Nye Iherb pakker. Lær om den sunne Aloe veraen!

Hei hei. I går fikk jeg hele 3 blytunge pakker fra Iherb levert på døra. De inneholdt bla 5 store flasker med aloe vera gelè. Ok, jeg skal være den første å innrømme at å kjøpe hele 5 flasker var kansje å ta litt hardt i, men jeg trodde ikke de skulle være så store. En flakse er faktisk ca en liter. Jeg fant ut at jeg skulle benytte meg av den billige frakten på tunge pakker (tilbudet varer ut september.) Jaja. Aloe vera kan brukes til så mangt!

Aloe vera er en plante og den brukes i ulike varianter som juice, ekstrakt, gelè, lotion mm. Aloe vera kan brukes på utsiden av kroppen og på innsiden ved at den feks drikkes. Aloe vera har blitt brukt i over 6 tusen år og var pop blandt egypterne. Aloe brukes mot diabetes, asma, hudproblemer, epelepsi, leddsmerter mm. Du kan finne aloe vera i en rekke kremer, after sun-produkter og fuktighetsgivende masker.

Innhold

Aloe vera inneholder mer enn 75 kjente næringsstoffer. Her er noen av godstoffene:

*Mineraler: Magnesium, Sink, Kalsium, Kalium, Jern, Kobber, Krom, Mangan
*Vitaminer: C, E, Betakaroten (provitamin A),Nesten hele gruppen med B-vitaminer (inkludert B12)
*Aminosyrer: 18 forskjellige deriblant 7 av de 8 essensielle, dvs de vi må tilføre via kosten.
*Enzymer: både de som er viktige for kroppens biokjemi og de som er viktige for fordøyelsen, bla. Peroxidase, Aliiase, Catalase, Lipase, Cellulase, Carboxypeptidase, Amylase og Alkaline Phosphatase.
*Sukkerarter: polysakkarider
*Saponiner: såpestoffer med rensende og antiseptiske egenskaper
*Steroider, naturlige plantesterioder: viktige for celleoppbyggingen i kroppen,anti inflammatorisk.
*Lignin: treaktig substans som transportør av andre stoffer i kroppen

Hud

Aloe kan lette forstoppelse,forbedre diabetes,gjøre huden klarere og kan forebygge arr etter operasjoner. Den er oftest brukt på huden og mot/på sår. Jeg bruker for eksempel ofte aloe vera gele på huden etter jeg har solt meg.Visste du at den solbrente huden helbredes ni dager raskere om du bruker aloe vera?

Mange psoriasis pasienter sier de har blitt bedre etter å ha brukt aloe. Noen påstår at kjønnsherpes utbrudd reduseres ved bruk av aloe. Ikke vet jeg,men aloe kan i alle fall forhindre kløe og svie. Gele er også perfekt å bruke på små sår, insektsbitt og tørr hud.

Diabetes og kreft

Forbedringen på diabetespasienter sees ved at aloe vera ekstrakt forbedrer glukose nivåene i blodet(senker blodsukkeret) på type 2 pasienter. Vær obs på at aloe i kombinasjon med andre medisiner kan få blogsukkeret til å synke for mye. Aloe hjelper dessuten på diabetespasienter sin sårhealing,hevelse og smerter.

Nylige studier viser at Aloe vera kan drepe og motvirke kreft pga anti-kreft komponenter i planten. Dette gjelder særlig mot lungekreft. Noen land i Europa,feks Tyskland har godkjent injeksjoner med aloe vera mot kreft svulster. Dette er dog ulovlig i USA. Aloe vera tas oralt,via injeksjoner eller intravenøst.

Flere helseeffekter

Tilhengerne av Aloe vera sier at et daglig inntak av Aloe Vera vil berolige irriterte slimhinner,bedre fordøyelsen og fordøyelsesproblemer,stabilisere pH-verdien i magen,bedre tarmfloraen og tarmen renses,motvirker candida ubalanse(sopp i kroppen) og øker de gode bakteriene, øker næringsopptaket av maten du spiser,forbedre immunforsvaret,hjelpe kroppens opptak av C- og E-vitamin.

