Mager, sukkerfri & vegansk sjokoladepudding

Hellu! God Torsdag! Jeg har vært hekta på sjokoladepudding de siste ukene og har laget en ny porsjon kremete sjokoladepudding nesten daglig. Tenkte jeg skulle dele oppskriften. Det er en deilig vegansk sjokoladepudding laget med sjokolademelk, kakao, agar og glutenfritt arrowroot mel.

Den inneholder lite fett, og ingen krem, fløte eller egg slik som mange sjokoladepuddinger ofte gjør. Jeg bruker agar som geleringsmiddel i stedet for animalsk gelatin. Arrowroot er et hvitt pulver som lages av roten til en tropisk plante/urt. Den brukes ofte som et tykningsmiddel  i desserter der man ønsker et “skinnende” resultat. Har du ikke arrowroot kan du erstatte det med potetmel.soy4

Sjokoladepudding med agar

5,5 dl soyamelk eller lignende (vaniljesmak/ sjokoladesmak)
20g kakao
10g sjokolade protein pulver (valgfritt)
ca 60g sukrin
10 g arrowroot
1 klype salt
2g agar pulver
2-3 dråper vanilje essens

  1. Pisk sammen kakao, evt sjokoklade protein pulver og sukrin eller annet søtt i en bolle. Hvor mye søtt kommer litt ann på om soyamelken er søtet og hvor søtt proteinpulveret er.
  2. Hell oppi ca 1 dl av melken. Rør ut alt det tørre. Tilsett resten av melken og vanilje.
  3. Varm opp blandingen i en kasserolle under omrøring. Blandingen skal ikke kokes for da tynnes arrowroten ut.

Hell over i former. Jeg fikk 8 små former med ca 5 cm i diameter. Avkjøl i minst tre timer, gjerne over natten.soy3Server i formene, eller løsne puddingen fra formen ved å bruke en tannpirker rundt sidene. Puddingen skal være enkel å få ut når luft kommer til. Det er godt med en dert vegansk krem til. Kokoskrem er det oppskrift på her.

Så sjokoladepuddingen god ut? Smakt vegansk variant før?Takk for at leser bloggen!


Legg gjerne igjen en kommentar! :D