Lavkarbo rundstykker med brie

Hei hei! Liker du Brie eller Camembert? Jeg er ikke spesielt glad i muggoster. Brie er det eneste unntaket. Brie er en myk, kremet ost med en hvit muggskorpe på utsiden. Jeg kaller osten som heter Camembert også for Brie, for jeg synes de er så like. Litt forskjell er det da, de kommer fra ulike steder, og brie modnes saktere. Brie lages i større hjul, så når den skjæres og du kjøper den i butikken vil ikke sidene på ostebiten ha det hvite laget. Camembert fås ofte i mindre hjul. Siden det hvite laget er nærmere osten på camembert har den en litt sterkere smak en brie. Til denne oppskriften velger du selv hvilken av disse ostene du vil bruke.

Dagens gode oppskrift er på lavkarbo rundstykker. Oppskriften er uten egg. Inneholder gluten.brie

Lavkarbo rundstykker med brie

150g soyamel
70g gluten
30g malte mandler eller mandelmel
1-2 ss sukrin (gjerne ta 1 ts brunsukker for å “mate” gjæren)
6g tørrgjær
1 ts salt
20g valgfritt smør, smeltet
2,4 dl lunket vann
Camembert eller brie i 8 skiver
Camembert eller brie i 8 mindre kuber/rektangel

Rør ut gjæren i lunket vann. Bland sammen alt det tørre. Tilsett gjærblandingen og lett avkjølt smeltet smør. Jeg bruker brødmaskin for å elte deigen. Når vi baker med gluten blir deigen mer smidig når man elter deigen lenge. Hev deigen i ca 1 time. Del i 8 deler og hvil i 15 min. Strekk ut/kjevl hvert emne og “pakk inn” osten i deigen. Etterhev rundstykkene i 30 minutter i varmt rom (ca 30 grader). Legg så en osteskive oppå rundstykkene. Stek i 22-23 min i forvarmet ovn på 190 grader.brie2

Rundstykkene er myke og kjempegode. Nydelige med bringebær- eller jordbærsyltetøy til frokost eller kvelds! Også gode til gryteretter, supper og lignende. 🙂 *Nomnomnom* Ønsker dere en fortsatt fin Søndag og god kommende uke!

Liker du muggoster? Fristet rundstykkene? 🙂 Takk for at du leser bloggen min! <3


One thought on “Lavkarbo rundstykker med brie

Legg gjerne igjen en kommentar! :D