Lillers himmelske sukkerfrie eggkrem

Hei hei! Har dere hadd en fin helg? Jeg har det med å bli skikkelig hekta på visse godbiter – og “må ha det” hver dag (helt til jeg blir  skikkelig lei så klart). Sist ut over ting jeg har vært stor-hekta på er eggekrem, eller vaniljekrem om du vil. Jeg kaller det bare eggkrem. Det er jo så sykt godt. Farmoren min brukte å lage en hel stor bolle med bare eggkrem til meg når jeg var lita til barne-TV kos. Jeg synes fortsatt det er helt himmelsk og nyter hver en munnfull. Idag skal du få oppskriften!eggkremm Eggkremen min er faktisk en liten vitaminbombe.  Du får A, B, D, E og K vitaminer og B-vitaminene folat og biotin. Kremen inneholder dessuten mineralene jern, kalsium, natrium, kalium, magnesium, fosfor, sink og selen. Du får proteiner fra melk og egg, glutenfrie karbohydrater fra maisennaen og et vidt spekter av fettsyrer fra egg og smør. Ikke verst for en dessert huh? 😉
Lillers himmelske eggkrem – ca 7 dl

2,5 dl valgfri melk
100g sukrin
Noen dråper stevia vanilje&krem (valgfritt)
Frø av 1 vaniljestang, eller 1 ts vanilje essens
60g maisenna
1 stort egg
4 store eggeplommer
4 ss usaltet smør, skjært i små terninger og avkjølt
2 ss likør (valgfritt)

Slik lager du eggkremen:

Eggkremen kan lages to dager i forveien. Bland 2 dl melk med halvparten av sukrinen i en kasserolle. Krap ut frøene av vaniljestangen og tilsett melken. Legg oppi selve stangen også. den gir god smak og fiskes ut senere. egg2Vil du ikke bruke vaniljestang kan du smaksette kremen med vanilje essens eller ekstrakt. Varm opp melken på medium varme.

I mellomtiden blander du resten av melken (1/2 dl) med maisennaen i en liten bolle.

Bland sammen egg, eggeplommer og resten av sukrinen. egg5Hell over og rør inn ca 1/3 av den varme melken for å temperere eggeblandingen. Hell så eggeblaningen over i kasserollen og varm opp. egg6Blandingen vil tykne og det er viktig at du rører hele tiden for å forhindre klumper. Når blandingen er veldig tykk tar du den av varmen og avkjøler den i noen minutter. eggk7Pisk inn smøret og evt likør. Smak til med steviadråper. eggk9Bruk eggkremen med det samme, eller avkjøl og oppbevar i kjøleskap. Den vil tykne litt når den avkjøles.eggl

Eggkremen kan brukes som kakefyll (gjerne pisket sammen med krem), sammen med kaker, is eller bær. Jeg for min del spiser den oftest alene eller med gelè. Den nydelige silkemyke kremen kan også brukes i skoleboller. Det har jeg store planer om å lage til uka! Håper du får en fin start på uka! *suss* 🙂

Q: Liker du eggkrem? Så det godt ut?Takk for at leser bloggen!


7 thoughts on “Lillers himmelske sukkerfrie eggkrem

  1. Ser himmelsk godt ut , kunne tenke meg det med frukt og bær 🙂 Nam , nam .Men ikke smakt det før…Så takk for tips 🙂

  2. Tenkte med en gang “Skoleboller!”

    Dette så nydelig ut! Finfin måte og få brukt opp eggeplommer på 😀 Hadde jeg bare hatt litt boysenbær gele her borte i Skotteland, hohumm!

    God mandag 😀 x

  3. Ja ikke sant! Var slik mitt eggekrem-eventyr begynte – jeg måtte jo brukek eggeplommene på noe! 😀 Kan du ikke bestille boysenbærgelè på Iherb? 🙂

Legg gjerne igjen en kommentar! :D