Nystekte klementin scones

Hei hopp! Har dere det fint idag? Jeg sitter godt plantet i stresslessen hos mormor. Ute er  det speilglatt, men mildt vær. Idag ble det nystekte scones til frokosten. De kan lages glutenfri og melkefri. De er naturlig eggfrie 🙂

Jeg lagde deigen ferdig i går før jeg la meg og stekte dem i dag. Scones smaker jo aller best nystekte. Nyt dem med syltetøy, krem, kesam eller kremost. De er lettlagde og perfekt til te eller kaffe. Disse har en mild, frisk smak av klementin. Det er jo jul tross alt! 😀

sconezKlementin scones – Nok til 12 stk.

700g mel eller glutenfri melblanding
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
3 dl valgfri fløte eller fullfett kokosmelk
2,5 dl juice av klementin (presses selv i juice presse)

Forvarm ovnen til 200 grader. Sikt melet sammen med bakepulver i en bolle. Lag en grop i melblandingen og hell i det våte. Har du ikke klementin juice kan du bruke lemonade eller appelsinjuice. Tilsett litt mer om nødvendig. Bland sammen til en fast deig som ikke er for våt eller for tørr. Snu deigen over på en melstrødd overflate og kna til en høy rund deig.

Stikk ut rundinger og sett dem på en bakepapirkledd stekeplate. Stek i 15 minutter eller til de er gyldenbrune.skonez2

Server nystekte scones til julens måltider. Perfekt til frokost eller kvelds. Mmm…:)

Q: Liker du scones? Fikk du lyst å smake klementin scones?Takk for at leser bloggen!


8 thoughts on “Nystekte klementin scones

  1. Så fin blogg du har! Vil du være med i en konkurranse på bloggen min? Du kan vinne en diger goodiebag!

  2. Ååååh, det så utrolig godt ut! Jeg må nesten prøve dette ut. Det så vertfall enkelt ut, så det kan jeg bryne meg ut på når jeg får tid! 🙂
    Peace and Love ❤

  3. Det høres herlig ut med klementingscones 🙂

    Jeg ville bare legge igjen en liten kommentar og ønske deg en riktig god jul! Takk for en kjempefin blogg med mange fristende og inspirerende oppskrifter 🙂

Legg gjerne igjen en kommentar! :D