NYDELIG og mettende Paleo nøttebrød

Hei hei! Har dere det fint? Fått slappet litt av i helga? Lørdagen var den store sofaslitedagen her i gården. Jeg og kjæresten hadde oss en real tv-serie maraton. Vi så 4 episoder Breaking bad, 2 episoder Elementary, 2 episoder Falling skyes og 1 episode Supernatural. Mulig vi så noe annet også, jeg husker ikke helt. Hehe. Jeg laget også en sen nydelig middag. Koselig med andre ord. <3

Etter en avslappende helg er en ny uke nå i gang! Sist innlegg fikk dere oppskriften på en enkel frokostblanding. I dag tenkte jeg at dere skulle få oppskriften på en annen favoritt, et kornfritt brød.

Brødet er uten gluten, gjær, melk og tilsatt sukker. Det inneholder egg som bindemiddel,men du kan alltids prøve No-egg tilsvarende 3-4 egg som erstatter. Perfekt frokost eller matpakkebrød. Brødet har lav GI, masse sunt fett, er lav på karbohydrater i forhold til vanlig brød og holder deg mett lenge. Best av alt, det er naturlig!

Naturlig sunt og godt nøttebrød

 • 6,5 dl mandler
 • 6,5 dl solsikkefrø
 • 0,8 dl vegetabilsk olje eller kokosolje
 • 3 egg
 • 1 moden banan, finmost
 • 1 1/2 ss Honning ,agave sirup, etc. (valgfritt)
 • Klype salt
 • Valgfritt: 1/3 ts kanel eller kardemomme

Nøtter og frø kan bløtlegges og så tørkes om du ønsker det. Jeg ville spare tid, så jeg gjorde det ikke. Mål opp alle ingrediensene.

Finmos alle ingrediensene for hand eller med maskin. Smør en ildfast form godt med olje eller smør, eller bruk bakepapir.

小麦粉を使わないナッツブレッド

Stek i forvarmet ovm på 175 grader i ca 45 minutter. Det var det!

小麦粉を使わないナッツブレッド

Jeg har valgt å ikke bruke bakepulver i denne oppskriften, så i stedet for å blåse seg opp blir dette brødet veldig solid. Det holder deg mett lenge og er rett og slett himmelsk med alle typer pålegg. Brødet er litt søtt og det passer perfekt til salt pålegg, oster eller rett og slett syltetøy eller smør. Nydelig med nøttesmør også. Jeg frister meg selv bare ved å sitte å skrive dette. Jeg tror jeg må ta meg en skive til. Nam nam!! 😉

小麦粉を使わないナッツブレッド

Q. Så det nydelig ut? Har du smakt, eller lagd nøttebrød før?

 


31 thoughts on “NYDELIG og mettende Paleo nøttebrød

 1. Heisann!

  Herlighet så godt det brødet så ut da! Er stor fan av rugbrød, og dette så jo ut som en litt mer fancy variant av det! Mmmmm. Liker når en kan bruke frukt og grønnsaker i baksten! Prøvde meg selv på brownie med søtpotet og avokado i går, men tror noe gikk feil, ble liksom mer som en “mud cake”, men himmelsk smakte den! 😛
  Ser også forresten på Breaking Bad, er på sesong 4 nå (Etter kun et par måneder siden vi begynte og se på det…ops, haha!). Utrolig mørk serie, men det er noe fengende med det!

  Håper du har hatt en fin mandag så langt 😀 x

 2. Ja, jeg har laget både cookies med avokado, marsipan med potet og brownies mad bønner. Er gøy å leke seg litt 🙂 Vi har akkurat begynt på breakin bad! Kjempebra 🙂 Takk det samme!

 3. Hei!

  Jeg lurer på om du har smakt lavkarbobrødmixen fra Iherb? 😀 Fra Bob Mills(eller noe i den duren, hehe) 🙂

 4. Jeg brukte en eller annen brødmiks fra Iherb en gang,men husker ikke hvilken det var. 🙂 Se på “reviews” hva folk har sagt om den, eler bare prøv 🙂

 5. Jeg har en egen Paleo brødoppskrift jeg gleder meg til å lage igjen når jeg er kvitt intoleransene ^^,
  Jeg spiser primalt, altså paleo men med litt melkeprodukter, til vanlig. Nå er det super-strikt paleo og høyfett til jeg blir helt bra 😉

 6. Hvordan knuser man innholdet om man ikke har mikser? Kanskje teit spm. Men skjønte ikke helt :p

 7. Hei! Jeg kjøpte en pakke med for det meste kosmetikk på iherb for 11 dager siden. Pakken har enda ikke kommet, og på status står det kun: shipped out. Jeg bor like ved Oslo. Tror du noe kan ha gått galt? pleier det å ta så lang tid? er veldig bekymret for at pakken kan ha blitt borte..

 8. Åååå! Smaker herlig! Tusen takk for super oppskrift! Sliter litt med konsistensen på det ferdige brødet, så tar nok et ekstra egg neste gang. Men det blir absolutt en neste gang!!

 9. Så bra det falt i smak. Jeg bruker store egg, så kanskje du skal prøve å ha i ett ekstra, eller litt fiberhusk (psyllium husk) 🙂

 10. Alle de andre jeg kjenner har fått den etter 10 dager. Men tusentakk for svar, nå ble jeg berolighet. hihi:)

 11. Kan man bruke olivenolje? Har en olivenolje presset med klementin, som jeg tror ville gitt nydelig smak til dette.

  Hva er din ‘take on’ olivenolje generelt?

 12. Hei, det har blitt en favoritt allerede. Prøvde første gang med litt bakepulver, men det blir bedre uten. Best når det er kompakt og ikke for løst. Fryser det i skiver og bruker brødrister, nøtter og frø blir godt etter en omgang med varme.
  Bruker bittelitt glutenfritt mel i også.
  Takk for oppskrift 🙂

 13. Jernia selger skikkelig manuell mandelkvern, koster 400 kr. Var et Utrolig godt brød, dette forresten! Enkelt og greit å lage også 🙂

 14. Lagde dette brødet i dag og det er som du sier; nydelig og mettende!
  Virkelig en ny favoritt!

  Må bare si at du er utrolig inspirerende og du aner ikke hvor mange av oppskriftene dine jeg har lagret som bokmerker på dataen og som skal testes ut senere! Jeg synes også at iherb-guiden din var så bra at jeg bestilte like så godt noen varer derfra. Hvor jeg fikk tips til hvilke varer jeg skulle kjøpe spørr du? Fra bloggen din selvfølgelig!

  Stå på videre, er så glad for at jeg har oppdaget bloggen din, du er UTROLIG FLINK!!

  Hilsen fast følger for evig!

 15. Tjoho! Endelig fant jeg oppskrift på et brød uten korn! Jeg skal ikke ha frukt for tiden pga. candidadiett. Tror du brødet blir tørt og kjedelig uten banan?

Legg gjerne igjen en kommentar! :D