Ostekake med pistasjenøtter

Hei hei! Det er ingen hemmelighet at jeg elsker nøtter. En av favorittene er pistasjenøtten, med sin lekkre farge og smak. Idag skal du få oppskriften på en hjemmelaget pistasjekake som du kan imponere gjester med. Den kan lages glutenfri, lavkarbo, uten melk og evt egg om du er allergisk 🙂

Nok til en kakeform på ca 20 cm/diameter.
Bunn:
100g ~ 150g valgfrie kjeks*
40g smør/koskosfett,mykt
Stevia eller annen søtning etter smak og behov

Fyll:
200 g valgfri kremost eller kesam, romtemperert
180g valgfri rømme, romtemperert
180g pistasjenøttesmør (finmalte pistasjenøtter)
60g sukrin
Frø av 1 vaniljestang (1 ts vaniljesukker)
2 eggeplommer**

1 ts sitronjuice(for litt syrlig smak,kan sløyfes)

Bytteliste:

Når det kommer til valg av smør, kremost og rømme vlger du type selv. Du kan bruke veganske, melkefrie alternativer om du ønsker det.

*Kjeks kan byttes ut med ferdig sesammel/mandelmel + 1/2 ts kakao, eller andre nøttemel. Jeg ville gått for pekannøtter, men anbefaler å bruke ferdige kjeks. Ta en titt på cookies utvalget HER.

**Egget brukes som bindemiddel i kaken. Ønsker du ikke å bruke egg kan du prøve å erstatte det med 2 ss lecitin eller maisstivelse. Blendet tofu kan også prøves. Se her.

Forberedelse:

Dekk formen med plastfolie. Knus evt kjeksen i en pose til fint mel. Lag pistasjenøttesmør ved å blende valgfri mengde pistasjenøtter til mør i en blender eller food prosessor.

Slik lager du ostekaken:

Bland sammen alle ingrediensene til bunnen og press det ned i formen.

 

Bruk handmikser, food prosessor eller visp. Pisk kremost, rømme og pistasjenøttesmør i en stor bolle sammen til en luftig krem.

Rør sammen egg og sukrin. Kutt vaniljestang i to på langs, bruk en kniv for å ta ut frøene. Tilsett vaniljefrø og sitronsaft til den søte blandingen. Tilsett en klype salt om du har brukt helt usaltede pistasjenøtter.

Bland sammen de to bollene. Hell røren i formenn.

Dekk toppen av formen med aluminium-folie for å hindre snerk. Legg også aleminium under selve formen for å hindre vann å komme inn. Å steke kaken i vannbad vil hindre sprekker i kaken noe som ofte skjer når man ikke bruker mel i oppskriften. Du kan godt prøve å tilsette 2 ss mel/stivelse i oppskriften og steke uten vannbad,men jeg har ikke prøvd den metoden til denne kaken.
.
Forvarm ovnen til 150-160 grader. Fyll en langpanne med vann. Sett formen i midten. Stek i 1 til 1 1/2 time avhengig av hvor sterk ovn du har. De siste 5-10 minuttene gjerner du aluminiumsfolien.

Avkjøl og sett i kjøleskap, gjerne over natten, til kaken stivner.

Før servering: sett formen raskt i varmt vann slik at det er enklere å løsne kaken fra formen. Skjer rundt kanten med en kniv og sett kaken på et serveringsfat. Sett gjerne kaken tilbake i kjøleskapet mens du forbereder pynten. Pynt som passer perfekt til ostekaken er hele eller hakkede pistasjenøtter eller bjørnebær. Kakaonibs eller bringebær gjør nok også susen.

Minner til slutt på sommerens giveaway! Bli med du også! 🙂 ønsker deg en fortsatt fin junidag. Klem fra Liller :*
Q: så ostekaken god ut? Smakt kake med pistasj før?


15 thoughts on “Ostekake med pistasjenøtter

 1. Hei og takk for mange gode tips!
  Har nylig fått vite at jeg ikke kan spise egg, melk, gluten, sukker, nøtter osv. på en stund og ser at du har mye bra jeg kan gå etter. bestilte nettopp et par pakker på iherb. Der gikk jeg for proteinpulver basert på erter, men så at du også anbefalte den med biffproteiner. men under innhold sto det:
  “Other Ingredients
  Beef protein, dark chocolate powder, white chocolate powder, reb-a (stevia extract).
  Contains: milk”
  .. så dette må vel bety at det er melk i?
  Lurer også på om denne eggeerstatningen kun kan brukes av dem som tåler melk, eller for oss som er intolerante?

  Har også sett at blant annet Walden Farms sirupene inneholder melkesyre. har du peiling på hva dette er, og om det kan spises av melkeintolerante?

  Setter stor pris på svar:)
  Hilsen Sara

 2. Moro med grønn kake! Jeg laget en gang en kake med grønn avokadokrem i fyllet, en smakte supert, men jeg fikk negative kommentarer på fargen. Og det som ser så friskt og godt ut!

  Et spørsmål om kaken: Lager du nøttesmøret selv? Hvor mye pistasjnøtter trenger du i så fall…?

  Tusen takk for fin oppskrift!

 3. Heia!:)

  Håper du har hatt ei fin helg:)

  Håper du får en fin Mandag og en fin uke:)

 4. Hei! Jeg bruker å lage selv,men mener man får kjøpt på spesial forretninger. Jeg måler aldri opp, bare tar så mye jeg ønsker og kværner i vei. mener jeg har lagt ut oppskrift på nøttesmør på bloggen før 🙂

 5. Hei, skjønte ikke helt det med smør, skal man ha kokosfett til å lage bunn og vanlig smør til fyll? Hvor mye smør sjæl det i fyll da?

Legg gjerne igjen en kommentar! :D