Om det ene og det andre

Hei hei! Jeg har bare noen småting på hjertet!

Om dagens innlegg: Jeg vil takke alle dere som kommenterte på dagens innlegg. Det er bra tøft av dere å dele historien deres og tanker om dette! Jeg fikk ikke bare positive tilbakemeldinger da. Noen som er på diett, men som sier de ikke er fanatisk, tok seg nær av det jeg skrev og følte det ikke ble helt rett. Man kan jo ikke gjøre alle til lags, men jeg har lyst å si noen ord om det i tilfelle andre følte seg støtt.

Jeg ønsket jo ikke å henge ut noen eller stempe folk som fanatiske “kun” fordi dem går på en eller annen diett. Jeg har mange venner som både spiser etter 5:2-dietten, paleo, lavkarbo, eller spiser sånn og sånn av helsemessige årsaker, som er helt friske.

Det jeg ønsket var rett og slett å åpne øynene til alle de som har latt det hele gå litt for langt, men som kanskje ikke så det selv.  Jeg går ut ifra at de fleste i den situasjonen at de er helt frisk, men velger å spise sunnere eller etter en diett skjønte at det innlegget ikke var ment for dem. Jeg skrev innlegget for å hjelpe og opplyse folk, ikke for å rakke ned på de som er helt friske og ikke har noen problemer personlig eller sosialt med sitt valg av livsstil. Beklager om noen følte seg tråkket på 🙂 Jeg gjør bare mitt beste her jeg sitter.http://www.jessicasimien.com/wp-content/uploads/2013/09/Pick-Your-Battles.jpg

Om giveawayen: Det er så koselig at så mange ville være med på giveawayen. Så artig å se at noen vil ha den ene pakken, mens andre vil ha en annen. Gøy at folk har så ulik smak.

På den andre siden får jeg litt vondt i meg, for jeg har jo bare 4 pakker å gi bort. Har jo så lyst å glede apsolutt alle. Det er mange som har deltatt via instagram (@lovelyliller) og på facebook.com/helsebloggen. Jeg tror faktisk ikke noen har deltatt via blogg enda, så de som blir med via bloggen sin har stor sjanse for å stikke av med noen godbiter da jeg gir 2 av de 4 pakkene bort til de som deltar via blogg. Du kan lese alt om giveawayen her.  🙂 Bli gjerne med!

Takk for at du leser bloggen min! <3


9 thoughts on “Om det ene og det andre

 1. Jeg deltok via blogg tidligere i dag! Så det, så. 😛 Da satser jeg bare på at ingen gjør det samme! 😀

  Jeg synes forøvrig det forrige innlegget ditt var fint. Gav meg en del å tenke på, uten at jeg skal utdype det noe voldsomt her. Tusen takk! 🙂

 2. Åh? Ikke værst! Hadde ikke fått beskjed om det! Om ingen andre blir med via blogg er du garantert pakke! 🙂 Bare hyggelig. Godt at innlegget rørte ved de små grå :*

 3. Likte bloggposten din, men det var en ting jeg reagerte på: Du nevnte allergikere som unntakstilfeller, men hva med folk som har eller har hatt problemer med fedme eller overvekt? Selv har jeg gått ned et sted mellom 30 og 35 kilo og befinner meg nå midt i normalvekta for noen med min høyde, alder og kjønn. Samtidig vet jeg jo at det å opprettholde for meg er en helt annen sak enn for en med tilsvarende høyde, alder, kjønn og vekt som aldri har vært overvektig. Kun 5% klarer å holde vekta innen 4 år, og jeg begynte slankingen for 3,5 år siden.

  På en side prøver jeg å alltid ha disse “prognosene” i bakholdet for å minne meg selv på at vedlikehold er viktig, men på en annen side har jeg faktisk brukt det siste året på å “trene på å spise “normalt””. Mange av oppfordringene du nevnte har jeg faktisk øvd på, men det skal sies at det skal bare bittelitt til før jeg legger på meg.

  Jeg liker ikke å være en sånn “diettperson”. Det er nok litt mer min stil å si “føkk skjønnhettyrranniet, slankehysteri og spisefanatisme” – men jeg må samtidig forholde meg visse begrensninger som kommer av at man en gang har vært overvektig. Det blir litt “damned if you, damned if you don’t”. Når det er sagt hadde jeg et lite sjokoladepåskeegg til frokost. :p

 4. Ja, det er vanskelig å skulle nevne alle unntakstilfellene. Jeg tok bare allergikerne fordi det er mange med spiseforstyrrelser som påstår at de er allergikere, men ikke er det for å slippe å spise visse matvarer eller næringsemner. De fleste som er overvektige eller sliter med overvekt har ofte vært “chubby” hele sitt liv, eller blitt overvektig pga psykisk stress, medisiner eller fødsel. De aller fleste undervurderer hvor mye de spiser på samme måte som en som er undervektig tror han spiser mer enn han gjør.

  For det første: Gratulerer med å ha gått ned noen og 30 kg! Det er bra jobba! Ja, man må nesten “passe litt på” når man vet man har lett for å legge på seg. Jeg har alltid hadd det motsatt – jeg går lett av meg. På samme måte må jeg være obs på å få i meg nok mat – særlig om jeg stresser. Det kan være fint å finne ut hva dine “triggere” er. Spiser du ofte når du er stressa for eksempel. Det er de små tingene over tid som gjør at vi legger på oss eller går ned. 🙂 Takk for kommentaren.

 5. Haha, ja, kan ikke gjøre alle til lags. 😉 Jeg satt bare og tenkte “ja, det er så sant, men jeg _kan_ ikke gjøre sånt. Jeg _må_ være så-og-så-nøye”. Som på toppen av det hele blir litt identitetskræsj for min del. :p

  Har akkurat begynt å studere helsepsykologi og der skal vi lære en del om individuelle forskjeller, f eks hvordan enkelte overspiser når de er stressa, mens andre underspiser. Kjempespennende!

 6. Ja det èr virkelig spennende! Når jeg jobber mye, eller er på farten glemmer jeg helt av å spise. Får tatt det igjen når jeg kommer hjem da. På den andre siden er jeg en mester i å kjedespise – og å spise etter jeg er mett. Alle er forskjellige. 🙂 Ha en fin Lørdag og lykke til med studiene!

Legg gjerne igjen en kommentar! :D