Sukkerfri proteinkake: Pavlova med sjokkomoccakrem

Hei hei! Velkommen til Mandag og en ny uke! I dag skal jeg friste med en bakt marengs kake med kaffekrem. Pavlova er tradisjonelt bakt med eggehviter som gjør den naturlig rik på proteiner. Utsiden er litt sprø og innsiden myk og luftig. Denne pavlovaen er toppet med kaffe og sjokoladeprotein krem, og pyntet med friske bær. Perfekt om man har lyst på noe godt og kakete, men samtidig lett og ikke for mektig. Denne er flott til hverdags, men kan også brukes i selskap.

Denne kaken er

✔sukkerfri ✔glutenfri ✔lavkarbo ✔diettvennlig ✔relativt kalori- og fettfattig.pv4

Pavlova med sjokkomoccakrem

Marengsbunn

 • 4 eggehviter
 • 200g sukrin
 • 2 ts sitronjuice
 • 1 ss maissenna
 • en klype salt
 • noen dråper vanilje essens

Kaffe krem

 • 2 dl piskbar fløte, eller en boks kesam eller kremost
 • 1 ts instant pulverkaffe
 • 1-2 ss sjokolade proteinpulver, helst casein (kan sløyfes.)**
 • 1-2 ss sukrin, eller etter smak

Fyll: friske jordbær og blåbær

*Veganer eller egg/melke allergi? Sjekk ut den eggfrie marengs oppskriften her. Fløte og kesam kan byttes i vegansk piskbar fløte eller vegansk kremost. **ingen proteinpulver? Bruk 1/2-1 ts kakao for å få sjokolade smak. 🙂 pv2 Slik lager du palova med sjokkomokkakrem

 1. Stivpiske eggehvitene, tilsett sukrin 1 ss om gangen,så litt stevia om du vil ha den søtere, sitronjuice, maisenna og essens mot slutten.
 2. Form marengsen i en sirkel på en bakepapirkledd stekeplate. Det er lurt å lage litt høye kanter og en liten fordypning i midten slik at fyllet holder seg på plass.
 3. Stek i ovnen på 170 grader i ca 30 min. Avkjøl bunnen i ovnen. Ikke åpne ovnsdøren underveis.
 4. Pisk opp fløten til krem med sukrin og pulverkaffe. Bruker du kesam eller kremost piskes den luftig. Det er lurt å røre ut kaffen i litt melk først og så tilsette den til kremen. Du kan også bruke en blanding av fløte og kesam, eller fløte og kremost. Kommer litt ann på om det er til hverdag eller fest 😉 Pisk inn proteinpulveret.
 5. Topp marengsen med krem, gjerne sprøytet med sprøytepose, og dekorer med friske blåbær og norske jordbær.

pv3

Håper det smaker! 😀 Er du glad i hverdagskaker? Liker du pavlova? Ønsker deg en fortsatt fin dag! *sommer suss*Takk for at du leser bloggen min! <3


7 thoughts on “Sukkerfri proteinkake: Pavlova med sjokkomoccakrem

 1. Å for en herlig oppskrift! Den må prøves. Lurer på om det er mulig å lage kremen uten mokkasmak, men mer lignende den vanlige vaniljekremen?

 2. Ja det kan du. Bare sløyf kaffen. Vanlig vaniljekrem lages oftest med eggeplommer. Du kan prøve å lage eggkrem og blande den med litt pisket krem for eksempel. Du kan bruke vaniljeprotein i stedet for sjokoladeprotein i orginaloppskriften. 🙂 Håper dette var til hjelp.

Legg gjerne igjen en kommentar! :D