Nøttefri “nøttesteik”

Hei hei! God Meatfree Monday (kjøttfri Mandag)! I dag skal du få oppskrift en en vegansk middagsrett. Mange veganere og vegetarianere tyr til nøttesteik som festmat, men denne retten er laget med linser og frø, og er nøttefri. Linsesteiken inneholder en balansert mengde med karbohydrater, proteiner og fett, samt vitaminer og mineraler.
Retten kan spises sammen med ris, potet, pitabrød, grovt brød eller som tilbehør for de som ønsker det.
nott3

Linsesteik
Til 5 – 10 porsjoner trenger du:

200g røde linser
500ml valgfri buljong
50g solsikkefrø
50g havregryn
3 stangselleri
1 stor løk
2 middels gulrøtter
10 sopp
2 fedd hvitløk
urtesalt og pepper
2 ts paprika pulver
1/4 ts kajennepepper

kli eller mandelmel
Solsikkefrø til pynt

Slik lager du Linsesteik:
Forvarm ovnen til 180 grader.
Skyll linsene i kaldt vann. Kok opp linsene i buljong i ca 15-20 minutter.
Skjær opp løk og sopp i små terninger og stek i olivenolje til de er myke. Tilsett så revet gulrot og selleri og stek på svak varme i 25 minutter. Hell kokende vann over solsikkefrøene og la de ligge i ca 10 min. Drener vannet og bland solsikkefrøene med de kokte linsene. Tilsett grønnsakene du stekte, havregryn, presset hvitløksfedd og krydder. Bland godt sammen. Smør en form godt og dekk veggene med kli eller mandelmel. Press deigen ned i formen og strø solsikkefrø på toppen. Trykk frøene lett ned i deigen. Stek i ca 1 time.
nott2
Ta forsiktig ut av formen. Retten er like god varm som kald. Nyt den med ønsket tilbehør, feks potetbåter og salat. Rester kan brukes som pålegg.

Håper det smaker!
nott
Ønsker deg en fortsatt fin dag!


Legg gjerne igjen en kommentar! :D