Lavkarbo sjømatpizza på mel- og nøttefri bunn

Hei hei og velkommen til en ny uke! 🙂 Det var mange som likte den mel-og nøttefrie pizzabunnen jeg postet oppskriften på for noen dager siden. Jeg har tatt utgangspunkt i den samme oppskriften og laget en sjømatpizza. Har du smakt sjømatpizza før?

En av mine første møter med sjømatpizza var når en gjeng svensker som inviterte meg på besøk og serverte tunfiskpizza.  Jeg likte jo tunfisk på boks, og pizza…. men sammen?!  Det var merkelig, men det er alltid gøy å prøve noe nytt.

På dagens pizza har jeg mer enn bare tunfisk og ost, så jeg synes det ble en ganske så bra sjømatpizza!
tofupizzanr24

Lavkarbo pizza uten mel og nøtter aka tofupizza
2 egg*
250g tofu (hard/”firm”)
1 1/2 ts bakepulver, evt natron
ca 1/2 ts gurkemeje (gir gulfarge)

*Jeg har ikke prøvd å lage denne uten egg, men du kan prøve å erstatte egget med No-egg, ener-G eggerstatter eller linfrø”egg” tilsvarende 2-4 egg.

Slik lager du pizzaen:
Bland eller blend alle ingrediensene til en jevn løs deig. Jeg anbefaler en food prosessor. Fordel deigen utover en bakepapirkledd stekeplate med en slikkepott. Strø over med urter , urtesalt eller krydder etter ønske for mer smak. Forvarm ovnen til ca 180 grader. Forstek bunnen i 10 til 15 minutter, eller til den begynner å bli gylden. Hold et øye med den.

tofupizzanr23

Når bunnen er forstekt tar du på fyllet. Jeg har brukt tomatsaus, avrent tunfisk på boks, blåskjell, tomat, crabsticks*, sitronpepper og revet ost.
*Crabsticks er glutenfrie. Unntaket er Skalldyrkabaret som inneholder kuler av crabsticks – disse er IKKE fri for gluten.

tofupizzanr2

Stek pizzaen på ca 220 grader til osen er smeltet. Det viktigste er at fyllet er varmt. Server pizzaen som den er eller med tilbehør. Kesam, sitronskiver eller remulade passer kjempe godt til. 🙂

tofupizzanr21

Håper det smaker! 🙂 Ha en fortsatt fin dag! <3Be G(O)OD


3 thoughts on “Lavkarbo sjømatpizza på mel- og nøttefri bunn

  1. Nam , nam jeg hadde nok spist den der jeg , takk for oppskrift …..jeg tror egentlig ikke tunfisk på pizza er så ille 🙂 Man må vel bare lage det riktig slik som du har gjort her , og var jo mye anna snaks fra havet på også :o)

  2. Mmmm dette ser godt ut! Har smakt sjømatpizza før, men det var kun med reker. Det smakte lekkert! Kan tenke meg at dette falt i smak, også med den lure pizzabunnen, nam!
    God mandag! x

  3. Takk for lekker oppskrift og tips til “annerledes” pizzafyll,som er minst like godt som kjøttdeig/skinke og så mye sunnere.
    Ang tunfisk,så vil jeg tipse om at jeg fikk servert spagettisaus m tunfisk som ingrediens i stedet fir kjøttdeig. Det var utrolig lekkert! Den finske damen som inviterte meg på denne middagen,fortalte at hun selv hadde fått det servert av ei gammel kone i ITALIA da hun bodde der for 20 år siden 🙂 Så nu gleder jeg meg til å prøve pizza varianten m tunfidk. Takk for lekker blogg! 🙂

Legg gjerne igjen en kommentar! :D