Ostekakeis med bringebær og crunch i sjokoladeform

Hei hei! God dag kjære lesere! 😀 I dag skal jeg vise deg hvordan du kan lage deg noen super dekorative iskrem cupcakes!isisjokoladeskå331

Det er en egg fri ostekake iskrem. Isen inneholder ferske bringebær og kjeks som gjør at den minner om en ekte ostekake…bare at det er is! Nam nam! Isen serveres i hjemmelagde sjokoladeformer:isisjokoladeskå1

Dette er en flott dessert å servere i selskap eller til dessert. Kanskje noe å servere på juletrefesten? 😉 Her er oppskriften:

Eggfri ostekakeis med bringebær og crisp
Til 8 iskrem cupcakes trenger du:

240 g Philadelphia*, romtemperert
340g vikingmelk**
0,8 dl valgfri fløte
2 ts finrevet sitronskall***
1/4 ts xhanthan gum (kan sløyfes)
180 g ferske bringebær (eller andre bær)
3-4 kjeks
Steviadråper med eller uten smak, evt annen søtning
Valgfritt for smak: Vanilje essens eller ekstrakt, salt

Til sjokoladeskålene:
200 g mørk sjokolade, hakket

*Her kan du bruke sjokolade philadelpia om du vil lage en sjokoladeis. Er du veganer eller ønsker en melkefri variant kan du bruke vegansk kremost.  **Du kan eventuelt bruke kokoskrem, vaniljesaus, kokosmelk eller fløte. ***Sitronskall kan byttes med appelsinskall om du lager sjokoladevarianten.

Lag isen:

Finrev sitronskall. isisjokoladeskå75Bland sammen Philadelphia, vikingmelk, fløte og sitronskall for hånd eller med elektrisk visp. isisjokoladeskå2Pisk til alle ingrediensene er godt blandet. Hell massen i en bolle, ta på lokk eller dekk med folie, og avkjøl i fryseren i ca 4 timer eller til massen begynner å krystallisere seg (bli is).isisjokoladeskå8

Mos bærene med en gaffel i en bolle, og knus kjeksen i en annen bolle. Det enkleste er egentlig å legge kjeksene i en pose og mose til (gjerne med en hammer!).

Ta isen ut av fryseren og pisk den litt slik at den mykner. Jeg bruker kjøkkenmaskinen. Tilsett moste bringebær og kjeks. Kjeksen gir en fin brytning i tekstur, og hører jo til enhver ostekake. 😉isisjokoladeskå7 Jeg rører inn dette for hånd. Tilsett stevia eller annen søtning. Smak til. Se om du vil tilsette litt ekstra smak som vanilje eller salt.isisjokoladeskå0Hell blandingen i en frysbar boks og sett blandingen i fryseren.


Lag sjokoladeskålene:

Smelt den mørke sjokoladen i vannbad eller i mikroen i intervall på 30 sekunder. Rør underveis!isisjokoladeskå33 Ta en silikon muffins form og ved hjelp av en spiseskje, dekk innersiden av formen. Pass på at du dekker alt.isisjokoladeskå6 Repeter med de andre formene. Avkjøl i kjøleskap i ca 15 minutter. Repiter det hele med alle formene for å lage et lag til slik at vi får en tykk og solid sjokoladeskål. Avkjøl i kjøleskap.

Ca 15 min til en time før servering tar du isen ut av fryseren og lar den tine litt. I mellomtiden kan du ta sjokoladeskålene forsiktig ut av silikonformene. isisjokoladeskåBruk en varm iskrem skje til å ta opp iskremkuler. Jeg bruker to kuler per sjokoladeform. Dekorer etter ønske med feks hakkede nøtter eller ferske bringebær.
Server dine spiselige cupcakes! Håper det smaker 😀isisjokoladeskå23

Så det godt ut? 😀 Ble du inspirert?Takk for at du leser bloggen min! <3


One thought on “Ostekakeis med bringebær og crunch i sjokoladeform

  1. Nam så mange gode smaker da gitt! Så ser det nesten ut som konfekt jo ^ ^ Perfekt etter et større herremåltid på julaften 😀 Blir jo så varmt også med mye familie, og kokkelering dagen lang, kan være godt med noe lett og forfriskende 😀 x

Legg gjerne igjen en kommentar! :D