Mangokake med jordbær glasur og nøttebunn

Hei hei! Det har rett og slett vært tropisk her i Tromsø de siste dagene med temperaturer rett under 30 grader. Skulle virkelig ikke tro at det for 14 dager siden var snø i luften. Jeg synes nesten det er hakket for varmt, men utrolig deilig å få brukt alle sommerklærne for en gangs skyld. ^^

Idag kan jeg friste med en frisk sommerkake. Mammaen min har bursdag i dag, så da måtte jeg jo nesten diske opp med en kake! Dette er en raw vegansk mangokake på nøttebunn, med nydelig jordbær gasur av norske jordbær.  Kaken er glutenfri, vegansk, uten egg, melk og sukker. Inneholder nøtter.kakaRaw mangokake med jordbærfyll (ingredienslisten er linket til produktene)

1. Bunn:
145g mandler
150g dadler
1-2 jordbær (valgfritt

2. Fyll:
100g tørket mango
50g fersk mango
200g macadamia nøtter, evt cashew
2 ss kokosolje
1-2 ss sironjuice
75g kakaosmør
steviadråper eller annen søtning etter smak

3. Glasur:
200-250g jordbær
ca 5 ss chiafrø

Slik lager du sommerkaken:

1. Bland sammen nøtter og dadler i en food prosessor. Tilsett litt vann eller bærjuice om blandingen ikke begynner å klistre seg sammen etter en liten stund. Jeg tilsatte bare ett par jordbær. Bruker du usaltede mandler, tilsett ca 1/2 ts salt. Press blandingen, med fuktige hender, ned i en springform. Det kan være lurt å dekke sidene av formen med folie eller bakepapir slik at den blir enklere å løsne før servering.

2. Bløtlegg mangoskivene til de blir litt myke. Hell av vannet. Blend alle ingrediensene sammen. Søt fyllet etter smak. Noen mangoer er mer søte enn andre, og noen liker søtere kaker en andre. Hell fyllet over bunnen og sett i kjøleskap/fryser mens du lager glasuren.

3. Du kan bruke frosne eller ferske jordbær.  Blend sammen jordbærene og chiafrøene. Bruk så mye chiafrø at du får en jordbær gelè.  Chiafrøene vil absorbere mye av vesken vil jordbærene. La glasuren stå litt å godgjøre seg før du smører den utover mangolaget. Glasuren som evt blir til overs kan serveres ved siden av eller spises til vafler senere 😉
Har du ikke chia kan du prøve psyllium husk eller linfrømel i stedet. Mangler du det også?  Skjære opp friske jordbær og pynte kaken med jordbærskivene.
Oppbevar kaken i kjøleskap til den skal serveres. Både mangofyllet og glasuren vil bli litt fastere når den blir avkjølt. Å lage den 2 timer før servering er tidsnok. kaka1Virkelig en god og sunn sommerkake! Frisk naturlig sødme og et lass med næringstoffer. Her får du masse antioksidanter, fiber, hjertevennlige fettsyrer, mineraler som kalsium, og vitaminer som blandt annet vitamin A, B og C. Verdens beste måte å spise nøtter, frukt og bær! Passer så bra med friske kaker i sommervarmen. Er det regn der du er kan du alltids lukke øynene og drømme deg bort til varmere strøk. 😉 Håper det smaker. Ha en fortsatt fin dag! Sommer suss!
Takk for at du leser bloggen min! <3

9 thoughts on “Mangokake med jordbær glasur og nøttebunn

  1. For en utrolig fin kake! Ja, denne kan da ikke smake annet enn essensen av sommer, herlig! Når jeg så den tenkte jeg på lollipop sorbeten de selger bak iskrem disken – mmmm herlig!
    Håper du har en fortreffelig tirsdag, og at solen fortsetter og skinne 🙂 x

  2. Denna kaka så utrolig frisk og god ut. Jeg bare lurer på om man må bruke tørka mango eller tror du man kan erstatte den og bare bruke fersk?

  3. Tørket mango gir mer sødne og en litt annerledes smak. DU kan sikkert bruke kun fersk, men blandingsforholdet blir jo litt annerledes. Man ønsker jo ikke at fyllet skal bli for fuktig/løst 🙂

  4. Hei,
    Jeg lager denne kaken nå ,og den ser ikke ut som din. Jeg lurer på hviklen størrelse av form bruker du ? Er du sikker at det er bare 50g av fersk mango i denne fyllingen ? Min fyll er alt for mye fettete hvis jeg følger din oppskrift .

Legg gjerne igjen en kommentar! :D