Nydelige kanelsnurrer uten mel og sukker

Hellu! Hvordan har dere det ut i den nye uka? 😉 Jeg brukte mandagskvelden til øving til et moteshow med et gjeng og deretter baking. Digger å sitte hjemme og gommle god bakst mens det er kaldt og hustrig ute. I går ble det kanelsnurrer. Hvem liker kanelsnurrer? Det tror jeg at alle gjør!

lkanelsnurr

Disse er glutenfri, kornfri, sukkerfri, gjærfri og kan lages melkefri. De er saftige og gir noe å tygge på. Smaken er  kjempegod. Mmmmm 😀

Når det kommer til fettet og det søte i oppskriften kan det tilpasses litt etter hva du har i hus og kostholdsfilosofi. Snurrene er lavkarbo og paleo vennlig. Du kan også fylle snurren med hva enn du har lyst på egentlig. Det kan være bær, sjokoladekrem eller den mer tradisjonelle blandingen av kanel, smør og søtt.

Melfrie kanelsnurrer

170g fint mandelmel (avskallede mandler)
30g kokosmel
1/4 ts psyllium husk/fiberhusk/xanthangum (bindemiddel,kan sløyfes)
4 ss smør/ margarin eller hardt kokossmør/kokosolje
1/4 ss natron eller 1/2 ss bakepulver
1/4 ts salt
2 egg, store
1 ss honning (evt lønnesirup)
Fyll:
kokt, most eple
stevia eller sukrin (evt annet søtt som kokossukker)
1 ss kanel
1 klype kardemomme
Hakkede valnøtter eller rosiner

Bland mandelmel, kokosmel, bakepulver eller helst natron, psyllium husk/fiberhusk/xanthangum og salt i en bolle. Bland sammen. Pisk sammen eggene med honning eller annen sirup i en liten bolle. Tilsett eggblandingen til melblandingen. Bland godt sammen. Tilsett smør/margarin i klatter og elt inn i deigen.

Smør to smørpapir/bakepapirark med meltet smør/margarin eller olje. Legg deigen mellom papirene og klem deigen mest mulig flat og i rektangulær form. Prøv å få den ca 1/2 cm tykk. Ta så forsiktig
av det øverste bakepapiret. Nå er deigen klar for fyll! Jeg blander eplepålegg (kokt, most eple) med søtt etter smak, kanel, litt kardemomme og hakkede valnøtter.

Ta tak i den ene langsiden av bakepapiret og begynn å rulle deigen. Rull til en stram pølse og prøv å tett igjen evt sprekker. Dypp en skarp kniv i smeltet smør/margarin/olje og skjær rullen i 3-4 cm tykke skiver. Beregn ca 9-10 skiver. Legg skivene på et smurt bakepapir.
Stek snurrene i 10-20 minutter på 175 grader. Hold ett øye med dem.

La snurrene avkjøles litt før du nyter dem med eller uten glasur. Gode er de uansett! NAM 😀kanelsnurr2

Q: Prøvd deg på melfrie kanelsnurrer? Fristet disse?


20 thoughts on “Nydelige kanelsnurrer uten mel og sukker

 1. Kult!! Det ser rålekkert ut og (for en gangs skyld) som noe jeg faktisk kunne klart! Tanx!

  Ha en super dag, søte fine. <3

 2. For en spennende oppskrift! Jeg er sååååå svak for kanelboller… den lukta er jo bare uimotståelg! Så kanskje dette er en løsning når jeg får cravings…

 3. Tror du det funker å lage de uten egg? Med no egg f.eks? Og hvordan vil det være å bytte ut mandelmelet? Allergier er noe dritt 😛

 4. Det har jeg ikke prøvd. Du kan prøve med linfrø”egg” (malte linfrø som har stått i 10 min utblandet i vann). Tror ikke No-egg alene er noe å satse på, men du kan naturligvis prøve det, gjerne sammen med linfrø”egg”. Mandelmelet kan du bytte ut med glutenfritt eller vanlig melblanding.

 5. Har ikke prøvd linfrø-trikset før, det skal jeg absolutt teste ut! Tuusen takk for nyttige tips 🙂

 6. Hei 🙂 jeg bestilte en pakke fra iherb for 15dager siden, men har enda ikke fått den.. Bestilte bla. Forskjellige stevia dråper, walden farms sirup og healthy organic spirulina tabletter. Kan det ta så lang tid? Tenkte kanskje at de tablettene ikke var lovlige i Norge, men de selger jo spirulina her? Mvh. Stine 🙂

 7. Akkurat bakt disse, bruke sukrin (ca 3 ss) i stedet for honning og brukte ikke fiberhusk. Hadde i 25 gr hakkede mandler i stedet for valnøtter. Disse ble faktisk veldig gode ( har prøvd mye). Takk! :))

  Hilsen Anita

 8. Wow! Disse ble kjempegode! Lagde nettopp, da to kjekke karer ^^, var sulten på noe søtt og godt til helgekos (og da ble det foreslått kanelsnurrer!) En super mulighet til å lage disse 😛 Takk for supergod oppskrift!

Legg gjerne igjen en kommentar! :D