Naturlig lavkarbo linfrøbrød på 1-2-3

Hei hei! Ny uke og nye muligheter! Husker dere det fiberrike lavkarbo mandelbrødet på 1-2-3? Idag kan jeg friste med en “slekning” lagd med linfrømel. Dette brødet er også ferdig på ca en halvtime, og er uten elting og heving. Enklere kan det vell ikke bli. Lite slår nystekt brød til frokost på morgenkvisten.

Brødet er uten gjær, korn, nøtter og gluten. Det kan lages uten melkeprodukter også,men det bestemmer du selv. Det er rikt på fiber, proteiner, fettsyrer som omega-3 og metter godt. Perfekt til frokost, i matpakken eller til supper og salater. Både dette og mandelbrødet er utmerket til bruke for å lage Sandwichkake.

Brødet er basert på linfrømel som du kan lage selv ved å male linfrø. Jeg har brukt linfrømel av lyse linfrø. Den lyse linfrømelet har en mildere og mer nøtteaktig smak enn det mørke linfrømelet. Det gir også et lysere utseende på baksten. Det lyse linfrømelet kan du få tak i HER. Ønsker du å male selv får du tak i lyse linfrø her. Vanlig linfrømel får du her

Til linfrøbrødet trenger du:

4,8 dl linfrømel/malte linfrø
1 ss bakepulver
1 ts salt
1 ts-2 ss valgfritt søtningsmiddel*
5 egg**
1,2 dl vann, valgfri melk eller fløte***
0,8 dl olje, eller smeltet smør***
Valgfrie smakstilsettinger: Frø, krydder, urter, hakkede nøtter, tørkede tomater, oliven etc.

*Jeg brukte erythritol. **Bruk gjerne egg fra frittgående høner! Jeg har ikke prøvd å bytte ut eggene i oppskriften,men det kan du prøve om du er allergisk. Prøv feks No-egg tilsvarende 5 egg.***Du kan selv velge mellom olje/smør/margarin og vann/melk/fløte. Ta det som du har i kjøleskapet passer din diett eller kostholds ideologi.

Tips: Ønsker du å lage et søtere brød, tilsett noen steviadråper, eller 1-2 ss kakao og søtning. Veldig godt med krem, siruper eller bær. 😉

Slik lager du brødet:

Forvarm ovnen til 175 grader. Rør sammen alle ingrediensene i en bolle eller miksmaster.Den korrekte måten å blande det på vil være å sikte sammen alt det tørre, røre inn ett og ett egg, så det øvrige våte. Jeg, i latskapens navn, kjører ofte alt i blenderen eller food prosessoren og satser på det beste.

Hell røren på en bakepapirkledd stekeplate og form med slikkepotten. Du kan naturligvis strø over frø, flaksalt, olje eller annet snadder om du ønsker det. Stek i ca 20 minutter.

Skjer i ruter og nyt med favorittpålegget! Nam nam! Nystekt brød uten elting og heving! Har du prøvd deg på noen av brødene på bloggen før? Håper i alle fall at du ble inspirert nå! Det trenger ikke å ta lang tid å lage et naturlig, sunt og godt lavkarbobrød! Ønsker deg en fortsatt fin start på den nye uka! 😀 Stor klem fra Liller 🙂

Q: Så det godt ut? Prøvd linfrømel før?


9 thoughts on “Naturlig lavkarbo linfrøbrød på 1-2-3

Legg gjerne igjen en kommentar! :D