Oppskrift på oreo pudding og tips til ulike Oreos

Hei hei! Om du liker Oreo skal du i dag få en ny måte å nyte favorittkjeksen. Alle har jo hørt om Oreokake, men hva med Oreo pudding?

Oppskriften er egentlig ganske fleksibel. Det vil si at du har mange valgmuligheter når det kommer til hvilke ingredienser du velger å bruke. Denne kan for eksempel lages med vanlige oreos, eller ulike oreos varianter om du har spesielle behov. Du kan velge ingredienser som gjør den vegansk, paleo, helt sukkerfri eller glutenfri. Du kan også lage den “helt vanlig” om du ønsker det.oreogele2Her får du tips til ulike Oreos du kan bruke i oppskriften, eller nyte alene for den saks skyld:

 • Oppskrift på hjemmelagde oreos finner du her. De er uten sukker, melk og gluten.
 • Oreos uten peanøtter, gluten og melk/laktose finner du her.
 • Oreos uten kunstige tilsettningstoffer, fargerger og smak her.
 • Økologiske oreos uten herdede oljer og transfett her.
 • Atkins har en cookies and cream bar som er et alternativ til Oreo kjeks for lavkarbere. De finner du her.  Du trenger 3-4 barer til denne oppskriften. Barene skjæres i mindre biter.

Oreo pudding

10 g agar pulver*
7,5 dl vann
150 g sukrin**
2dl kokosmelk
2dl vikingmelk, fløte, gjeitemelk eller vegansk fløte***
80- 100 g oboy, nesquik eller sjokoladeproteinpulver****
137g oreos, del/bryt hver kjeks i 2 eller 4

+ En valgfri form. Min er ca 20 cm form.

Bytteliste: *No agar no problem. Bytt agaren med gelatinpulver. **Hvor søt du ønsker puddingen kommer litt ann på hvor søtt sjokoladeproteinpulver eller oboy du bruker. Bruker du vanlig kakao må du tilsette mer søtt siden kakao er usøtet og litt bitter. Jeg bruker 150g sukrin når jeg bruker Oboy. Det beste rådet jeg kan gi er å smake på det man lager og gradvis tilsette mer søtt om ønskelig. ***Har du ikke dette kan du bruke samme mengde(2dl) fullfett kokosmelk. ****Jeg anbefaler å bruke Oboy, Nesquik eller sjokoladeproteinpulver. Sukkerfri Nesquik finner du her. Jeg synes det blir litt for sterk kakaosmak om man bruker kakao, men du kan bruke det om du ikke har det andre. Du kan evt redusere mengden til feks 50g kakao. Om man bruker proteinpulveret blir jo dette det perfekte ettertreningsmåltidet! Eat your proteinshake! 😉oreogeleSlik lager du Oreo puddingen:

 1. Kok opp vann og rør ut agar pulveret og sukrinen. Du kan selvfølgelig søte med noe tilsvarende om du ønsker det. Tilsett kokosmelk og vikingmelk/fløte.
 2. Del blandingen i to. Rør inn oboy, kakao eller sjokoladeproteinpulver i den ene delen.
 3. Hell halvparten av sjokoladeblaningen i en form og sett det en kort stund i kjøleskap eller fryser til laget setter seg litt slik at den får en hinne på toppen. Resten holder du varmt på ovnen slik at det ikke setter seg. Det er viktig å helle på neste lag før det første laget har stivnet helt,ellers setter ikke lagene seg fast i hverandre. Blir det krise kan du pirke litt i laget som har stivnet med en gaffel før du heller over neste lag.
 4. Hell forsiktig den hvite blandingen over sjokoladeblandingen så nå har satt seg litt. Strø over oreobiter, og avkjøl.
 5. Hell så resten av sjokoladeblandingen. Sett det hele i kjøleskap så den får stivnet helt. Noen timer, eller helst over natten.
 6. Skjer din ferdige oreo pudding i passende stykker og nyt.

Tips: Du kan trykke ut puddingen med enkle pepperkakeformer for en gøyal vri. Ja, det er lov å leke litt med maten! 😉oreogele4

Håper det smaker! 😀 Ønsker deg en fortsatt fin dag! 🙂Takk for at du leser bloggen min! <3


Legg gjerne igjen en kommentar! :D