Lavkarbo sjokoladebrød med rester av plantemelk

Hei hei! Riktig god helg! Idag skal du få oppskriften på en slags sjokoladekake bakt i brødform. Kaken, eller brødet om du vil, er uten mel, melkeprodukter, gluten og sukker. Det er rikt på fiber og lavt på karbohydrater. Perfekt til lavkarbo dietter der man ofte får i seg lite fiber, men kan naturligvis spises av alle som liker noe godt!Sjokoladebrødet er laget med soyabønne melkemasse, som er den massen du sitter igjen med etter å ha laget soyamelk. Jeg kaller det bare soyamelk masse,men det har et eget navn, nemlig Okra.  Når du har lagd soyamelk, kan du bake den rå melkemassen(Okra) i 25-45 minutter og så avkjøle den før du bruker den i oppskriften. Det gjør proteinene lettere å fordøye og fjerner uønskede enzymer. Jeg synes bakst er en flott måte å få brukt  restene av plantemelk. Vi mennesker kaster alt for mye mat! 🙁 Oppskrift på hjemmelaget soyamelk finner du her.

Du kan helt sikkert bruke melkemasse av ris, nøtter eller havre, eller kanskje rett og slett mandelmel. Prøv deg frem om du ikke ønsker å bruke Okera. Om du lurer på hvordan du lager plantemelk kan du se HER. Fremgangsmåten er stort sett den samme for soyamelk. Merk at soyabønnene må bløtlegges. De blendes så med vann, så kokes det hele før man skiller Okra og soyamelk.

Nok prat, over til godsakene!

Til 1 sjokoladebrød trenger du:

30g Okra – tørket
5 g kakao*
5 g bakepulver
2 egg, et eggerstatter**
60g smør/margarin
30g erythritol
Hakkede mandler,valnøtter eller peanøtter til pynt
*kan byttes ut med matcha for et grønt brød. Pynt gjerne med pistasjenøtter.
**Jeg har ikke prøvd å lage dette med eggerstatter,men du kan prøve No-egg, tofu eller banan substitutt tilsvarende 2 egg.

Forvarm ovnen til 170 grader. Bland soyamelk masse, kakao og bakepulver i en brødpose. bland godt. Knus/mal mandler eller bruk mandelmel og bland med det tørre.
Smelt smør/margarin i vannbad eller mikrobølgovn. Mulig du kan bruke olje i stedet.
Pisk eggene til eggedosis, eller stivpisk eggehvittene til fluff og tilsett eggeplommene etterpå for et litt mer luftig brød. Pisk sammen egg og smør. Rør inn melblandingen, litt etter litt. Røren har en konsistens som tykk vaffelrøre eller kakerøre. Hell røren i en godt smurt eller bakepapirkledd brødform. Strø over med hakkede nøttter. Stek i ca 30-40 minutter i forvarmet ovn på 170 grader. Avkjøl i formen på en rist. Ta det avkjølte brødet opp av formen, og skjer det opp i litt tykke skiver. Server med ønsket pålegg og (soya)melk! Jeg synes alle slags syltetøy smaker himmelsk til sjokoladeskivene. Går du på en veldig strikt lavkarbodiett kan du skjekke ut WF`s kalorifrie syltetøy(sukkerfri/glutenfri) ellers anbefaler jeg rørte bær. Skivene kan også ristes eller varmes, og serveres som en sjokoladekake med litt krem. 😉

Håper du ble litt fristet og veldig inspirert! Har ikke helt planene for helga i boks,men det blir muligens middag og selskap hos “svigers”. Ønsker deg en fortsatt strålende helg! Stor klem fra Liller!

Q: Så det godt ut? Har du bakt noe med melkemasse før?


8 thoughts on “Lavkarbo sjokoladebrød med rester av plantemelk

  1. Nam!! Ser kjempegodt ut 🙂
    Spennende å bruke restene etter soyamelk produksjonen 😉 Jeg tåler ikke soyaprodukter, men kunne forsøkt med mandelmel, eller kanskje linfrømel… Linfrømel kan forresten også brukes som substitutt for egg 😉

    Ha en fin lørdag, og tusen takk for inspirasjon!

    Tove

  2. Ååå, det så skikkelig godt ut ! Har ikke spist brød på evigheter, så dette må prøves ut (:

  3. Mmm. Du lager så mye spennende og fristende! =D Nei, har aldri laget noe med melkemasse før. Kanskje det skjer en vakker dag, hvis jeg blir like flink med bakebollen som du er:P

Legg gjerne igjen en kommentar! :D