Lavkarbo toast brød :) Enkle å lage, uten mel, gluten og gjær

Hei hei! 🙂 I dag skal du få oppskriften på lavkarbo brød som er kjappe og enkle å lage. De kan også i blandes ulike fyll som feks skinke, hakkede oliven, tørket tomat eller urter. Det beste med dette lavkarbobrødet er at det er perfekt å toaste. Brødene kan også fryses.lavkarbo toast1

Lavkarbo toastbrød

4 egg
1 ts te-vann(kan også være vanlig vann eller melk)
120g kremost eller kesam
1 ss parmesanost
1 ss malte chiafrø eller linfrø
1 ss bakepulver
nøttemel for å smule formene

Slik gjør du:
Blend sammen egg, te-vann, bakepulver og ost. Band til en jevn masse, ca 3 minutter. Tilsett chia/linfrømel og bland inn. la røren hvile i 10 minutter. Bland så røren igjen før du fordeler den i formene.

Smør formene og strø dem med nøttemel. Fordel røren i 6 former. Mine er 10 cm i diameter. Stek i forvarmet ovn på 180 grader i ca 10-15 minutter.lavkarbo toast2

De ferdige brødene er nå klar til å bli toast. Legg et brød i smurt toastjern, ha på ønsket fyll feks ketchup og ost, og legg et annet brød over. Så toast det hele.

Disse brødene funker fint til søtt fyll også, prøv feks å toaste brød med skivede jordbær og kesam med litt sukrin gold. Når jeg var yngre var jeg helt helta på nugatti-toast. Lag en sunnere variant ved å bruke hjemmelaget sjokoladepålegg.
Uansett fyll er dette en nydelig frokost, lunch eller kvelds!lavkarbo toast

Nyt din hjemmelagde lavkarbo toast 🙂 Nam nam! Hvilket pålegg/fyll liker du å toaste?Takk for at du leser bloggen min! <3


5 thoughts on “Lavkarbo toast brød :) Enkle å lage, uten mel, gluten og gjær

  1. Naaaam! Dette ser nydelig ut! 😀
    Digger ostetoast, og husker mamma hadde sånn trekant-toast-jern også, nostalgi 😀
    Ellers var favoritten når jeg var liten ost + skinke + ketchup = sant! Det var helt til min bestevenninne over gaten introduserte meg for osteskive med oregano, naaam!
    Takk for fiffig oppskrift, og ha en god kveld 🙂 xx

  2. Hihi N A M, morsomt at du la ut dette nå. Jeg hadde sååå lyst på toast i dag men spiser LCHF så vanlig brød er uaktuelt for min del. Hihi. Yes ! Dette skal jeg teste. Takk for tips !

Legg gjerne igjen en kommentar! :D