel og sukker. Kaken er lavkarbo og kan lages paleo ved å bruke feks kokosblomstsukker i stedet for sukrin. Bytter du ut eggene kan kaken lages vegansk.paleobountykake2
Kakebunn:

3 store egg*
3 ss sukrin
430g revet kokos
1 ts bakepulver
2 ss kakao

*Eggfri? Prøv 6 ss malte linfrø eller malte chiafrø blandet med 6 ss vann. La dette stå og bli til gelè før det piskes opp. Dette vil virke som bindemiddel. Du bør i tillegg tilsette noe som gir fuktighet, feks 1/2 most moden banan, nøttesmør, litt potetmos, eller gresskar/eple puree eller pisket silke tofu. Frøene vil gi en litt jordlig nøttesmak, og evt frukt vil naturligvis sette litt smak. jeg vil anbefale å bruke egg.

Kokoskrem:

2 bokser fullfett kokosmelk
1/2 dl sukrinmelis
1 – 2  ss kokosmel, rismel eller tapioca mel(kan sløyfes)
1 ss vanilje ekstrakt
Steviadråper etter ønske

Du trenger 100-150 g av kokoskremen over til oppskriften, samt
ca 500-850g revet kokos.

Toppen:
150g sukrin/sukrin melis
1-1,5 dl valgfri melk
1,5 dl kokosolje
2 ts kakaopaleobountykake

Lag bunnen: Forvarm ovnen til 180 grader. Dekk en kakeform/springform med bakepapir. Pisk eggedosis av eggene med sukrin. Det er ca 4 minutter pisking på høy hastighet. Tilsett så kokos,kakao og bakepulver. Rør til en klumpfri røre. Hell røren over i formen, press på plass etter behov, og stek i 20-25 minutter. Avkjøl.

Lag kokoskremen: Sett boksene i kjøleskapet over natten. Åpne og ta den tykke kremen som har samlet seg i et lag i boksen i en bolle. Pisk kremen til den er tykk og luftig. Tilsett vanilje ekstrakt, sukrin og tapioca mel eller en annen type, 1 ts om gangen, mens du smaker og ser ann konsistensen. Tilsett noen dråper vanilje og krem steviadråper om ønskelig for mer sødme og smak. Bruk ca 150g av denne kremen i oppskriften. Rester kan brukes i kakao, i havregrøten eller på pannekaker.

Bland sammen kokoskrem med revet kokos. Du skal ha nok kokos ril at kremen ikke er rennende. Søt etter smak. Ønsker du mer fremtredende kokos smak kan du riste den revede kokosen litt i en stekepanne før du tilsetter kokoskremen. Hell kokosfyllet raskt over bunnen, for den vil tykne når kokosen absorberer vesken. Glatt ut med en slikkepott.

Glasur: Kok opp melken og løs opp sukrin melisen. Ta av varmen. Tilsett kokos olje og kakao, og pisk godt sammen til en jevn glasur. Er den for flytende tilsetter du mer sukrin melis. Hell glasuren over den avkjølte kaken.

Oppbevar kaken i kjøleskapet til servering! Håper det smaker! 😀paleobountykake1

Så det godt ut? Liker du bounty? Smakt bounty kake før?Takk for at du leser bloggen min! <3

 


8 thoughts on “Lavkarbo bounty kake uten melk, gluten og sukker

  1. Ser lekkert ut, men dette er ikke en kake for folk som er på lavkarbo. Rismel, kakao, tapioka, melk går ikke under navnet lavkarbo. du sier at kaken er uten melkeprodukter men hva er da melk? Tror du skal endre lavkarbo til moderat lavkarbo 😉

  2. Kakebunnen inneholder ikke rismel eller tapioka, men man kan bruke det i kokoskremen. Går man på en lavkarbo diett kan man bruke kokosmel som står nevnt først, og vil man ikke bruke det heller står det at man kan sløyfe det. Folk på lavkarbo dietter kan godt bruke 2ts kakao i en hel kake. Når det står valgfri melk betyr det at man kan bruke soyamelk, havremelk, kokosmelk og lignende om man har melkeallergi og trenger å gjøre den melkefri.

  3. Hei 🙂 Kaka disse ser kjempegod ut. Jeg tenkte å lage den nå, men ser at det står vaniljeekstrakt, det har jeg ikke. Og lurer derfor på om jeg kan bruke vaniljepulver eller vaniljeessens og hvilken mengde jeg skal ha da?

  4. Hei! Du kan bruke 1/4 ts vaniljepulver eller 1/4-1/3 vanilje essens. Det er egenltlig en smakssak, så smak deg frem 🙂 Håper det smaker! 😀

Legg gjerne igjen en kommentar! :D