Lavkarbo protein sveler – uten sukker og mel – med proteinpulver

Hei hei! God Søndag! Håper du har hadd en fin helg så langt. Jeg synes Søndager er en perfekt dag for å diske opp med vafler, pannekaker eller sveler. Jeg lagde lavkarbo sveler i Januar i fjor, men da brukte jeg gluten for å få luftige sveler. Dagens svele prosjekt ønsket jeg å lage glutenfritt, og med protein pulver. wheysveler9Jeg hadde altså lyst å lage protein sveler, men bakst med mye protein pulver blir ofte veldig tung og massiv. Å lage sveler uten kombinasjonen hvetemel, melk og smør er ikke bare bare.

For å unngå tørr og tung proteinbakst kan man tilsette grønnsaker, fwheysveler5rukt, fett eller fiber til oppskriften. Eksempler på dette kan være kokt gresskar eller søtpotet, squash og gulrot, bønner, banan, eple, nøttesmør, linfrø, chiafrø eller psyllium husk, olje, gresk yoghurt, kesam, ricotta, kremost, cottage cheese og lignende.

Bruk av disse ingrediensene, alene eller i kombinasjon, vil hjelpe på å holde fuktigheten i proteinbaksten.

Etter en del prøving, feiling og smaking kom jeg frem til denne oppskriften:

Protein sveler – nok til 4 stk (ca 12 cm i diameter)

2 dl eggehvite eller hele egg*
40g mandelmel
30g whey protein pulver (jeg brukte vaniljesmak)
2 ss gresk eller tyrkisk yoghurt, kesam, ricotta, cottage cheese eller kremost
1 ss kokosmel
1 ts bakepulver
Steviadråper etter smak

*2 dl eggehviter/hele egg er ca 4-7 egg. Det varierer etter størrelse på eggene. Det beste er bare å klekke oppi et decelitermål. Uten egg? Jeg har ikke prøvd å lage disse uten egg, men du kan prøve No-egg tilsvarende, eller linfrøegg der du blander malt linfrø med vann og lar det svelle før bruk i oppskriften.

Slik lager du svelene:

Bland alle ingrediensene i en blender eller fin-mos for hand. La blandingen hvile i noen minutter. Tips: Lag røren på kvelden og la den stå i kjøleskapet over natten.

Stek sveler på medium varme i en smurt stekepanne. Har du en liten stekepanne(slike som er ment for 1 egg typ), er den fin å bruke for å få høye sveler.wheysveler2

Svelene er nydelige til frokost, før trening, som kos eller dessert. Server tradisjonelt med smør og brunost, eller prøv frukt, syltetøy, yoghurt eller nøttesmør. Nydelig!wheysveler

Ønsker deg en fortsatt fin Søndag og en knall kommende ny uke! 😀Takk for at du leser bloggen min! <3


6 thoughts on “Lavkarbo protein sveler – uten sukker og mel – med proteinpulver

  1. Ser godt ut på bildet men 4-7 egg og bare 70 gram “mel”? Regner med at det smaker mer omelett enn sveler da?

Legg gjerne igjen en kommentar! :D