Lekker mini ostekake med nøttebunn og kremet yoghurtfyll – og kanskje en smak av pepperkake?

Hei hei! I dag skal du få oppskriften på en nydelig mini iskake. Bunnen har en mild deilig mandelsmak og på toppen en deilig kremet yoghurtis. Disse kan pyntes etter ønske og varieres i smak. Perfekt godbit til store og små. Om ønskelig kan du smaksette dem med deilig pepperkakekrydder. 🙂

miniostekake3

Til 8 porsjons-ostekaker trenger du:
60g ristede mandler
20g havregryn
20g honning eller fibersirup
75g banan (en liten)
250g yoghurt (naturell eller med smak, kan være plantebasert)
20g kremost (Philadelphia eller plantebasert)
3 gelatin plater

Valgfritt:
Kanel eller pepperkakekrydder
Vanilje essens
Ekstra søtning til fyllet (feks steviadråper) etter smak

Pynt:
Nøtter eller sjokolade

Tips! Om du ikke liker banan eller ønsker en annen smak på fyllet kan du bytte ut banan med annen frukt feks mos av pære, klementin(uten skall) eller eple. Disse lekre porsjons-ostekakene lages lett melkefri, sukkerfri og glutenfri ved å velge passende produkter (melkefri yoghurt og kremost, fibersirup og glutenfrie havregryn).

Slik lager du porsjons-ostekakene:
Bunn:
Rist mandlene i en stekepanne eller i ovnen for å fremme smaken. Mal mandlene til mandelmel i en blender. Mal havregryn til mel i blenderen. Om ønskelig, tilsett litt pepperkakekrydder for en deilig julesmak. Tilsett honning eller fibersirup. Bland til en jevn masse.
miniostekake5
Fordel massen over 8 muffis silikonformer, ca 15 g i hver. Stek bunnene i 5 minutter på 180 grader. Avkjøl bunnene. Du kan godt avkjøle dem i kjøleskap.

Fyll:
Bløtlegg gelatinplatene i 5 minutter og klem av vannet. Oppløs de i 4 ss kokende vann. Pisk sammen most banan med yoghurt og kremost. Pisk eller blend inn gelatinblandingen.
miniostekake4
Smak til med kanel/pepperkakekrydder,noen drper vanilje essens og ekstra søtning om du vil ha det. Fordel fyllet over de avkjølte bunnene.
miniostekake2
Pynt med nøtter eller sjokolade. Jeg har brukt mandler og pinjekjærner til pynt. Hadde jeg hatt brente mandler skulle jeg brukt det. Oppskrift på sukkerfrie brente mandler her.
Avkjøl i fryseren i minst 1 1/2 time.
miniostekake
Nyt dine søte små mini ostekaker kalde! 🙂 Håper det smaker!


Legg gjerne igjen en kommentar! :D