Nye kosttilskudd i hus

Nemmen hallo! Så koselig at du stikker innom i dag også! Etter en uke med alt for mange hverdagskaker er det endelig Fredag og helg. Det er ikke kake på menyen idag. Tror jeg har spist meg mett på kake, i alle fall for øyeblikket. I helga blir det nok saltere snacks som skal inn i gapet. Jeg hentet nemlig en Iherb pakke som hadde bla chips å by på! Mer info om chipsene skal du få når jeg har fått smakt på dem. 😉

Her ser du esken med godsakene fra Iherb.  Du kan lese mer om Iherb i Den store Iherb guiden. Husk rabattkode JEM146 om du er ny kunde å spar $5-$10 😉CIMG5240Jeg bestilte en ny pose med Golden flax seed meal som jeg bruker i bakst. Det lyse linfrømelet har en mild og nøtteaktig smak. Perfekt til bakst. Du får tak i det HERSjekk ut disse gode oppskriftene der jeg bruker lyse malte linfrø:

Jeg bestilte også to kosttilskudd jeg aldri har vært borti før. Synes det er spennende å teste ut nye produkter. Her kommer mer info om produktene Ubiquinol og Gamme E kompleks.

Kosttilskudd 1: Ubiquinol.

Ubiquinol er den aktive komponenten i Koenzym Q10.

Q10 eller Ubiqinon, som det også heter, er et såkalt ko-enzym, som er et naturlig  stoff som vi normalt får tilført gjennom kosten. Det er det stoffet som sørger for at våre celler kan produsere energi.
Q10 nivået i kroppen avtar med alderen og derfor er det fordelmessig å ta tilskudd av Q10 om man er over 40. Er du under 30 er det ikke en nødvendighet. Det kan være en god idé å ta et tilskudd dersom man er stresset eller belaster kroppen med hard fysisk trening eller hardt fysisk arbeid.

En overlege på Rikshospitalets hjerteavdeling ga Q10 til sine pasienter med stor suksess. Mange eldre som hadde vært plaget av tannkjøttproblemer, fikk sunt tannkjøtt igjen. Sportsfolk kunne måle at deres presentasjoner økte.
Virkningen er forskjellig fra person til person, fordi stoffet går inn og korrigerer i de cellene hvor nivået har vært lavt. Tilskudd av Q10 kan skaffe kroppens celler, medregnet skjelett-,  muskel- og hjerte celler mer energi. Mangel på Q10 gjør at vi føler oss trette, og kan gjøre oss mer disponible for hjerte sykdom og infeksjoner. Mange som lider av ME kan merke nedgang i symptomer og bedret konsentrasjon ved å ta q10.

Kom i form lazy-style med Q10?

Normalt kan man kun forbedre kondisjon ved å trene, men det viser seg nå at Q10 gir samme forbedring som utallige treningstimer.
En forskningsgruppe ved universitetet i Bruxelles valgte ut 6 unge menn som var i høvelig god fysisk form, men som ikke trente. De hadde alle normalt blodtrykk for deres alder.
Hver dag fikk de 2 stk 30 mg kapsler med Q10. Etter 4 uker målte man kondisjonen og det viste seg at hjertets samlede effektivitet hadde økt med gjennomsnittlig 35%. Forsøket ble foretatt i 4 uker til, men resultatet endret seg ikke.
De belgiske forskerne og andre Q10 eksperter anbefaler derfor et tilskudd av Q10 til alle som ikke trener regelmessig, men også folk som trimmer daglig vil ha en stor fordel av stoffet. Se utvalget over Ubiquinol HER.

Kosttilskudd 2: Gamme E complex.

Du har nok fått med deg at vitamin E er bra for deg, men har du fått med deg at det er 8 typer vitamin E? Disse 8 er delt opp i to kategorier.  Den ene, gamma-Tocopherol, reduserer bla UV-skader og beskytter hjernen.

Du kan naturligvis få vitamin E fra matvarer,og det er det aller beste. Du får vitamin E fra bla gresskar, tomatprodukter, hvetekli, solsikkeolje, søtpotet, brokkoli, oliven, papaya, asparges, olje fra mandler og hasselnøtter, grønne bladgrønnsaker og grønnsaker som rødbete. Spiser du lite av disse matvarene kan det være greit med et tilskudd. Jeg kjøpte denne.

Det var det! Håper du ble litt klokere og ikke minst inspirert. Ønsker deg en strålende helg!

Q: Har du prøvd noen av disse kosttilskuddene før? Lyst å prøve?Takk for at du leser bloggen min! <3


6 thoughts on “Nye kosttilskudd i hus

 1. Jeg skal innrømme jeg egentlig ikke er så flink til å prøve forskjellige kosttilskudd, holder meg som regel til multivitaminer og ekstra vit. C om jeg føler jeg brygger på noe.

  Noe som jeg derimot funker av tilskudd, som for meg var et lite mirakel var magnesium mot stølhet. Jeg fikk høre om dette og sjekket det ut tidligere i år når jeg var på skiferie en uke. Året før ble jeg så stiv at det nesten var til å grine av å gå i trapper og i år når jeg tok magnesium før og etter jeg hadde vært i bakken var jeg ikke støl i det hele tatt.

  Det er utrolig hva noe så lite kan gjøre for kroppen 🙂

 2. Ja, alltid D-vitamin
  och så Magnesium och Zink.
  C-vitamin har jag aldrig tagit faktiskt!
  Som liten tog jag och min syster multivitamin varje morgon bara.

 3. Føler du at Q10’en funker bra på deg? har du prøvd noe lignende tidligere? jeg føler at så mange reklamerer om ting som skal sette opp forbrenningen,men har ikke kommet over noen som faktisk funker :s

 4. Jeg liker Q10,men det er som andre tilskudd; vanskelig å vite om det du kjenner er resultatet av kosttilskuddet eller bare placebo. Jeg syntes jeg fikk litt mer energi av det, men tror ikke det hadde noe å si på forbrenningen. Jeg anbefaler eldre å prøve det.

Legg gjerne igjen en kommentar! :D