Økologiske produkter

Når man skal se etter økologiske produkter, er det viktig å se etter ECO Label. ECO Label er et kjennemerke som sier at dette produktet er med på å redusere den samlede miljøbelastningen fra produksjon og forbruk. ECO Label er en frivillig miljømerkeordning som ble opprettet av EU-kommisjonen i 1992 og er mer på å få folk til å velge de riktige økologiske produktene.

Hva kan være økologisk?

På matvarer og dagligvarer er økologiske produkter Ø-merket. Når du ser en vare som har denne merkingen, kan du være helt sikker på at dette produktet er økologisk. Men det er ikke bare matvarer og dagligvarer som kan være økologiske. Man kan også få tak i økologiske alternativer når det kommer til klær, kjøkkenting, håndkle, skjønnhetsprodukter, vin, øl og mye mer.

Så og si alt kan bli produsert på en økologisk måte nå til dags og det er flere og flere som produserer økologiske ting. Det finnes mange butikker som enten har gått over til 100% økologiske produkter eller har startet opp som en miljøvennlig butikk. Faktumet er at det grønne skiftet er i gang og produsering av økologiske produkter er en del av dette skiftet, alt skal bli miljøvennlig. Disse butikkene er best på økologiske varer.

Men hva har dette å si for deg? Jo, det er ikke bare det at økologisk er bra for miljøet. Men vi som forbrukere får også bedre kvalitet på det vi kjøper. Vi slipper unødvendige helseskadelige stoffer som tradisjonelle produkter inneholder og får et renere produkt med flere helsefordeler.

Nå er det vel kanskje veldig få som faktisk ser bakpå ting de kjøper og leser hva som faktisk er innholdet. Det er noe vi alle kanskje burde ha gjort, være litt mer påpasselige på hva vi utsetter kroppen vår for. Les hva produktet inneholder og les deg opp på hva disse stoffene gjør med kroppen din. Hadde alle sittet på denne kunnskapen, tror vi at flere hadde valgt økologisk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *