Naturlig mat: Søtpotetsuppe

Hei! God kveld i stua! I dag skal du få et lite lunch- eller middagstips; Nydelig, naturlig og god søtpotetsuppe. Oftest bruker jeg søtpotet i bakst, som “bakt potet” eller søtpotetfrites, men den gjør seg veldig godt i suppeform også! Jeg hadde helt flatt batteri idag etter en lang Mandag, så da passet det så godt med ekstra sunn og næringsrik mat.

Her får du vitaminer og mineraler i mengder, med fiber, proteiner og karbohydrater på kjøpet. Lett og god sommermat. Suppen er glutenfri og vegansk.
OLYMPUS DIGITAL CAMERASøtpotetsuppe til 2

400g søtpotet
2 dl fullfett kokosmelk
1,5-2 dl grønnsaksbuljong
1 løk
2 ss olivenolje
2 hvitløksfedd
salt og pepper

Skrell og skjær søtpoteten i biter. Finhakk hvitløken og løken. Stek hvitløk og løk i olivenolje til den blir gylden. Tilsett søtpoteten og stek i 3-4 minutter. Tilsett kokosmelke og 1,5 dl grønnsaksbuljong. Kok opp og la småkoke i 10 minutter. Blend så til en jevn suppe. Tilsett opp til 1/2 dl ekstra buljong om suppen er for tykk. Smak til med salt og pepper. Om du ønsker mer smak kan du tilsette chilli, spisskummen, korriander eller andre krydder. Server suppen med brød eller annet tilbehør. Det er dekorativt å drysse over litt olje eller ha i en klatt rømme/kesam rett før servering.

Jeg spiste søtpotetsuppen til lunch med grønnsaker og hummus dipp (rester etter i går), og naanbrød. ER man på farten kan man ha skjærte grønnsaker i en boks, hummus i en annen og suppe på termos. 🙂 Kjapt, supersunn, og næringsrik mat. Oppskrift på hummus her og lavkarbo Naan her. vanlig Naan fås også kjøpt på butikk. 😀

Har du smakt søtpotetsuppe før? Ha en fin kveld videre, og en god Onsdag! :*Takk for at du leser bloggen min! <3


4 thoughts on “Naturlig mat: Søtpotetsuppe

  1. Herlig!
    Var spent på og se om du hadde brukt kokosmelk i denne når jeg åpnet posten, og det hadde du! Kokosnøtt- og søtpotet suppe trender i de fleste cafêer her i Glasgow for tiden, men det skjønner jeg – det er så utrolig godt 😀 x

Legg gjerne igjen en kommentar! :D