Melfritt naturlig Paleo nøttebrød

Godt brød kommer i mange former og i dag skal du få oppskriften på et mettende nøttefrøbrød! Brødet tar liten plass både i matpakken og i magen, men det metter veldig godt. Brødet er kompakt da oppskriften ikke inneholder gjær eller bakepulver. Brødet inneholder heller ikke raffinert sukker, mel,  gluten eller melkeprodukter.

n2Brødet har en rik deilig nøttesmak. er full av sunne fettsyrer, litt karbohydrater, vegansk og animalsk proteinkilder gir et bredt spekter av aminosyrer(protein). Du får også en haug med fiber, vitaminer og mineraler. Ingen tomme kalorier her i gården! Perfekt å bruke til alle dagens måltider da det gir langvarig stabil energi og metthetsfølelse.

n4

Nøttebrød

 • 3 dl Mandler
 • 3 dl Solsikkefrø
 • 1 ss Psyllium husk (ekstra fiber og bindemiddel,valgfritt)
 • 0,7-0,8 dl valgfri olje, feks kokosolje
 • 3 egg
 • 1 moden banan, finmost
 • 1,5 ss honning eller agave sirup (valgfritt)
 • Klype salt
 • Valgfritt: Litt kanel, kardemomme eller essens

n1

Du kan helt sikkert bruke andre typer nøtter og frø. Bløtlegg gjerne og tørk lett.

Slik lager du brødet: Bland alle ingrediensene i en food prosessor. Du velger selv om du vil ha det grovhakket eller finmalt. Smør en brødform eller dekk med bakepapir. Hell røren over.

n3

Stek i 45 minutter på 175 grader. Avkjøl.

Brødet smaker kjempegodt til både salt og søtt pålegg. Jeg anbefaler ost og syltetøy – gjerne sammen! 😉 Ønsker deg en fin kommende uke!n5    Q: Har du smakt nøttebrød før? Prøvd å lage? 🙂 Så det godt ut?Takk for at leser bloggen!


13 thoughts on “Melfritt naturlig Paleo nøttebrød

 1. Yum! Tror du man kan erstatte oljen med feks kesam? Prøver å begrense kaloriene 🙂

 2. Det kan du kanskje. Tror 50% av mengden med kesam vil gå helt fint. Mulig CC most også går 😉 Du må bare prøve deg frem. Fortell gjerne hvordan det gikk!

 3. Ser kjempegodt ut, fikk lyst å lage selv, men bare et spørsmål, går det ann å lage dette uten food processor, evt bruke blender i stede ? 🙂

 4. Du kan sikkert det om du ikke har food prosessor 🙂 Om du bruker blender så må du nok “pulse” blandingen sammen,og skrape ned på sidene underveis.

 5. Dette så veldig godt ut! 😀
  Jeg lurer bare på om det går an å bruke xantan gum istedet for psyllium husk?

 6. Dette står i ovnen nå, gleder meg til å smake! Byttet ut psyllum husk med chiafrø, regner med at det kommer til å funke fint:) Takk for oppskrift!

Legg gjerne igjen en kommentar! :D