Les og lær om supermaten Klorofyll

Hei kjære lesere! Her om dagen postet jeg en oppskrift på grønn proteinmarsipan. Jeg brukte klorofyll for å farge den og tenkte jeg skulle si noen ord om dette klorofyllet. Det høres kanskje litt kjemisk og skummelt ut, men klorofyll er ganske så harmløst.

Klorofyll er et naturlig grønnfarget pigment som man finner i planter. Klorofyllmolekylet ligner kjemisk sett på menneskeblod, bortsett fra at dets sentrale atom er magnesium, mens det i menneskelig blod er jern. Spennende,ikke sant? Klorofyll er altså et slags planteblood. Se hvor likt:

Rent klorofyll er dyrt og ustabilt som kosttilskudd,så de vanligste kosttilskuddene inneholder en syntetisk og vannløselig form for klorofyll kalt Klorofyllin. Klorofyllin utvinnes ofte fra alfa-alfa planten,men kan finnes i alle grønne grønsaker og alger. Klorofyll-tilskudd selges ofte med mintsmak.

Chlorophyll

 • Disse kosttilskuddene fungerer som en innvendig deodorant (hjelper mot dårlig ånde og kroppslukt) og kan hjelpe sårhealing og forstoppelse.
 • Andre fordeler sies å være bedret immunforsvar, bedre blodsirkulasjonen og blodcellene.
 • Det har vært gjort studier på klorofyllets effekt på forebyggelse av kreft, men foreløpig kan det ikke konkluderes med en sikker effekt på dette bruksområdet.
 • Klorofyll kan øke både antall blodceller i kroppen din og kvaliteten på disse. Effekten er bla økt energi.
 • Forskning har også vist at klorofyll kan ha en antioksidativ virkning. Forskning har også vist at skader i DNA reduseres ved hele 55% om man tar 100mg 3 ganger daglig over 4 mnd. Du får den dosen om du spiser en håndfull spinat daglig.

Bivirkninger kan alltid oppstå med kosttilskudd. Det betyr ikke at du får det,men at det kan forekomme i noen få tilfeller. Klorofyll er et ikke-giftig stoff. Bivirkninger av klorofyll være diarè,magekrampe og oppblåst mage. Som rødbeter kan klorofyll farge urin og avføring. Fargen klorofyll gir er grønn. Dette vil gå over når man slutter med tilskuddet.

Hvordan tas det? Det er forskjellige ting du kan bruke flytende klorofyll til.

 1. 1. Fruktrens! Tilsett noen dråper flytende klorofyll i vann for å vaske frukt og grønnsaker. Det fjerner sprøytemidler.
 2. Ta 1 ss i et halvt glass vann daglig som naturlig “deodorant” og detox.
 3. Ta 1 ss og gurgle det for å bekjempe dårlig ånde og bakterier i munnen.
 4. Farg julemarsipanen! 🙂

Se utvalget for kosttilskuddet klorofyll HER. Les gjerne den kjekke Iherb guiden om du ikke har gjort det. Smaken denne er minst og minner om munnskyllevann. Jeg har smakt en bedre som er søtet. Pga smaken på akkurat den føles det litt rart å svelge det da det virker mest naturlig å spytte det ut. Du får kjøpt klorofyll med eller uten smak. Du får også klorofyll i pilleform. Man må ikke ta klorofyll som tilskudd. Du finner det i ulik mengde i alle grønne grønnsaker, urter, frukt, alger osv. Algen Chlorella har fått sitt navn nettopp pga at den inneholder mye klorofyll(chlorophyll).

Q: Har du prøvd/lyst å prøve klorofyll? Spiser du mye grønt?


6 thoughts on “Les og lær om supermaten Klorofyll

 1. Bestilte for første gang på iHerb i dag! Takk for Iherb guiden, og jeg brukte rabatt koden din! 😀

 2. Bestilte organisk shampoo og balsam, og noe godteri greier. Ville holde meg trygt under grensen 😀

 3. Jeg har prøvd litt av hvert, men må desverre slutte med det. Det er så mye K-vitamin som gjør at blodet tykner fortere. Tørr derfor ikke å gå på det siden jeg har hatt blodpropp. Så hvordan blodverdien raste da jeg tok mer spirulina f.eks. Det er kjedelig, for jeg likte ellers veldig godt å ta det.

 4. Fint innlegg!
  Jeg tar ikke rent klorofylltilskudd, men drikker grønndrikk og/eller tar spirulinatabletter av og til 🙂

Legg gjerne igjen en kommentar! :D