Nydelig krydder med en smak av cheddar!

Hei! Hvordan har dere det? Håper dere alle har det fint og at dere har kommet dere godt i gang med hverdag, jobb og studier. Jeg har kommet meg vell tilbake til Tromsø og min hverdagen startet 05.15 i går. Litt brutalt med tanke på skjønnhetssøvnen, men det er godt å komme i gang igjen. Det var dessuten veldig godt å komme hjem til kjæresten. <3 Over til det jeg egentlig skulle skrive om;

Idag skal du få et aldri så lite Iherb tips. Et veldig godt et faktisk! Min nye bestevenn i matlagningen er nemlig dette deilige krydderet. Jeg har i mange år brukt næringsgjær for å gi ostesmak,men dette smaker virkelig mye mye bedre! Merk at næringsgjær er vegansk, og dette ikke er det da dette krydderblandingen inneholder melkeprodukter.IMG_6068Pulveret er lys gult i fargen. Smaken er litt vanskelig å beskrive. Minner meg mest smaksmessig om en Toro-pose med pasta og kremet ostesaus. Godt er det i alle fall. Noe jeg digger er at krydderet ikke inneholder gjærekstrakt, sukker, gluten eller smaksforsterkere, slik slike krydder ofte er fulle av. IMG_6067

Siden det er et pulver kan det oppbevares bedre og lenger enn vanlig ost på feks hytta eller på tur. Krydderet kommer i poser på 453 gram. Jeg brukte min første pose opp på bare 3 dager, men i teorien så burde det jo vare mye lengre. Jeg syntes bare det var så godt at jeg prøvde det på all slags mat. Under får du noen tips:

Bruksområder

 • Strø over nypoppet popkorn eller varme nachos
 • Bruk som substitutt for vanlig ost i retten mac and cheese
 • Rør inn i kokte grønnsaker ala parmesan
 • Bruk i pizzadeig, brød og knekkebrød
 • Strø over pizza, lasange eller moussaka – anbefales!
 • Lag “ostedipp” – bland med kesam eller rømme
 • Bytt ut parmesanen i pesto
 • Tilsett i supper og dip for ekstra dybde i smaken
 • Kryddre mat som skal tørkes(dehyderes)
 • Tilsett i omeletter eller eggerøre
 • Nydelig til stekt og bakt potet eller potetmos

Du finner det som sagt HER. Perfekt for deg som liker smakfull mat! du kan også få kjøpt et cheddar pulver som er noe ala her. Er du ny Iherb-bruker kan du lese denne guiden,samt bruke rabattkode JEM146  på ditt første kjøp og spare 5-10 dollar. 🙂 Men får to poser på en bestilling under tollgrensa, så det passer perfekt. Gleder meg til å få de i hus slik at jeg kan kryddre både det ene og det andre. 🙂

Q: Smakt dette krydderet før? Lyst på?Takk for at leser bloggen!


10 thoughts on “Nydelig krydder med en smak av cheddar!

 1. Hahaha, du er ikke sann! 453 gram KRYDDER på 3 DAGER?! Jeg fatter ikke hvordan du får det til! Hihihi. 😀

  Høres veldig godt ut, men jeg får nok holde meg til næringsgjær siden magen min ikke er veldig happy for ting med melk i. 🙂

  Hihi, 3 dager. Jeg kommer ikke over det. *Ler*

 2. Åh – nå ble jeg lykkelig!! Jeg har hatt denne krydderpakken liggende en stund, planen var å bruke den til pop corn, men den er jo så stor – så det er GENIALT å få tips til flere ting den kan brukes til ! Jeg elsker cheddarost, og som krydder til omelett eller på taco kan jeg spare mange kalorier ved å bruke dette! Elsker det! 🙂 Men hvor mye skal jeg bruke? Gir det mye smak? Tusen takk for fantastisk tips – jeg digger virkelig bloggen din og finner noe nyttig hver gang jeg besøker den 🙂

 3. Hvor mye du bruker kommer jo ann på smaken. Jeg synes det gir mye smak – og jeg liker å bruke mye ;D Til 1 posjon pasta bruker jeg ca 1-2 dl om jeg bruker det alene. Namnam 🙂 Kos at du liker bloggen <3

Legg gjerne igjen en kommentar! :D