Lavkarbo innbakt hamburger

Hamburger fylte lavkarbo rundstykker til middag? Denne godbiten er litt som piroger eller innbakt pizza, bare at dette er innbakt hamburger. Hamburgeren stekes rett inni de gyldne lavkarbo rundstykkene, og fyllet blir en overraskelse på et hvert bord. Rundstykket er naturligvis strødd med sesamfrø i beste hamburger-stil.pi3

Tips:

  • Jeg bruker en helt enkel oppskrift på fyllet som du kan ta utgangspunkt i og variere etter smak og fantasi. Prøv for eksempel ost, chilli, tacokjøtt osv.
  • Rundstykkene er uten melk og egg, og de kan lages alene om du vil ha rundstykker en annen gang.
  • Hele retten kan lages kjøttfri ved å bruke vegansk fyll. Prøv for eksempel tofu, soyakjøtt, bønner, linser, mais, ris og ulike krydder.

pi2

Fylte lavkarbo rundstykker – 6 stk.

2,4dl soyamel
120g glutenmel/hveteprotein (les mer her)
1/2-1 ts salt
10g smør
20g olivenolje
1,9 dl vann/valgfri melk
5g tørrgjær

Smelt smør, hell iver vann/melk. La stå til lunket og rør ut gjæren. Bland alt det tørre, rør inn gjærblandingen, olje og smør.
Kna i 40 min i brødmaskin og hev godt. Jeg hevde den i 4 timer med plast på varm plass.pi4 Del deigen i 6 emner og kjevl ut til en flat sirkel slik at de kan trekkes over fyllet.

Fyll:

300g kjøttdeig. hard tofu eller soyakjøtt
120g purreløk
1 hvitløksfedd
1/2 ss god olje (evt 1 egg eller 1 ss kesam)
1 ss soyasaus eller annen saus
salt,pepper og krydder etter smak
sesamfrø til pynt

Slik lager du retten:

Forvarm ovnen til 200 grader. Bland sammen alle ingrediensene i en food prosessor eller for hånd. finn frem deig emnene og fyll dem med ca 2 ss fyll. Trekk deigen over fyllet. Legg med åpningen ned. Pensle om ønskelig, og strø på sesamfrø. Stek i 20 minutter.pi1De ferdige bollene er perfekt til middag, lunch eller kvelds. De er veldig enkle (og kjekke!) å ha med seg på farta. Genialt å legge i matpakken eller ha med på tur.
pi

Spis den innbakte hamburgeren som den er, eller med saus. Prøv for eksempel søt chili saus, hvitløksmør, kesam eller rømmedipp. En klatt ketchup og en liten salat gjør også susen, om man vil fullføre hamburger tema. 😉 Så det godt ut? Liker du innbakt?Takk for at leser bloggen!


9 thoughts on “Lavkarbo innbakt hamburger

  1. Hei hei.. Disse så nydelige ut. Men får du kjøpt hveteprotein andre steder enn på iherb? Hadde ikke tenkt å bestille derfra ennå, men vil gjerne prøve disse raskt. Tåler ikke gjær så godt og supert at det bare en 5 g i disse.
    Fint om du kunne svart.. 🙂

  2. produkter heter “White Whole Wheat” – altså hvit hel hvete, siden gluten kalles hveteprotein og finnes i hvete, så er dte en god indikasjon på at den ikke er glutenfri 😉

  3. Begynte å følge deg på insta da jeg så du også hadde blogg. Veldig glad jeg fant det ut for denne oppskriften så fantastisk ut. NAM! Gleder meg til å prøve:)

Legg gjerne igjen en kommentar! :D