Dose

Mange drikker opp til en liter Aloe vera juice uten noen som helst problemer,men husk at ekstrakt og konsentrat er konsentrert og dermed sterkere. Dosen står oftest på fasken. Ikke overskrid anbefalt mengde. Snakk alltid med lege før du begynner å ta kosttilskudd i tilfelle rottefelle. Man kan få allergiske reaksjoner og plager som feks diarè,så følg med hvordan du responderer på produktet.

Meg og Aloe vera

Jeg har tidligere brukt Pureplanets Aloe vera konsentrat. Det er min andre konsentratflaske. Jeg har også brukt en annen type fra Now foods,så den må jeg bruke opp først. Sistnevnte har en dose på 1/8 ts,mens den nye har en dose på 1/2 ts. Det virker derfor som den fra Now foods er noe sterkere/mer konsentrert. Pureplanet sin er mer kjent her i Norge,har et lekkert design og er ofte utsolgt. Jeg går ut ifra at den smaker som den andre flasken. Smaken er meget sterk og bør ikke drikkes uten å blande den ut i feks vann først. Pureplanets konsentrat finner du HER. Jeg kommer til å fortsette å bruke Aloe vera gelè på huden når jeg føler behov, same trikke denne gelèen i ny og ne. Gelèen hadde litt puddingkonsistens og var blank. Smaken var ikke noe god, så dette blir noe jeg blander i smooties eller grøt.

Ønsker du å bestille fra Iherb er det greit å lese Iherb guiden først. Bruk rabattkode JEM146 og få $5 i rabatt ved din 1.bestilling. Som sagt lønner det seg virkelig å bestille tungt nå siden DHL-frakten er billig nå. I tilegg får du pakken på døra, og det er jo ikke å forakte? 😉

Q: Bruker du noen form for Aloe Vera? bloglovin


16 thoughts on “Nye Iherb pakker. Lær om den sunne Aloe veraen!

 1. Her var det mye bra å lese 🙂 Er tom for Aloe Vera nå, så da er det bare å bestille. Som du skriver så er det verd å ha i huset :o)

 2. Alle får iherb-pakker om dagen, og det er like morsomt hver gang 😀 Fikk to små pakker i posten selv for et par dager siden 😀

 3. Jeg elsker aloe vera! Hjemme hos mamma har vi alltid hatt aloe vera planter i vinduskarmene, og det har blitt brukt ivrig på stikk, eksem og f.eks hvis vi har brent oss på brennesle. I de senere årene har vi også bestillt aloe vera gel på flasker, veldig fint å bruke som after sun, og hvis jeg kommer over noen kremer eller noe sånt med aloe vera så MÅ jeg bare kjøpe det:p

  Men å konsumere det har jeg enda ikke prøvd(?) Ser at du skriver at det ikke er noe særlig godt heller:p Og det er jo noe jeg har lurt på, om det er godt. Men har litt lyst til å prøve det selv og.
  Katten min derimot har kommet meg i forkjøpet på det. Hun pleier å sitte gjemt bak gardina i vinduskarmen og knaske på aloe vera plantene, haha. Hun er så søt, og med på aloe vera trenden også 😎

 4. Det smaker litt surt/bittert liksom. Er jo fantastisk for kroppen så jeg prøver å finne måter å lure det i meg på. Idag blandet jeg gelèen med 1 scoop sjokoladeproteinpulver + litt natreen. Det gikk ned i alle fall.. hehe

 5. Jeg jobber faktisk med aloe vera. Forever living aloe vera som er den største produsenten av aloe vera :).
  Det viktigste når en skal kjøpe noe med aloe vera er å sjekke innholdsfortegnelsen bakpå. Der står det hva den inneholder mest av. Det som står først er ganske så mange prosenter av hele produktet og der bør det stå aloe vera. På det meste en kjøper på apoteket og butikk så står det vann først, altså ikke bra. Hvem vil vell betale for ett produkt som inneholder over 50 % vann. Det er akkuratt som om de sko ha vannet ut spriten å solgt den for samme pris :p

  Jeg har aloe vera fra iherb så jeg vet ikke hva som står bakpå den, men annbefaler det å lese på det 😉

Legg gjerne igjen en kommentar! :D